|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ciekawe, czy to przeszkodzi w przyszłości jakiejś grupie naukowców z komputeram udowodnić coś przeciwnego
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W końcu naukowcy zajęli się czymś pożytecznym i nie wymyślają co rusz jakichś nowych, szkodliwych teorii... Taką "kurę z jajkiem" to można znieść..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
http://www.polityka.pl/nauka/czlowiek/1500979,1,homo-kucharz.read - .. no super artykuł - chociaż nic nowego nie wnosi - wszystko to wyczytałam już z książek dr. Kwaśniewskiego. Tak się spodziewałam, że "nowe" odkrycia będą potwierdzały teorie dr. Kwaśniewskiego. Np wpływ jedzenia na rozwój intelektualny:.."Mięsożerność pomogła rozwinąć nasze ludzkie cechy – inteligencję, kooperację, przewidywanie itp..." Albo negowana przez niektórych obróbka termiczna :.."I te badania niezbicie dowodzą, że to samo jedzenie poddane obróbce termicznej jest łatwiej strawne i dostarcza organizmowi więcej kalorii niż surowe.."
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja już jedną "zieloną rewolucję" przeżyłem i to nic strasznego, gdy mięso tanieje, a drożeją ogórki, czy inny nawóz.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Że też nie ma kto objaśnić Billa Gatesa o skutkach niedoboru białka... Pieniądze to zdecydowanie nie wszystko... Niech to szlag.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Linkę ucięło... Można po trafieniu na stronę skutkiem tego uciętego linka kliknąć na fotkę pieska i otworzyć tym samym album
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
http://fakty.interia.pl/galerie/historia/90-rocznica-bitwy-warszawskiej/zdjecie/duze,1314106,1,794Trwają obchody 90-tej rocznicy Bitwy Warszawskiej z 1920r. W okresie PRLu w ogóle sie o tym nie mówiło albo mi wypadły wagary akurat w te dni? Teraz nie wiem jak jest (dzieci jeszcze tego okresu nie przerabiają) ale w mediach z tego co widzę temat jest potraktowany "po łebkach". Wszystkim którzy interesują się powstaniem Państwa Polskiego po 120-letniej niewoli, a mają jeszcze luki i chcieli sie co nie co dowiedzieć polecam książkę Mieczysława Pruszyńskiego "Dramat Piłsudskiego wojna 1920". Słowo wstępne napisał sam Jerzy Giedroyc sugerując m.in. aby ta pozycja została obowiazkową lekturą. I tak w istocie powinno być!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mam przyjemność znać syna Pana Mieczysława Pruszyńskiego Świetny Gość.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Na szczęście BTW ma nieciekawe