Gavroche
|
"Ea natura multitudinis est: aut seruit humiliter aut superbe dominatur; libertatem, quae media est, nec struere modice nec habere sciunt". Oto natura pospólstwa: albo służalczo się płaszczy, albo bezczelnie się panoszy; wolności, która jest pomiędzy tymi dwiema skrajnościami, ani cierpliwie budować, ani utrzymać nie umie. Liwiusz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro". Wszędzie spokoju szukałem i nie znalazłem nigdzie, jak tylko w kątku z książką. Tomasz z Kempis.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"W zbiorowości najczęściej przewodzą jednostki nie najlepsze, tylko najbardziej pozbawione skrupułów". Tadeusz Hipolit Czeżowski
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Gdybym próbował czytać wszystkie słowa krytyki skierowane przeciwko mnie - mógłbym równie dobrze zamknąć swoje biuro i wziąć się za coś innego. Robię to, co według mnie najlepsze, najlepiej jak potrafię. I mam zamiar robić tak do końca. I jeśli przy końcu okaże się, że mam rację, wszystko, co o mnie powiedziano, przestanie się liczyć. A jeśli koniec pokaże, że się myliłem, nie zmieni tego nawet 10 aniołów, które będą przysięgać, że miałem rację". Abraham Lincoln
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"W zbiorowości najczęściej przewodzą jednostki nie najlepsze, tylko najbardziej pozbawione skrupułów". Tadeusz Hipolit Czeżowski
Ludzkiej. "... zbiorowości ludzkiej...". Do Abraham Lincoln- zaocznie- Tadeusz Czyżowski. (Obaj anioły) "W zbiorowości najczęściej przewodzą jednostki nie najlepsze, tylko najbardziej pozbawione skrupułów". Tadeusz Hipolit Czeżowski
A historia właśnie jest po to, aby pozostałe 8 aniołów mogło w porę uzupełnić brakujące "skrupuły".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Konkurencji praktycznie żadnej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Konkurencji praktycznie żadnej. Optymista
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A gdzie tam, 400km w jedną stronę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A gdzie tam, 400km w jedną stronę. Ale warto, Wrocław fajski jest Fajni ludzie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mowa, aż po Legnicę i z pewnością jeszcze dalej. Tylko te ich niskie zarobki... .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mowa, aż po Legnicę i z pewnością jeszcze dalej. Tylko te ich niskie zarobki... . Może dlatego fajni Mam taką teorię.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja mam teorię lustra. "Gupia' taka, ale też fajna. A coś mi się odbiło Streścisz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|