Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: internet (Przeczytany 43904 razy)
|
admin
Go
|
Nie znam się na wszystykim, a na komputerach w szczególności, ale na "mój nos": "adampio" czy nie aktualizowałeś sobie ostatnio przeglądarki np: IE 7 na IE 8, albo Foxa 3,0 na 3,5, albo...? Jeśli aktualizowałeś, to np: mógł zostać ci stary -teraz pętlący- wpis w rejestrze po starej przeglądarce. W IE jest poprawka KB-coś tam (poszukaj), która likwiduje takie pętle. Jak nie potrafisz to: daj komuś do przejrzenia log i będziesz miał pewność, że u ciebie jest wszystko dobrze. PS a jeśli chcesz się bawić sam to: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2686&Wise+Registry+Cleaner+4.61+Build+204 - to narzędzie jest bezpieczne i powinno wyczyścić Ci rejestr (rozwiązać problem).
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
No ale jezeli ktos chce mierzyc predkosc przekazu w decybelach to juz nie moja sprawa.
Mistrzu, nie prędkość przekazu tylko siłę sygnału, czyli to, o co pytałeś...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no adampio ma racje, jesli juz tak sie czepiac szczegolow sile mierzymy na przyklad w Newtonach no ale chyba tak sie mowi potocznie "sila sygnalu" - czestotliwosc, ktora faktycznie otrzymujesz w stosunku do tej maxymalnej czy? w kazdym razie "waskich gardel" moze byc sporo... na drodze do www.dr-k.pl
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No ale jezeli ktos chce mierzyc predkosc przekazu w decybelach to juz nie moja sprawa.
Mistrzu, nie prędkość przekazu tylko siłę sygnału, czyli to, o co pytałeś... Michal, rozmawialem dzis z wlascicielem servera, program nazywa sie Speedtest i nie ma nic z sila sygnala sygnalu wspolnego. Sile sygnalu mozna mierzyc bezposrednio na routerze natomiast na komputerze mierzy sie predkosc internetu......tak mnie powiedziano. Poza tym jednostka Mbit/s jest jednostka predkosci nie sily sygnalu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To mam zbanować wszystkich w Honolulu i po drodze? PS rejestr banów na tym Forum jest PUSTY i oby tak zostało.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Od dawna nie miałem takiego "spokoju administracyjnego". Nikt się nie kłóci, nikt nikogo nie obraża, nikt nie narzeka (chyba, że coś przegapiłem?), tylko cisza, spokój... I oby tak dalej. A wszystkim za to - jako "admin" - dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
wiktor
Go
|
Witam , przeczytajcie co donosi dziś prasa angielska w necie ,ręce opadają;
Wielka Brytania PAP, PH/12:28
Tłusta dieta grozi poważnymi konsekwencjami Spożycie dużych ilości tłuszczów zwierzęcych, wraz z mięsem lub produktami mlecznymi, ma związek z wyższym ryzykiem raka trzustki - informuje pismo "Journal of the National Cancer Institute". Do takich wniosków doszli naukowcy z Narodowego Instytutu Badań nad Rakiem (National Cancer Institute) w Betesda, w stanie Maryland, którzy zebrali dane w grupie ponad 500 tys. osób. Dwa lata z rzędu uczestnicy badań wypełniali ankiety na temat spożycia różnych pokarmów. Stan ich zdrowia śledzono średnio przez 6 lat.
Okazało się, że rak trzustki rozwijał się o 36 proc. częściej u osób, które jadły największe ilości tłuszczów pochodzenia zwierzęcego niż u amatorów najmniej tłustej diety. W przypadku mężczyzn tłusta dieta zwiększała ryzyko raka trzustki o 53 proc., a w przypadku kobiet - o 23 proc. REKLAMA
- Zaobserwowaliśmy związek między rakiem trzustki a ogólnym spożyciem nasyconych i jednonienasyconych tłuszczów, zwłaszcza z czerwonego mięsa i przetworów mlecznych. Nie zaobserwowaliśmy podobnego związku odnośnie wielonienasyconych tłuszczów roślinnych - napisali autorzy pracy. Ich zdaniem, wskazuje to na rolę tłuszczów zwierzęcych w rozwoju raka trzustki.
W komentarzu odredakcyjnym Brian M. Wolin z Instytutu Badań nad Rakiem Dana Farber w Bostonie oraz dr Meir J. Stampfer z Uniwersytetu Harvarda podkreślają jednak, że na razie brak dostatecznych dowodów epidemiologicznych i laboratoryjnych, które potwierdzałyby, że konsumpcja tłuszczów zwierzęcych, a nawet samego mięsa pełni ważną rolę w rozwoju raka trzustki.
