MONIKAW
Go
|
Wy też macie dziś takie niskie ciśnienie? 90/58 tęno 72 , pije kawę bo innego wyjścia nie ma..
Tez takie zwykle miewam przy czym tętno około 90...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ja też przy niskim czasem mam wyższe tętno, to reakcja wyrównawcza organizmu na zbyt niskie ciśnienie...po wypiciu kawki zrobiło się 100/66
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
No tak, teraz to juz prawie nadciśnienie Na wszelki wypadek przebadałam się kardiologicznie, wszystko ok, pulsem się nie przejmować. Unikać stresu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
to się nazywa - na dobre i na złe
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dziewczyny wezcie sie za robote......sprzatanie i takie tam, to cisnienie wam sie wyrowna. Takie siedzenie przed komputerem nic nie poprawi. Troche ruchu!
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
O juz sprzątanie a tańce i winko bo wieczorem mam w planach???
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
adam ja nie siedzę przed kompem, z doskoku... wczoraj sprzątałam, farbowałam włosy he, dzisiaj relax, pełen luz...
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Oj ja tez z doskoku w pracy jestem przecież.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Święto z soboty na niedzielę. Czas się sposobić...
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
jakie ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Najważniejsze w Roku! RADOSNE Ups! z niedzieli na poniedziałek...
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Hmm najważniejsze w roku.... urodziny??? Dla mnie najwazniejszy w roku to jest urlop
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Już wiem Tomasza w poniedziałek
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No !!!!!!!!! Jezeli posprzatane to wszystko OK. Bawcie sie dobrze. Zycze Wam milego weekendu.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Wzajemnie. Marysia posprzątała...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najważniejsze w Roku! RADOSNE Ups! z niedzieli na poniedziałek... Czy chodzi o sobótki? z wtorku na środę?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
COOOOO! Jaki to jest problem?! To ogromne "beneficjum" Jestes atrakcyjna kobieta zamiast byc margarynowa " Earth Mother"
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Jak w temacie, bo jak czytam i czytam, to okazuje się, że początkujący optymalni popełniają błędy. Nie żebym coś tego, ale..., może zapewne wywołam burzę?
Chodzi o liczenie proporcji. Dlaczego w "Arkadiach" prowadzone są wykłady dietetyków, aby unikąć błędów liczeniu składników i proporcji? Inaczej mówiąc, popełniania błędów... Pytam tak, bo czegoś tutaj nie rozumiem. Dam przykład: jeśli napisane jest, że w 100 gr żółtka jaja kurzego jest białka i tłuszczu w proporcji jak 1 do 2, to wystarczy "dorzucić" ok. 16 gr tłuszczu, aby uzyskać proprcje między B a T, jak 1 do 3. Czyli np. jajecznica z 5 żółtek, to ok. 16 gr białka, 32 gr tłuszczu i np. "dorzucone" 16 gr tłuszczu. Np. "dorzucone", to 20 - 25 gr masła, lub ok. 20 gr słoniny.
Nie liczy sie proporcji w jednym posiłku tylko liczy sie całodzienny bilans.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
z wtorku na środę? Z wtorku na środę (23-24) przypada katolickie smucenie Chrzciciela (memento mori) ustanowione dla zmyłki, a radosne Święto Sobótki (menento Vita) w tym roku przypada na 21-22 czerwca. PS dzieci rodziło się na wosnę.
|
|
|
|
|
|
|
|