RTS
Go
|
Taki instynkt zwierzęcy chyba nie zawsze jest mądry.. Zwierzęcy instynkt w trudnych (naturalnych) warunkach ziemskich sprawdza się wystarczająco dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu"
(Benjamin Franklin)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zonia, a nie jest czasami tak, że ten kto wicznie nie ma czasu, zanim się obejrzy już jest stary. Nawet nie wie, kiedy mu ten czas zleciał.. Ale chyba w tym powiedzeniu jest jednak sporo prawdy. Jeśli ktoś zajmuje się życiem bieżącym, nie rozmyśla o starości..to praktycznie nie jest stary. Można być "starym" mając nawet niezbyt wiele lat..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Renia, spójrz na mnie...ja nie mam czasu się starzeć I dopóki nie zaglądam do metryki i w lustro, wciąż jestem nie więcej jak trzydziestolatką
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Słuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha"
(Dezyderata, Max Ehrmann, 1927)
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
„Nie sztuka się buntować przeciwko światu – przeciwko deszczowi, kiedy leje, i słońcu, kiedy praży. Sztuka buntować się przeciwko swoim ograniczeniom w imię przekroczenia własnych granic.”
Ks. Józef Tischner
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Wiedz ,że to Twoje decyzje, a nie warunki, w jakich się znajdujesz, kształtują Twoje przeznaczenie"
(Anthony Robbins)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tym się tak do końca nie zgodzę. Ludzie na wojnie nie bardzo mogli własne decyzje uskuteczniać..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Z tym się tak do końca nie zgodzę. Ludzie na wojnie nie bardzo mogli własne decyzje uskuteczniać.. Nie sądzę by Anthony Robbins swoja myśl odnosił do czasów, w których nie żyliśmy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powinien swoją myśl dokładnie sprecyzować.. ..mógł przewidzieć, że jakaś "renia" będzie się czepiać..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Powinien swoją myśl dokładnie sprecyzować.. ..mógł przewidzieć, że jakaś "renia" będzie się czepiać.. No nieee, tego nie mógł przewidzieć
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Oooo, tak