Strony: [1] 2 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: WAKACJE (Przeczytany 81974 razy)
|
adampio
Go
|
W koncu nadeszly, te wymarzone, wyczekiwane.......wakacje.
W niedziele jade do Paryza, odwiedzic znajomych, uwienczyc nasze ( moje i zony ) Srebrne wesele, zobaczyc, czego jeszce nie zobaczylem i przede wszystkim przezyc wspaniale chwile. Czego i Wam zycze!!!! Dobrych, milych, optymalnych i pelnych przemyslen wakacji.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bawdzie się dobrze, albo i jeszcze lepiej. Dużo słońca, uśmiechów i miłości życzę Wam, nie tylko w Paryżu.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Wszystkiego najlepszego z okazji tej pięknej, wspólnie doczekanej rocznicy. Bawcie się dobrze i przyjmijcie życzenia wielu wielokrotności w wieczności tego udanego związku.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Adampio,
sedeczne gratulacje, szczęśliwej podróży, wspaniałych wspomnień!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dziekuje za zyczenia i pozdrawiam z Paryza. Pogoda superowa, nie za cieplo i nie za zimno, 26 stopni z odrobina slonca. Wspaniala pogoda na chodzenie. Dzis bylismy na Montmatrze, jytro cala Latyna.
|
|
|
|
|
|
|
|
Chcębyćzdrowy
Go
|
Życzę panu przyjemnego pobytu w Paryżu
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Dziekuje za zyczenia i pozdrawiam z Paryza. Pogoda superowa, nie za cieplo i nie za zimno, 26 stopni z odrobina slonca. Wspaniala pogoda na chodzenie. Dzis bylismy na Montmatrze, jytro cala Latyna.
.....i przywiedz z Francji jakiego dobrego szampana , to wypijemy wszyscy za zdrowie i pomyslnosc !!!.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Życzę panu przyjemnego pobytu w Paryżu Dziekuje bardzo. Przyjemny to msi byc, okazja nie "lada".........
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
.....i przywiedz z Francji jakiego dobrego szampana , to wypijemy wszyscy za zdrowie i pomyslnosc !!!....... Maja kiepskie i te kiepskie kosztuja zbyt wiele. Ale, ale.......maja wodka! hohohoohohho, ktorej nie pije. A niech im tam.....
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"adampio", tak się zastanawiam, czy z tym Paryżem to był dobry pomysł . Jeden facet to zafundował żonie z okazji srebrnych godów wyjazd do Australii a na złote ma zamiar kupić jej... bilet powrotny < żart,...ale pomysł dobry >
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widzę Cię.. kiedy wracasz?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kupilem kwiety, zaprosilem do bardzo dobrej retsuracji i mam nadzieje, ze wrocimy razem. Restauracja jest bardzo znana w Paryzu nazywa sie Braserie Lipp, stara i znana. Dobra atmosfera, mila obsluga no i dobre francuzkie jedzonko....a jedza prawie optymalnie. No powiedzmy prawie, bo chleb serwuja do wszystkiego ale o tym wiedzialem bo mieszkalem tu 2,5 roku kiedy nie jedlem optymalnie i opychalem sie bagietkami jak kazdy. Jednak ich salceson bije polski na leb, no i probowalem "w koncu" grillowane swinskie nogi, ktore sa tu larytasem. Poza tym francuzi jedza duzo podrobow swisnkich i cielecych oraz baranich i kozich. Same larytasy, jak dla mnie. Wracam w sobote 11-go w nocy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To już niedługo . Wiem, że Francuzi jedzą dużo podrobów. Pasztety z wątróbek z polskich gęsi, dużo tłuszczu, a otyłych nie jest tak dużo, jak w innych krajach, a i średnia życia, też znacznie większa niż u nas. Słoneczko macie?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Sloneczko jest kazdego dnia, przerywane opadami na prawde mikrego deszczu. W sumie jest na prawde superowo. Jutro zaplanowalem spedzenie dopoludnia w dzielnicy zydowskiej, kosherne jedzenie i spokojne zwiedzanie, poznie Le defense a na koniec kolacja i montparnasse!!! Bylem guidem w Pryzu 15 lat, wiem co dobre!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas, w tym roku wyszła śmieszna sytuacja. Przez te uroczystości rodzinne i zamieszanie z gośćmi, zapomniałam powiedzieć mężowi, że jadę z dziećmi, jak co roku, na wczasy. On w szoku , czemu mu nikt nic nie powiedział? Ja byłam pewna, że on wie. A z resztą, co to za różnica, jak on i tak "nie ma czasu" z nami jeździć. Bez pracy nie umie żyć
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3 4
|
|
|