Autor
|
Wtek: sentencje (Przeczytany 829269 razy)
|
kodar
Go
|
Istnieje ich zdaniem wiele przekazów dotyczących zmian mogących zachodzić na Ziemi do roku 2012, dotyczących życia teraźniejszego. Zofio,to pozostalo nam zaledwie 5 lat do konca Swiata, teraz rozumiem po co uczymy sie inaczej odzywiac , zeby jak najwiecej z nas przy ekstremalnie ciezkich warunkach i minimalnej podazy przystosowalo sie do nowych warunkow
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Istnieje ich zdaniem wiele przekazów dotyczących zmian mogących zachodzić na Ziemi do roku 2012, dotyczących życia teraźniejszego. Zofio,to pozostalo nam zaledwie 5 lat do konca Swiata, teraz rozumiem po co uczymy sie inaczej odzywiac , zeby jak najwiecej z nas przy ekstremalnie ciezkich warunkach i minimalnej podazy przystosowalo sie do nowych warunkow To dlatego dali nam mistrzostwa Europy... Podstępne skurczybyki
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Go
|
Istnieje ich zdaniem wiele przekazów dotyczących zmian mogących zachodzić na Ziemi do roku 2012, dotyczących życia teraźniejszego. Zofio,to pozostalo nam zaledwie 5 lat do konca Swiata, teraz rozumiem po co uczymy sie inaczej odzywiac , zeby jak najwiecej z nas przy ekstremalnie ciezkich warunkach i minimalnej podazy przystosowalo sie do nowych warunkow Kodar, a gdzie Ty wyczytałeś koniec swiata? Ja to rozumiem inaczej: że tu i teraz nastapią bardzo istotne zmiany społeczne. A jak szerzej otworzyć oczy , to można co nieco juz zauważyć. Uponstar, ja tez pomyślałam dzisiaj, że mistrzostwa Europy w Polskoukrainie, to nie przypadek. Pozdrawiam Zofia
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
To dlatego dali nam mistrzostwa Europy... Podstępne skurczybyki No, wiedziałem , że gdzieś musi czaić się podstęp. Po raz kolejny okazało się, że los uśmiechnął się do nas .... ironicznie. Teraz będziemy żyć 5 lat nadzieją, że po raz 1wszy (!!!) wystąpimy w ME, a tu koniec świata... ehhh...
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
To dlatego dali nam mistrzostwa Europy... Podstępne skurczybyki No, wiedziałem , że gdzieś musi czaić się podstęp. Po raz kolejny okazało się, że los uśmiechnął się do nas .... ironicznie. Teraz będziemy żyć 5 lat nadzieją, że po raz 1wszy (!!!) wystąpimy w ME, a tu koniec świata... ehhh... Ale juz się dostaliśmy, pierwszy raz w historii. W ogole to dwa lata cudów. Pierwszy Polak w F1, "awans" do mistrzost Europy, Małysz... szkoda bedzie
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
No poważnie. Majowie czy inni Aztekowie takoż obwieścili, że jeśli papieżem - Polakiem zostanie murzyn, to ....yyyy..... oni nie mogą się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
No poważnie. Majowie czy inni Aztekowie takoż obwieścili, że jeśli papieżem - Polakiem zostanie murzyn, to ....yyyy..... oni nie mogą się mylić.
Pomyliło Ci się: Oni mówili, że jeżeli Polak zostanie murzynem i trzy koła różańcowe się splotą, będzie to pierwszy znak apokalipsy. Dwóch jeźdżcow bliźniaczych ma zstąpić z księżyca i rozerwać okowy teczek które owiły Polske. Wtedy to energia postkomusza uwolniona w tych teczkach rozpocznie reakcje...
