Autor
|
Wtek: Nasze pupile. (Przeczytany 1647706 razy)
|
Blackend
|
Wszystko możliwe, siła przetrwania natury jest niesamowita. Ja z kolei miałem 3 samice molinezji z czego jedna zmieniła płeć, a także same samce gupika (żeby się nie rozmnażały) z których jeden również zmienił płeć na przeciwną. LGBT u rybek akwariowych to normalka, jak u ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No jasne, czemu mielibyśmy być wyjątkiem? Ja kiedyś dostałem samicę mieczyka, dziki, niezidentyfikowany gatunek Xiphophorus, odłów z Chiapas w Meksyku. Tylko ona przetrwała transport. Wyszukałem jej samca, możliwie zbliżonego do dzikiej formy, dużo zielonego miał i krótki miecz. No i za nic samica go nie chciała dopuścić, w końcu sama zmieniła płeć, wyrosło jej gonopodium i miecz, ale została/został duży i gruby. Ten przemieniony samiec też nie chciał się bzykać ani z mieczykami, ani z platkami, w końcu, chyba wykończony tymi swatami wyskoczył któregoś dnia z baniaka i został suszkiem.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...jak u ludzi. Nie u ludzi, tylko zapultanych (np. biochemicznie).
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Różnie bywa, czasami są to wpływy środowiskowe, a czasami faktycznie defekt genetyczny.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No jasne, czemu mielibyśmy być wyjątkiem? Ja kiedyś dostałem samicę mieczyka, dziki, niezidentyfikowany gatunek Xiphophorus, odłów z Chiapas w Meksyku. Tylko ona przetrwała transport. Wyszukałem jej samca, możliwie zbliżonego do dzikiej formy, dużo zielonego miał i krótki miecz. No i za nic samica go nie chciała dopuścić, w końcu sama zmieniła płeć, wyrosło jej gonopodium i miecz, ale została/został duży i gruby. Ten przemieniony samiec też nie chciał się bzykać ani z mieczykami, ani z platkami, w końcu, chyba wykończony tymi swatami wyskoczył któregoś dnia z baniaka i został suszkiem. Samobójstwo na tle seksualnym...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26574
|
A bo wszystko przez ten krótki miecz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie... Czy jakoś tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|