Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2049158 razy)
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to są ciastka firmy San. Jadałem kiedyś na korycie, faktycznie smaczne. Chyba biszkopty mają też dobre, bez dodatków. Ale są droższe niż inne nawet 2-3 krotnie. Ale jakości nie zrobisz tanio.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Głowa do góry anakin.
TK robi nam przysługę trzymają jajka, masło i podroby w cenie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no, dużo goryczy i żalu wylałeś. Trochu racji, ale musisz i ich też zrozumieć. Lekko nie mieli i każdy miałby dość na ich miejscu. to jakas dieta dla zacofanych, schorowanych wiesniakow. W najlepszym razie dla amiszow właśnie - dawien, pani sprzedająca w mięsnym popatrzyła czy mam nogi, czy się ruszam i czy ok pod deklem, gdy dowiedziała się żem jadać zaczął tłusto (znała dietę ze słyszenia od umierających - brzytwa/ ostatnia deska). Zapytała się na co ja. Odrzekłem - na nic. No to po co się katować - odpowiedziała
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
no, dużo goryczy i żalu wylałeś. Alez skad, nie taka byla moja intencja. Chcialem tylko ukazac swoj punkt widzenia, bo odnosze wrazenie, ze nikt inny nie spojrzal na to pod takim katem. Optymalni (bardzo niechetnie uzywam tego sekciarskiego okreslenia) raczej przyjmuja poglad, iz: "idea 'zlotej proporcji' w diecie czlowieka to ukryta "mapa skarbow", ktora swiat musi sam odszukac i odszyfrowac (jezyk polski)". Tymczasem alternatywna wersja tej historii moglaby wygladac przykladowo tak... Oficjalna strona Doktora jest dostepna takze w wersji anglojezycznej, gdzie poza felietonami i listami jest tez zamieszczona dokumentacja pt. "Biochemia 2.0", na ten przyklad. Doktor ma tez oficjalne konto np. na Twitterze, gdzie mozna sie z nim skontaktowac. Gdyby tak to wygladalo, tedy moge sobie wyobrazic wywiad z doktorem Davidem Unwinem w pismie "New Scientist", ktory to zostal przytoczony w artykule "Jedz tluszcze na zdrowie" w ostatnim wydaniu polskiego Focusa, jakos tak: "Poszukujac w Internecie lekarzy, ktorzy doszli do zblizonych wnioskow do moich natrafilem na bardzo ciekawa prace doktora Jana Kwasniewskiego, polskiego lekarza, ktory rzeczowo udowadnial wielce prozdrowotna role tluszczy nasyconych w diecie wysokotluszczowej juz na poczatku lat '70!" "Nawiazalem z nim kontakt poprzez medium spolecznosciowe Twittera, po czym przeszlismy na wygodniejsza korespondencje mejlowa.""Konkluzje do ktorych doszedl w swoich badaniach okazaly sie dla mnie bezcenne i nakierowaly na wlasciwa droge. Jak Kwasniewski doslownie spadl mi z nieba!"Trochu racji, ale musisz i ich też zrozumieć. Lekko nie mieli i każdy miałby dość na ich miejscu.
Czy kazdy, czy nie kazdy, to juz zostawmy. Nie mam tez bladego pojecia (bo miec nie moge) jak wielkie przykrosci rodzine Kwasniewskich spotkaly. Rozumiem i przyjmuje do wiadomosci fakt, ze w pewnym momencie zadecydowalo sie "zejsc ze sceny", atoli nie rozumiem oczekiwania, ze "samo przyjdzie", nie rozumiem tych pretensji o glowna nagrode, skoro wycofano sie z uczestnictwa w zawodach. Po prostu jestem zdania, ze wszystko moglo by zostac wykonane znacznie lepiej, zarazem odnosze wrazenie, ze admin ma zgola odmienne zdanie... "zrobilismy wszystko jak najlepiej, a teraz czekamy, az reszta slepych i glupich Ziemian nauczy sie jezyka polskiego".
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Tymczasem w artykule jest wzmiankowany jedynie doktor Atkins ("rehabilitacja diety Atkinsa"), bo David Unwin zapewne nie wie o istnieniu doktora Jana Kwasniewskiego. Bo w Internecie (poza domena .pl) praktycznie nie wystepuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to straszenie akurat popieram, bo dawniej jak kto był wytatuowany, to wiadomo że siedział, a dziś trudno prawdziwe więzienne tatuaże poznać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to pewnie plutonowym byłeś
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
puk, puk, puk w główkę takiego ''zaszczytu'' żem nie zaznał, nawet na dosłudze. Kapralem, ale nie do końca Zostałem wcielony przymusowo do ruskiego wojska. Skończyłem szkołę podoficerską i już. Nigdy już mnie nie wzięli na ćwiczenia do rezerwy bo ''polityczny'' byłem. Związek Radziecki nie za bardzo mi się podobał.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
puk, puk, puk w główkę takiego ''zaszczytu'' żem nie zaznał, nawet na dosłudze. Kapralem, ale nie do końca Zostałem wcielony przymusowo do ruskiego wojska. Skończyłem szkołę podoficerską i już. Nigdy już mnie nie wzięli na ćwiczenia do rezerwy bo ''polityczny'' byłem. Związek Radziecki nie za bardzo mi się podobał. Wiedziałem że można na Ciebie zawsze liczyć .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|