Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Prawo ludzkie im bardziej doskonalone, zmieniane tym bardziej bezprawne; w wielu aspektach sięga juz absurdu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jest prosta zasada: "nie czyń drugiemu...". Wystarczy przestrzegać.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
这种蠕虫没有在我的头上 - O! Miało być - "takie robaczki nie na moją głowę" - a co wyszło z translatora? Tego nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Sentencje Profesora Sedlaka... To więcej niż humanizm ...
Miło mi, że to Ty cytujesz Sedlaka. Na tym forum często go cytowałem. Należał on do nielicznych, którzy rozumieli miłość i to co to znaczy być człowiekiem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Cytować, to trochę mało...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Życie jest bardzo barwne i nieraz lepiej jest odpuścić...... , aby nie "mnożyć podłości na świecie".
Z męskiego punktu widzenia inaczej to wygląda, przede wszystkim strzec i zapewnić bezpieczny byt rodzinie. Od kochania i przytulania są Mamy, i tak ten świat jest urządzony.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Testosteron trochę przeszkadza w "kochaniu i przytulaniu", ale tylko trochę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Życie jest bardzo barwne i nieraz lepiej jest odpuścić...... , aby nie "mnożyć podłości na świecie".
Z męskiego punktu widzenia inaczej to wygląda, przede wszystkim strzec i zapewnić bezpieczny byt rodzinie. Od kochania i przytulania są Mamy, i tak ten świat jest urządzony. Dusza wojownika
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sentencje Profesora Sedlaka... To więcej niż humanizm ...
Miło mi, że to Ty cytujesz Sedlaka. Na tym forum często go cytowałem. Należał on do nielicznych, którzy rozumieli miłość i to co to znaczy być człowiekiem. Niestety, to nie był mój pomysł. Dostałam e-maila z prośbą o zamieszczenie tych sentencji...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Testosteron trochę przeszkadza w "kochaniu i przytulaniu", ale tylko trochę. Mama to mama i nic tego nie zastąpi.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I po co słuchać cudzych próśb? Cytować każdy może, ale zrozumieć i zastosować, a to już raczej nie... Faktycznie wystarczyłaby jedna zasada, ta którą podałeś "Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe". Albo "Traktuj innych tak, jak sam byś chciał być traktowany"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne i proste...
|