|
renia
|
Kurcze co to są za sentencje..dobrze by było, gdyby Admin te posty stąd usunął..
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
O przeszło 85 procentach szczęścia i sukcesów, którymi cieszysz się w życiu decyduje jakość twoich relacji z innymi.
( Brian Tracy)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
"Wiem tylko, że ten, kto wchodzi w układy, jest stracony. Zaraza korupcji wkradła się w jego duszę."
Joseph Conrad
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Nie ufaj miłemu głosowi, gdyż siedem ohyd ma w sercu. (Przyp. 26:25 BT). Lepiej mówić prawdę, która boli, ale potem uzdrawia, niż łechcące kłamstwa, które zabijają.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
“Bądź dobry dla innych ludzi gdy wspinasz się do góry, ponieważ spotkasz ich gdy będziesz spadał w dół”
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czasami człowiek musi zbankrutować, żeby móc przejrzeć na oczy. A czasem musi przejrzeć na oczy, żeby móc zbankrutować. .....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli można być bogatym bankrutem..
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Władza wykorzystuje wiedzę jak pijak latarnię - po to, żeby się podeprzeć, nie zaś po to, aby się oświecić."
Stanisław Ossowski
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
"Jeśli uważnie słuchać pacjenta, powie Ci diagnozę". William Osler
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
"Z punktu widzenia problemów zdrowotnych, trzecie tysiąclecie będzie okresem grzybic i alergii. Spróbujcie mi uwierzyć, a ja wyprzedzę epokę." - dr Josef Jonas
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Życie to raj, którego klucze są w naszych rękach"
Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Nie dlatego brakuje nam odwagi, iż rzeczy są trudne; to rzeczy są trudne dlatego, że brakuje nam odwagi."
- Seneka
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Życie człowieka jest tym, co zeń uczynią jego myśli... Zajrzyj w siebie! W twoim wnętrzu jest źródło, które nigdy nie wyschnie, jeśli potrafisz je odszukać. Marek Aureliusz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Człowiek nie może szukać ani tego, co zna, ani tego, czego nie zna. Tego, co zna, bo zna, więc nie musi tego szukać; ani tego, czego nie zna, nie wie bowiem, czego szuka”.
Platon
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lecz mimo to, szukajmy! A może znajdziemy?
"Powinniśmy wierzyć w siłę prawdy. Prawda to wiedza, a wiedza to siła". Liu Yazhou
|
|
|
|
|
|
|
|