admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
E tam, to nie o to idzie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W tym linku nic nie ma na ten temat.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Mydlenie oczu"...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To całkowicie błędna teoria, bo traktując organizm jako "układ zamknięty" uzależniony jednak od zmiennych środowiskowych... Reasumując - porządek lub bałagan w hormonach jest wynikiem, a nie przyczyną. Takie pierwotniaki - obywają się bez hormonów i doskonale sobie radzą na prawie identycznych genach, co organizmy złożone. Ale to tylko moje zdanie, więc można pominąć w rozważaniach.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jest reakcja, bo była wcześniej akcja.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To co jest nadrzędne, co/kto rządzi w organizmie? A może nie da się niczego takiego wytypować?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Adaptacja ... Oczywiście w granicach akceptacji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To całkowicie błędna teoria, bo traktując organizm jako "układ zamknięty" uzależniony jednak od zmiennych środowiskowych... Reasumując - porządek lub bałagan w hormonach jest wynikiem, a nie przyczyną. Takie pierwotniaki - obywają się bez hormonów i doskonale sobie radzą na prawie identycznych genach, co organizmy złożone. Ale to tylko moje zdanie, więc można pominąć w rozważaniach. A to by się zgadzało. Ja na wskutek "pastwiskowego" jedzenia miałam zaburzenia hormonalne tarczycy (hashimoto)...A nie odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dokladnie o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Po ustąpieniu przyczyny organizm samoistnie wraca do prawidłowego stanu jeśli nie uszkodziło się nieodwracalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to tak jak by zlikwidować pięć set na biedne dzieci - no nie może być i na to zgody nie ma i nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mnożenie patologii jest specjalnością tkanki nowotworowej...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie, dlatego trzeba dalej szczepić pięć set plus aby nie doszło do samowyleczenia.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale się nie przetłumaczy, że wzrost płac powoduje inflację i to drugie jest jak zajączek...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie ma szans, to jest to samo co chleb ze smalcem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i prawidłowo, jest szansa że ludzkość nie wyginie jak dinozaury.
|
|
|
|
|
|
|
|
|