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
1. Możesz dodać do tego całą rzesze oligarchów kościoła -od wprowadzenia chrześcijanstwa po inkwizycje , wymordowanie milionów Indian .Obecniwe 2. Rozpętanie wojny na Bałkanach - Iraku .itd... 3. a czarnej księgi chrześcijaństwa tam nie ma? 4. W zasadzie jakby sie tak licytować to purpuraci przelali więcej krwi -bo to trwa ponad 2000 lat. 5. Chrześcijanscy mistycy ,to kto ? pustelnicy czy świadkowie Jechwy? 6. Awatar Shocked :shock:sieje zgorszenie Shocked 1. Rudka, to wie każdy. 2. religijna geneza wojny w Iraku pierwsze słyszę... 3. A jakże, jest 4. Przelewanie krwi w imię czegokolwiek trwa znacznie dłużej niż od momentu , kiedy purpuraci przywdziali purpurę. 5. np. Marek Jurek 6. Eee tam, zgorszenie, głupi żart po prostu
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Znam takie powiedzenie: "Nie przystawaj z głupcem, bo... najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem cię "pobije" swoim doświadczeniem"
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
W 2012 roku nie stanie się nic nadzwyczajnego , o ile ktoś bardzo niebezpieczny nie wykorzysta tego momentu. Istnieje też bardzo niezwykłe zjawisko jak samospełniające się proroctwo, dlatego lepiej jest żyć świadomie niz popełniać nieświadome głupstwa lub dawać się wrabiać w market końców świata. Jestem przekonany, że ten nasz cyrk wciąż będzie się kręcił, może nawet sprawniej ? Skąd ta prawie pewność ? Z nikłego prawdopodobieństwa wystapienia zagłady, którą wieszczą czynniki religijne, a zatem można dalej spać spokojnie. Niestety, wszyscy, którzy świadomie lub nieświadomie pragną unicestwienia tego świata za własne krzywdy, zapewne poczują się w 2012 roku srodze zawiedzeni Ludzie, czas na życie !!! Nie liczcie na zagładę . Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Pomiędzy religijnym bigotą a ateistycznym psychopatą istnieje dość pokaźna grupa ludzi niewierzących. O nich cały czas piszę. Ci ludzie uważają - całkiem słusznie - że religie są aberracją i przeszkodą w drodze do poznania cżłowieka. Przykłady dyktatorów nie są wiążące dla całej dyskusji, bo tego rodzaju ateizm w żaden sposób nie koreluje z tzw. uwielbieniem dla życia i miejsca , gdzie zycie się toczy. A dlaczego nie? Obie grupy- wojujący ateiści i wojujący chrześcijanie traktowali religię instrumentalnie. psychopatów po obu stronach nie brakowało. zgadza sie - pomiedzy pomiędzy religijnym bigotą a ateistycznym psychopatą istnieje dość pokaźna grupa ludzi .... wierzacych i zupelnie normalnych. Ostatnio wyczytałem w Dużym Formacie o jakimś odłamie protestanckim, który osiadł na południu Polski. Zaktywizował od razu siermiężną i gnuśną społeczność katolicką. Pokazał ludziskom, co to jest przedsiębiorczość, chęć do życia, własna inicjatywa, pozytywne myślenie...
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
"Nie przystawaj z głupcem, bo... najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem cię "pobije" swoim doświadczeniem" Rolling Eyes świetny bon mot. Mam tylko pytanie: chodziło o mnie, Uponstara, nas obu czy to tylko taka luźna dygresja... (?)
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Szymon ,nie rozważałeś wklejenia awataru Mao Tse Tunga
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A czy musiało o coś albo o kogoś chodzić ? Myślisz ,że ja nie mam co robić tylko mysleć o Tobie albo o Uponstarze ? :lol:Robie dziś cały dzień gofry uffff To są sentencje ,więc wkleiłam takie sobie przysłowie ,które mi sie przypomniało Normalka .......
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Szymon, nie zapominaj, że protestanci to ludzie typu "nie spocznę , póki nie nawrócę". W USA są jeszcze bardziej przedsiębiorczy, na przykład jeden z nich próbuje pozyskać ropę z bliskiego wschodu i co tydzien rozmawia z bogiem osobiście. Tak na serio Szymonie, środowiska protestanckie są po prostu groźne. Jeszcze wspomnisz moje słowa. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Dziękuję za odpowiedź na pytanie. Naturalnie, Mao był jednym z moich faworytów przy wyborze awatarów. Na korzysc Józefa przeważyły względy estetyczne. Odnośnie awatarów i tym podobnych. Zawsze lubiłem teledyski Kazika i archiwalia zawarte w nich. Bynajmniej nie jestem wyjątkiem - zapraszam na historycy.org, jest tam sporo takich osób, które mają takie niewysublimowane poczucie humoru. Dość jednak o awatarach. Z nich jak powszechnie wiadomo prosta droga do... nazizmu- patrz inny wątek
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
A czy musiało o coś albo o kogoś chodzić ? Shocked Myślisz ,że ja nie mam co robić tylko mysleć o Tobie albo o Uponstarze ? Naturalnie, przepraszam za swój prymitywizm myśleniowy - jak mogłem wpaść, że mogło chodzić o kogokolwiek. Wszak jest to wątek sentencje. Chciałoby się powiedzieć, ale ze mnie jełop ...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Mnie Szymon przypadł do gustu z lekcji historii Mussolini Lubisz tę postać historyczną? Kiedyś oglądałam film o nim....ciekawy był ....
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A czy musiało o coś albo o kogoś chodzić ? Shocked Myślisz ,że ja nie mam co robić tylko mysleć o Tobie albo o Uponstarze ? Naturalnie, przepraszam za swój prymitywizm myśleniowy - jak mogłem wpaść, że mogło chodzić o kogokolwiek. Wszak jest to wątek sentencje. Chciałoby się powiedzieć, ale ze mnie jełop ... Szymon ,ja nawet nie czytałam Twoich dyskusji z Uponstarem,poprostu przypomniało mi się przysłowie i między jedną porcją gofrów a drugą napisałam je w watku sentencje Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|