Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2048037 razy)
|
|
renia
|
...raczej słuchać...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To zdanie jest "...nie gardzi podrobami i plastrami tłuszczu i słoniny, które w przeciętnej kuchni trafiają do kosza na śmieci jako niejadalne..." A nie jest tak, że "przeciętna" rodzina zajada się tłuszczem i podrobami? Przecież skądś te choroby się biorą...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie najgorsze jest to, ze wszystko sie rowna to tzw przecietnosci, tak jakby bycie typowym przecietniakiem bylo takie fajne.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No wlasnie najgorsze jest to, ze wszystko sie rowna to tzw przecietnosci, tak jakby bycie typowym przecietniakiem bylo takie fajne.
Bo jest fajne. I bardzo trudne.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To zdanie jest "...nie gardzi podrobami i plastrami tłuszczu i słoniny, które w przeciętnej kuchni trafiają do kosza na śmieci jako niejadalne..." A nie jest tak, że "przeciętna" rodzina zajada się tłuszczem i podrobami? Przecież skądś te choroby się biorą... Tak akurat nie jest. Ale domyśliłem się jak to odczytać, co by zbytnio nie nabroić. "Przeciętna" rodzina nie "zajada się" niczym, a w szczególności najlepszym źródłem Energii. "Nieprzeciętna" rodzina zajada się tłuszczem- zdaje się, że łyżkami, a podroby słodzą nieco, co by goryczkę zabić, aby potem- na przykład- w kawie ją z lubością odnaleźć. No wlasnie najgorsze jest to, ze wszystko sie rowna to tzw przecietnosci, tak jakby bycie typowym przecietniakiem bylo takie fajne.
Bo jest fajne. I bardzo trudne. Fakt, ugiąć się i pod stół zajrzeć- niewykonalne.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W ogóle ugiąć się-bardzo trudne. W kółko trąbią, że martwy ciąg rujnuje plecy. A po mojemu, buduje mocniejsze
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Do martwego gną się kolanka- nieco, ale gną i tyleż wystarczy na wzmocnienie- więzów.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Pewnie producenci czekolady robili badania (Szwajcaria słynie z jej produkcji) i podadzą same zalety i nie wspominając o wadach... Typowe zagrywki...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie producenci czekolady robili badania (Szwajcaria słynie z jej produkcji) i podadzą same zalety i nie wspominając o wadach... Typowe zagrywki... To czekolada ma jakieś wady?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro nie udawaj... Nie udaję. Jestem autentycznie zaskoczony Jem ją od lat i nic mi nie jest
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To jak moj sasiad. Jest od lat alkoholikiem i nic mu nie jest Nawet przekonuje, ze dawno nie chorowal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To jak moj sasiad. Jest od lat alkoholikiem i nic mu nie jest Nawet przekonuje, ze dawno nie chorowal A chorował?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A pies go wie. Od kilkudziesieciu lat go widze jak wstaje rano, w poludnie wraca juz w stanie, potem spi i poprawia. I taki cykl bez konca, zima, lato, slonce, deszcz, mgla, gololedz, babie lato, snieg....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A pies go wie. Od kilkudziesieciu lat go widze jak wstaje rano, w poludnie wraca juz w stanie, potem spi i poprawia. I taki cykl bez konca, zima, lato, slonce, deszcz, mgla, gololedz, babie lato, snieg....
Czyli jemu służy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jaki konsekwentny przy tym
|