|
renia
|
Dzisiaj w moim mieście (Wejherowie) 26-letni chłopak, odrąbał siekierą swojej matce głowę. Ponoć chłopach miał jakieś zaburzenia psychiczne..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Dzisiaj w moim mieście (Wejherowie) 26-letni chłopak, odrąbał siekierą swojej matce głowę. Ponoć chłopach miał jakieś zaburzenia psychiczne.. Pewnie miał nieszczęśliwe dzieciństwo i gdyby przeczytał Alice Miller,to wtedy by odbił jakąś hamerykankę jakiemuś jankesowi i byłoby cool,a tak tragedia,masakra.No i pewnie pójdzie siedzieć na 5 lat,mniej niż za upadek kota z trzeciego piętra.MASAKRA I JESZCZE RAZ MASAKRA.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ludzie byli przerażeni. To było w dzień, cały deptak zamknięty i pełno wozów policyjnych.. Ale po fakcie..Ciekawe czy sąsiedzi nie słyszeli jakiejś wcześniejszej kłótni, awantury..Panuje znieczulica jak nic..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Najgorzej jest tam,gdzie jest cichutko.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Szkoda,że nie miał romansu tak jak Tomaszek od Mitów z jankeską żoną,bo by inaczej się losy potoczyły.Odbiłby żonę jankesowi,ta by oskubała jankesa i by przymierzali się do założenia firmy.Tylko,że do formy to trzeba mieć jeszcze łeb na karku,a nie wklejanie pedalskich fotek z książką.
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Wejherowo - miasto seksu i hazardu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A skąd takie wiadomości masz..
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A skąd takie wiadomości masz.. Od ludzi z Wejherowa no i z własnych obserwacji
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To co ktoś widzi jest uzależnione od miejsc, w których dana osoba przebywa i od towarzystwa, w którym się obraca. Seks i hazard nie są jakimiś niecodziennymi zjawiskami..
PS. Jesteś z Wejherowa "wloczykij"?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
To jest takie powiedzenie renia. Nie przejmuj się tak zbytnio tym. Z drugiej strony macie tam wielką Matkę Boską na bocznej ścianie panelaka i Kalwarię oraz drużynę Gryfa Ale i tak najbardziej lubię okolice dworca kolejowego Nie jestem z Wejherowa ale miałem okazję być tam wielokrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlaczego okolice dworca kolejowego? To jest najbrzydsze miejsce w mieście.. No a w Gryfie dzielnie gra mój synek..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..macie tam wielką Matkę Boską na bocznej ścianie panelaka
Co to znaczy panelaka?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Dworzec to wizytówka miasta, a poza tym centrum. Zapomniałem o tunelu Matka Boska to w Nanicach. A jest jeszcze Śmiechowo przecież Acha, no i lasy macie ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Panelak to takie zapożyczenie od naszych ziomków z południa. Znaczy się chodzi o blok z wielkiej płyty, czyli budowany z paneli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dworzec to wizytówka miasta, a poza tym centrum. Zapomniałem o tunelu Matka Boska to w Nanicach. A jest jeszcze Śmiechowo przecież Acha, no i lasy macie ciekawe. Niestety dworce są słabą wizytówką, nie tylko u nas. Ale nie jest to centrum miasta. U nas centrum stanowi ładny, stary rynek. Mieszkam właśnie w Nanicach i nadal nie wiem gdzie jest ta Maka Boska?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A już wiem, tak zwany wieżowiec przy przystanku PKP...Zgadza się. Ja to widzę tak często, że już prawie tego nie zauważam..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coraz częściej słyszę tutaj o Optymalnych (często znajome panie w mięsnym mi mówią) ale jakoś nie miałam z nimi styczności. Wczoraj znajoma mówiła mi, ze jej znajomi są już parę lat na DO, pozbyli się różnych chorób i są zdrowi. Mówiła jeszcze, że oni nie jedzą w ogóle warzyw, bo twierdzą, że skoro krowa je trawę, a oni krowę, to mają wszystkich składników dosyć. Mówiła to z dużym przejęciem..Dla ludzi z poza "branży" to jest czarna magia..
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Jeśli się nie mylę to na Kochanowskiego. Ale może już tego tam nie ma?
|
|
|
|
|
|
|
|