Blackend
Go
|
Lubię tu rozmawiać z wieloletnimi Optymalnymi, całkiem inny klimat i treść rozmów, niż na Forum.
To czekamy na nową jakość po powrocie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem jaka ta jakość będzie, bo trochę zmieniłam swoje nastawienie do różnych zagadnień, związanych z ŻO. Dzisiaj rozmawiałm z panią Ewą, właścicielką Arkadii, bardzo ciekawe miała spostrzeżenia dotyczące wieloletniej obserwacji Optymalnych.Wszyscy są tutaj zgodni, że następuje ożywienie w ruchu Optymalnych, po wieloletnim zastoju, lub wręcz zmniejszaniu się działalności i ilości Optymalnych.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
To byłaś w "Aurze"? Jestem pod wrażeniem "cudów",
Arkadia miescila sie po lewej stronie ulicy w duzym budynku,niedaleko ryneczku.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
........Renia .. zeczywiscie bylem na urlopie w polsce ,Rodzice mieli 50 lecie malzenstwa , czyli ZLOTE WESELE , wiec trzeba bylo jechac , wszystko ok. tylko te spotkania z nieoptymalnymi niezawsze mile byly , wciskaja ci te swoja ciemnote ,a ludzi bylo niemalo.....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz szczęście, że masz jeszcze dwójkę rodziców, moja mama dość młodo owdowiała i nie miałam okazji w tak pięknej uroczystosci brać udziału. A te rodzinne rozmowy przy stole, głównie na temat jedzenia, niekoniecznie są miłe. ) A ja za dwa tygodnie bawię się znowu na weselu. Tym razem mojego bratanka i chrześniaka zarazem. Jakiś ten rok imprezowy, nie licząc już dzisiejszych urodzin mojego męża. Córa chce sama zrobić tort. Wieczorem dwie godzinki posiedzimy, a w sobotę, jak pogoda dopisze, to zrobimy rodzinnego grila. Pozdrawiam z Polski - Renia
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
wszystkiego naljepszego dla meza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję, nie przekażę ) PS.Tort już prawie gotowy, jeszcze brakuje polewa czekoladowa )
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu,
ja też zdrowia i szczęścia Twemu Panu Mężowi życzę!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję, przekażę )
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Restauracja jest bardzo znana w Paryzu nazywa sie Braserie Lipp, stara i znana. Dobra atmosfera, mila obsluga no i dobre francuzkie jedzonko....a jedza prawie optymalnie. No powiedzmy prawie, bo chleb serwuja do wszystkiego ale o tym wiedzialem bo mieszkalem tu 2,5 roku kiedy nie jedlem optymalnie i opychalem sie bagietkami jak kazdy.
a ja kiedyś byłem w restauracji na śniadanku ( w Strasburgu) i wszyscy byli zdziwieni, że nałożyłem sobie na talerz wędliny i ser. Wszyscy dookoła jedli rogaliki, maczali w dżemie i w kawie ale już nie musimy się czuć gorsi, bo: Francuska sieć piekarni i restauracji Paul otworzyła pierwszy lokal w Polsce http://stooq.pl/n/?f=979999&c=1&p=4+22Fantazyjne bułki, jakie można kupić w naszych dzisiejszych piekarniach, znane są we Francji od połowy XX wieku, kiedy to białe pieczywo zaczynało być doceniane. Jesteśmy przekonani, że Paul będzie także modnym miejscem
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziękuję, przekażę ) Czyli tortu w tym roku nie będzie, że o brakującej polewie czekoladowej nie wspominając...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A skąd takie wnioski...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo już niecały miesiąc i cisza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas się urodzin nie obchodzi. Bo to taka "umowna" data"...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas się urodzin nie obchodzi. Bo to taka "umowna" data"... A u nas się imienin nie wyprawia, bo za dużo by było tych imprez...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas się urodzin nie obchodzi. Bo to taka "umowna" data"... Dlaczego umowna? Chyba każdy zna dokladną datę narodzin. Umowną to ma Jezus...
|
|
|
|
|
|
|
|