renia
|
Byt tworzy świadomość. Kto tak twierdził?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Byt tworzy świadomość. Kto tak twierdził?
A tak a propos ten determinizm ekonomiczny sprawdził się ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że tak. Ale tutaj to jest chyba kółko zamknięte, bo z kolei świadomość określa byt...ale czasami sama świadomość to za mało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oni nas mogą uważać za biednych. Pewnie mają sporo racji bo bogactwo ekonomiczne nie jest najważniejsze...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Oni nas mogą uważać za biednych. Pewnie mają sporo racji bo bogactwo ekonomiczne nie jest najważniejsze... Tak, zależy jak na to patrzeć. Jakucja jest jednym z najbogatszych jednostek terytorialnych. Diamenty, złoto. Ale prosty Jakut co z tego ma?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oni nas mogą uważać za biednych. Pewnie mają sporo racji bo bogactwo ekonomiczne nie jest najważniejsze... Tak, zależy jak na to patrzeć. Jakucja jest jednym z najbogatszych jednostek terytorialnych. Diamenty, złoto. Ale prosty Jakut co z tego ma? Wszędzie tak jest...W Afryce też mają diamenty i złoto i co oni z tego mają... http://www.youtube.com/watch?v=O89IHZWInOw
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale prosty Jakut co z tego ma? Trzy żony i stado psów na utrzymaniu? I kompletnie nikogo więcej? Jestem za! To fantastyczna fantazja.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W... odwilż, poczekam jak zmrozi. Mroźna zima to dobry moment żeby wyryć coś na drzewie dla infantylnych i- wcześniej wymienioną- skołtunionych. ... W zaistniałych okolicznościach przyrody wypada mi poczekać nieco dłużej. A wiosennie, ku pokrzepieniu, w ramach "słowa na niedzielę" o prawdzie coś dla siebie zrozumiale napiszę- jednej prawdzie. W warunkach niewolniczego bytu wszystko boli: prawda, śmierć, narodziny też są bolesne, życie, żart, ruch, a najbardziej boli... lustro. Radzio
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
W warunkach niewolniczego bytu wszystko boli: prawda, śmierć, narodziny też są bolesne, życie, żart, ruch, a najbardziej boli... lustro. Szkoda, że nie ma przycisku Like, bo bym to polubił
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No adminie, dlaczego tu nie ma facebokowych lajkow?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Wszędzie tylko "ciemu i ciemu" ... a TEMU! A byłbym zapomniał- żeby było zarozumiałe. W cytacie, w słowie "niedzielę" głoska "ę" jest tylko dlatego, że to ... cytat jest.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Naukowcy bazują na tym, że inni mnie wiedzą, że oni nie wiedzą... Regina Ciereszko
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Biada temu, co nawet jeść instynktownie nie potrafi.
Tomasz Kwaśniewski
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli nie jesteś gotów do zmiany swego życia, nie możesz oczekiwać pomocy. Hipokrates
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem". Lao-Cy, Księga drogi i cnoty
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ideały są jak gwiazdy. Jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć, to należy się według nich orientować.
George Bernard Shaw
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Prostota jest ostatecznym rezultatem złożoności.
(Autor nieznany)
|
|
|
|
|
|
|
|