administ
Go
|
Teściowa też... Ale trochę inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teściowa też... Ale trochę inaczej. A synowa też? Tylko, że nie wiem o co chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Niestety, to nie był mój pomysł. Dostałam e-maila z prośbą o zamieszczenie tych sentencji... To dziwne, bo kto potrafi napisać e-mail, to pewnie też potrafi sam zamieścić post na forum. Chyba, że nie ma dostępu ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ważne, że jeszcze są osoby, które czytają prof. Sedlaka. Może tych osób zacznie przybywać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sedlaka z lamusa wyciągnął Doktor, bo inaczej nikt by o Sedlaku nie słyszał, nawet Stowarzyszeniu nadał Doktor imię, a ja zmieniłem patrona i nazwę Stowarzyszenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sedlak przy nazwie Stowarzyszenie by lepiej brzmiał, gdyby było im. prof. Sedlaka. A ks. Sedlaka to niektorym wskazywało na jakąś sektę. I jeszcze to słowo "Bractwo"...też z jakimś zakonem mogło się kojarzyć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A dziś akurat rocznica założenia Stowarzyszenia. Ale kto tam pamięta takie daty...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to nie jest już moje Stowarzyszenie, dlatego się wpisałem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Związek jest jak sok marchwiowy, jak nie ma chemii, to masz jednodniowy". Jakaś pani na ulicy.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czyli jednak very good marchewka ważna jest.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się fengszujem poprawi...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest działanie na medal...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Im więcej człowiek wie tym więcej wybacza... kochające serce otwiera się na mądrość.
Lepiej jest milczeć niż prowadzić dyskusje z głupkiem i nie daj się takiemu człowiekowi ściągnąć do jego poziomu tak nisko aby go nienawidzić bez względu na to jaką będzie stosował prowokację.
Często spotykasz w życiu osobę głośną, nieznośną która mocno nakreśla swoje terytorium gdzie tylko postawi swoją stopę... to jest model człowieka - drapieżnika. Drapieżnik poluje na łagodność, spokój, dobro, słodycz które węszy jako słabość... uderzać w słabość uznaje jako swoją doskonałość moment triumfu... a jednak biedne jest ich życie.
Człowiek jest tajemnicą ale jeśli chce być człowiekiem musi poznać tą tajemnicę czyli samego siebie wystrzegać się cynizmu udającego mądrość... to dopiero ślepota i wielki paradoks mądrości i głupoty...
I wielka to prawda aby znaleźć mądrość wprzódy trzeba zanurzyć się w błocie bez tego nie uzyskasz dobrego rozeznania.
I jedno jest pewne głupiec zawsze będzie sobie obcierał mądrzejszym od siebie gębę... nie umie ani wybaczyć ani zapomnieć... będzie ranił drugiego człowieka z premedytacją przez całą wieczność.
I naprawdę trzeba mieć w życiu dużo szczęścia aby spotkać na swojej drodze życia mądrego człowieka... i poszanuj go, drugiego takiego możesz już nie spotkać.
Vancouver 3 May 2015
WIESŁAWA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|