renia
|
Spadamy na sam dół łańcucha pokarmowego...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
I pani mnie zniechęciła do używania słowa "ogląd": Typ tekstu: Książka Autor: Krzymowska-Kostrowicka Alicja Tytuł: Geoekologia turystyki i wypoczynku Rok: 1997
(...) Percepcyjną wartość rekreacyjną środowiska przyrodniczego wyznaczają dwie niezależne skale przestrzenne: krajobrazowa i intymna, między którymi rozciąga się obszar neutralny (orientacyjny), zbyt oddalony od obserwatora, aby można było widzieć szczegóły, a zbyt bliski, aby uzyskać ogląd ogólny. Ten trójczłonowy podział obserwowanej przestrzeni wynika po prostu z fizjologicznych uwarunkowań odbioru bodźców. W percepcji krajobrazowej postrzega się i ocenia dany obiekt głównie pod względem jakości wizualnej. Nie postrzega się w niej szczegółów: lecz linie, plamy barwne, akcenty, tworzące łącznie harmonijne lub dysharmonijne układy przestrzenne. (...)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja bym takiego słowa nie użył w życiu! Chyba, że dla jaj... A autorowi tekstu poraziłbym zamiast "ogląd" wstawić "perspektywa" i zaraz widać z kim miałoby się do czynienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przyda mi się ten artykuł... A ludzie lubią mówić, że dbają o zdrowie...taka moda... Niektórzy nawet w to wierzą... A dlaczego chorują? Taki pech i ta chemia wszędzie (tak mówią)...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ależ dbają bardzo o zdrowie - regularnie łykając zapisane tabletki! A suplementami trują się przeważnie dobrowolnie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ależ dbają bardzo o zdrowie - regularnie łykając zapisane tabletki! A suplementami trują się przeważnie dobrowolnie. Mnie niegdyś zaskoczyło, że lekarze i aptekarze też hołdują zapasom medykamentów na podorędziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Niestety, chyba nie wiedzą co może ich układ immunologiczny. Że w ogóle coś może.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pilnują parametru ''długowieczności'' (LDL) , aby nie skoczył za wysoko.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sami łykają jak czaple. Widziałam na konferencji medycznej, na kolacji integracyjnej... A jak myslisz? Dlaczego kobiety chodzace w szpilkach tak kochaja ChelaMagB6?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Antykoncepcyjny, to był Biseptol - w Rumunii za komuny dobrze schodził.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no i podobno tam tera niskie podatki! Bo widocznie słabo działał.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chyba jakaś niewielka ilość dobrego białeczka do tego . 2 razy w tygodniu gotowane jajko, zdrowa rybka, i chuda szyneczka.
|
|
|
|
|
|
|
|