Rudka
Go
|
wszędzie dobrze a w pałacu najlepiej -pozdrowienia dla prezydentów
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
"Żadna miłość, przyjaźń, szacunek - nie jednoczy tak, jak wspólna nienawiść do czegoś."
Antoni Czechow
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Martin Luther King kiedyś powiedział:
Tchórzliwi zapytają: Czy jest to bezpieczne? Oczekujący spytają: Czy jest to polityczne? Próżni zapytają: Czy jest to popularne? Pazerni zapytają: Czy to się opłaca? Ale ŚWIADOMI zapytają: CZY JEST TO SŁUSZNE?
I nadejdzie czas gdy ktoś musi zająć pozycję. Która nie jest ani bezpieczna, ani polityczna, ani popularna, ani opłacalna. Ale ktoś musi ją zająć BO JEST SŁUSZNA.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Oszukasz mnie raz -- wstyd dla ciebie; oszukasz mnie drugi raz -- wstyd dla mnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Martin Luther King kiedyś powiedział:
Tchórzliwi zapytają: Czy jest to bezpieczne? Oczekujący spytają: Czy jest to polityczne? Próżni zapytają: Czy jest to popularne? Pazerni zapytają: Czy to się opłaca? Ale ŚWIADOMI zapytają: CZY JEST TO SŁUSZNE?
I nadejdzie czas gdy ktoś musi zająć pozycję. Która nie jest ani bezpieczna, ani polityczna, ani popularna, ani opłacalna. Ale ktoś musi ją zająć BO JEST SŁUSZNA.
Czytam ten tekst dzisiaj trzeci raz. Ciągle go przemyślam, analizuję i całkowicie się z nim zgadzam.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Lekarstwa działają wolniej niż choroby. Autor: Tacyt
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nieuczciwemu obietnice ciążą jak długi, dla uczciwego są jedynie zobowiązaniem. Autor: Tomasz Kwaśniewski
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Obawiam się, że nieuczciwy nie przejmuje się obietnicami. On jako nieuczciwy nigdy nie zamierzał ich dotrzymywać, a więc nie mogą mu ciążyć jak długi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego panowie z rządu, nie mają ciężaru sumienia (albo w ogóle sumienia)...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Obawiam się, że nieuczciwy nie przejmuje się obietnicami. On jako nieuczciwy nigdy nie zamierzał ich dotrzymywać, a więc nie mogą mu ciążyć jak długi. "Daniel" Płone obawy! Pomyśl tylko...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Nieuczciwemu obietnice ciążą jak długi, dla uczciwego są jedynie zobowiązaniem. Autor: Tomasz Kwaśniewski
admin napisz jakąś sentencję dotyczącą kobiet....oczywiście własnego autorstwa
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Ale tak na poczekaniu, to nie dam rady, ale może coś mi zaświta do jutra. I na jaki temat kobiecego skomplikowania? Np. przyjęcie zasady: kobieta=komplikacja, to może być (nie)wdzięczny temat.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ale tak na poczekaniu, to nie dam rady, ale może coś mi zaświta do jutra. I na jaki temat kobiecego skomplikowania? Np. przyjęcie zasady: kobieta=komplikacja, to może być (nie)wdzięczny temat. niech wypłynie to w twego wnętrz....pierwsza myśl najlepsza, najszczersza...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
nie musi byc od zaraz np. podczas biegania na pewno Ci zaświta....szare komórki lepiej odżywione na pewno podpowiedzą...........
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Mądrość jest morzem płytkim, ale burzliwym, a głupota bezdennym, ale martwym.
Autor: Aleksander Świętochowski
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Ci co nie chcą - szukają powodu, ci co chcą - szukają sposobu.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Człowiek skazany jest na podążanie śladem poprzednich pokoleń do czasu- kiedy określona liczba osób zacznie myśleć i postępować inaczej? Wtedy dopiero świat się zmieni, a my razem z nim. Paulo Coelho, ‘Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam’
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie prędko to nastąpi, bo bardziej ceni się teraz historię niż filozofię.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Daniel, historia i filozofia to jeszcze są do przyjęcia. Najgorsze, że Człowiek jest mniej wart niż 'kupka kolorowych papierków' (pieniędzy).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Dobra wiedza uwalnia, leczy i buduje, powodując wzrost i rozwój, zła ogranicza, niszczy i powoduje chorobę."
|
|
|
|
|
|
|
|