Zonia
Go
|
U nas też zdarzają się takie noworodki
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A dziękuję i nawzajem. "Jak powiada prof. Sedlak - pojawiła się więc materia organicznych półprzewodników (białka, porfiryny, kwasy nukleinowe itp.) z poruszającymi się elektronami, które można wzbudzać kwantami światła i które mogą emitować kwanty światła. Można zadać sobie filozoficzne pytanie: „Ale dlaczego powstało życie, powstał człowiek, powstała cała przyroda?” Odpowiedź jawi się wyjątkowo prosto – z Miłości, Miłości Najwyższego Stwórcy". jezeli z milosci powiadasz istoto skapana w sloncu,to co spowodowalo,ze powstala nienawisc??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
To logiczne.
A diabeł przeważnie boi się święconej wody. Również światła. A poza tym...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi to się wydaje bardzo dziwne..w XXI wieku...ale nie widziałam ani ludzi "opętanych" ani "zabiegów" egzorcystów..to nie mam zdania..Gdy ludzie potrzebują pomocy, "chwytają" się wszystkiego..
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
A dziękuję i nawzajem. "Jak powiada prof. Sedlak - pojawiła się więc materia organicznych półprzewodników (białka, porfiryny, kwasy nukleinowe itp.) z poruszającymi się elektronami, które można wzbudzać kwantami światła i które mogą emitować kwanty światła. Można zadać sobie filozoficzne pytanie: „Ale dlaczego powstało życie, powstał człowiek, powstała cała przyroda?” Odpowiedź jawi się wyjątkowo prosto – z Miłości, Miłości Najwyższego Stwórcy". jezeli z milosci powiadasz istoto skapana w sloncu,to co spowodowalo,ze powstala nienawisc?? Przepraszam - przeoczyłem to pytanie, choć nie do mnie być powinno. To był w całości cytat. Mogę się podpisać pod nim i spróbować odpowiedzi. Dlaczego powstała nienawiść? Sama nienawiść jako osobna siła może wcale nie istnieć. Może to nic innego jak tylko brak miłości, jej przerzedzenie, nieciągłość pola. Może - bo nie znam aparatury pozwalającej zmierzyć takie pole czy rozkład tej wartości względem uwarunkowań materii.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A jednak takie badania robiono. I jest to ewidentnie coś przeciwnego miłości. Brak miłości to obojętność czyli 0 na wskazówce.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Mi to się wydaje bardzo dziwne..w XXI wieku...ale nie widziałam ani ludzi "opętanych" ani "zabiegów" egzorcystów..to nie mam zdania..Gdy ludzie potrzebują pomocy, "chwytają" się wszystkiego.. A czymże jest to opętanie? Przecież to tylko z punktu widzenia kościoła i ducha te wszystkie terminy tak dziwnie wyglądają. Wystarczy pokonać ten niewielki dysonans aby przekonać się że opętanych jest wielu. Jednych opętała żądza pieniądze, innych kariery... diabeł dzisiaj ma do tego zaprzęgnięte wszystkie konie. Dlatego wydaje się że przecież w XXI wieku, no jakże to tak może być. Przecież opętani to byli tylko w ciemnym średniowieczu. Wszyscy widzieliśmy Imię Róży i Lenina
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Mi to się wydaje bardzo dziwne..w XXI wieku...ale nie widziałam ani ludzi "opętanych" ani "zabiegów" egzorcystów..to nie mam zdania..Gdy ludzie potrzebują pomocy, "chwytają" się wszystkiego..
youtube i hasło " Egzorcyzmy Anneliese Michel"
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
A jednak takie badania robiono. I jest to ewidentnie coś przeciwnego miłości. Brak miłości to obojętność czyli 0 na wskazówce.
Zero-obojętność to nadal może być tylko jakiś tam stopień pośredni w skali całego zjawiska i w takim razie oprócz zera-obojętności trzeba naszkicować strefę szczególnych warunków wyekranowania/zniesienia od tego pola? A co to za badania były?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
youtube i hasło " Egzorcyzmy Anneliese Michel" Dzięki. ..tylko nie wiem czy mam ochotę to oglądać..
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Zero-obojętność to nadal może być tylko jakiś tam stopień pośredni w skali całego zjawiska i w takim razie oprócz zera-obojętności trzeba naszkicować strefę szczególnych warunków wyekranowania/zniesienia od tego pola? A co to za badania były? Szczegółów nie znam niestety, ale były to badania robione u ludzi poważnie chorych. Obojętność czasami gorsza jest od nienawiści.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Dzięki. ..tylko nie wiem czy mam ochotę to oglądać.. masz racje rano to tak bez sensu w nocy jak wrócę obejrzymy razem
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Szczegółów nie znam niestety, ale były to badania robione u ludzi poważnie chorych.
Obojętność czasami gorsza jest od nienawiści.
Możliwe... a na nienawiść szkoda czasu.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Możliwe... a na nienawiść szkoda czasu. Owszem. Choć to zależy też od sytuacji. W każdym razie, te badania dotyczyły wpływu tych uczuć na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. ..tylko nie wiem czy mam ochotę to oglądać.. masz racje rano to tak bez sensu w nocy jak wrócę obejrzymy razem ..trzymam za słowo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczegółów nie znam niestety, ale były to badania robione u ludzi poważnie chorych.
Obojętność czasami gorsza jest od nienawiści.
Możliwe... a na nienawiść szkoda czasu. Przy nienawiści - bardziej cierpi nienawidzący, niż osoba nienawidzona....
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Przy nienawiści - bardziej cierpi nienawidzący, niż osoba nienawidzona....
To duże uproszczenie.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Przy nienawiści - bardziej cierpi nienawidzący, niż osoba nienawidzona....
To duże uproszczenie. A po co komplikować coś, co jest proste? Zgadzam się z Renią
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Samo się komplikuje. Ale racja, po co komplikować, lepiej postępować jak należy wtedy nie ma komplikacji.
|
|
|
|
|
|
|
|