Dalsze badania nad tym zagadnieniem mogą jednak dostarczyć ciekawych informacji na temat mechanizmów rozwoju raka trzustki - podsumowuje para naukowców.
Glastonbury. Zobacz galerię zdjęć festiwalowej publiczności i gwiazd muzyki. Kliknij TUTAJ
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A mnie bardzo się podoba to doniesienie. Dobrze "wdrukowywuje" podatnym informację, że: " mięso, tłuszcz zwierzęcy i mleczne są niejadalne", a tylko " roślinki są superrrrrr".
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Od dawna nie miałem takiego "spokoju administracyjnego". Nikt się nie kłóci, nikt nikogo nie obraża, nikt nie narzeka ( chyba, że coś przegapiłem?), tylko cisza, spokój... I oby tak dalej. A wszystkim za to - jako "admin" - dziękuję. Nie bądź taki skromny, to nie zasługa użytkowników, a nowego typu administrowania zgodnie z hasłem „dziel i rządź” a wszyscy będą się wydawać szczęśliwi. <załącznik usunięty przed załączeniem> W sumie jest dobrze a nawet coraz lepiej więc tak trzymaj.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie ma żadnego obowiązku uczestnictwa w tym Forum. Jeśli komuś coś nie odpowiada, to zawsze może zlikwidować swoje konto.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
W sumie jest dobrze a nawet coraz lepiej więc tak trzymaj.
jest baaaardzo dobrze nigdy tak nie bylo wlasnie chcialam ostatnio gdzies ten fakt odnotowac, jest bardzo milo i bardzo merytorycznie (bez cienia pochlebstwa)
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
W sumie jest dobrze a nawet coraz lepiej więc tak trzymaj.
jest baaaardzo dobrze nigdy tak nie bylo wlasnie chcialam ostatnio gdzies ten fakt odnotowac, jest bardzo milo i bardzo merytorycznie (bez cienia pochlebstwa)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A mnie bardzo się podoba to doniesienie. Dobrze "wdrukowywuje" podatnym informację, że: " mięso, tłuszcz zwierzęcy i mleczne są niejadalne", a tylko " roślinki są superrrrrr". Dokladnie, niech tak "trzymaja", bede mogl kupic taniej maslo Lurpak, ktore u nas jest bardzo drogie. Ale od jakiegos czasu robia przeceny nawet o 50 % poniewaz nikt nie kupuje. Smietane 38% w pol-litrowych kartonikach juz skasowali bo tez nikt nie kupuje. A jak ja wchodze do sklepu i biore 10 paczek masla ( tylko tyle mozna po tanszej cenie) to patrza na mnie jak na kosmite. Super lubie takie wyniki badan, ktorych jeszcze nie przeprowadzono!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Nie ma żadnego obowiązku uczestnictwa w tym Forum. Jeśli komuś coś nie odpowiada, to zawsze może zlikwidować swoje konto.
Wszyscy wydają się szczęśliwi. Gdzie ja mam adres mailowy Kangura ... o jest. A tak poważniej to faktycznie miło jest czytać konstruktywne posty. Uwagi źle przyjęte są zawsze błędem tego kto takie spostrzeżenia wypisuje. Błąd polega na niewłaściwej ocenie sytuacji. Przepraszam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokladnie, niech tak "trzymaja", bede mogl kupic taniej maslo Lurpak, ktore u nas jest bardzo drogie. Ale od jakiegos czasu robia przeceny nawet o 50 % poniewaz nikt nie kupuje. Smietane 38% w pol-litrowych kartonikach juz skasowali bo tez nikt nie kupuje. A jak ja wchodze do sklepu i biore 10 paczek masla ( tylko tyle mozna po tanszej cenie) to patrza na mnie jak na kosmite.
Super lubie takie wyniki badan, ktorych jeszcze nie przeprowadzono!!!!
"adampio", zdradź, na co teraz oszczędzasz . Chyba już wszystko masz Ps. Jak motorek się sprawuję?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co do Forum, to takie wzajemne "cukrzenie" (aż mdli) śmiesznie się czyta. "Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie przytakuje. Ps. Mam nadzieję na burzę, bo jest strasznie parno.
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
(...)"Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie przytakuje. (...)
Wystarczy podać przykład (cytat) i burza murowana. Ale jakież to mało konstruktywne.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
(...)"Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie przytakuje. (...)
Wystarczy podać przykład (cytat) i burza murowana. Ale jakież to mało konstruktywne. adam319 podaj mi ten przykład na priva
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|