Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2028124 razy)
|
Radzio
Go
|
Spróbuję. W weekend wybiorę piętro, z którego najłatwiej będzie mi wypożyczyć. Radziu, ale tylko pożycz, czyli złóż życzenia, a nie zaraz zapożyczać się z takiej okazji To całkiem tanio wyjdzie! A, to w takim razie pytanie należało skierować do kobiet, np. Reni: - Reniu, a pożyczyć tylko Radzio nie może?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spróbuję. W weekend wybiorę piętro, z którego najłatwiej będzie mi wypożyczyć. Radziu, ale tylko pożycz, czyli złóż życzenia, a nie zaraz zapożyczać się z takiej okazji To całkiem tanio wyjdzie! A, to w takim razie pytanie należało skierować do kobiet, np. Reni: - Reniu, a pożyczyć tylko Radzio nie może? A co takiego? Balkon?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
Oto (zgniłe) owoce libertarianizmu: http://wyborcza.pl/1,75248,11762869,Wstydliwy_sekret_krolestwa_Jordanii.html"W jordańskich prywatnych domach opieki upośledzone umysłowo dzieci są bestialsko maltretowane przez wychowawców, którzy są całkowicie bezkarni - alarmuje w dramatycznym reportażu BBC Arabic. (...) Choć sprawdzone domy opieki są prywatne, działają podobnie jak ośrodki państwowe, bo wszystkie muszą mieć licencję rządu, który ustala zasady ich funkcjonowania i ma obowiązek je kontrolować. Jednak większość reguł dotyczy wyglądu budynków - np. wysokości pomieszczeń czy rozmiaru zbiorników na wodę. O tym, jak dzieci powinny być traktowane, według dziennikarzy, nie ma prawie nic." No proszę, a ja myślałem, że skoro są to prywatne domy opieki to wolna konkurencja między nimi w magiczny, cudowny sposób wymusi obniżenie kosztów i podniesie standardy opieki. A to proszę bardzo - zamiast wolnościowej idylli mamy masowe prześladowania dzieci. Zapewne jakiś miejscowy libertarianin przekonał rząd, że "im mniej regulacji tym lepiej", "wolny rynek ma zawsze rację", "prywatne zawsze lepsze od państwowego" no i skutki są, jakie są. Ślepy dogmatyzm zawsze prowadzi do tragedii....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Więc jakie wnioski wyciągnąć z wiedzy o ciężkostrawności i zaleganiu w żołądku produktów spożywczych? - Na co dzień powinniśmy jednak unikać produktów smażonych i o dużej zawartości tłuszczów zwierzęcych, ponieważ ich ograniczanie sprzyja zdrowiu i figurze." http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1309/1/1/co-najdluzej-zalega-w-zoladku-.htmlJesli tak jest to dlaczego jest odwrotnie? Ludzie jedzą coraz mniej tłuszczów zwierzęcych i są coraz grubsi...a olej jest wskazany bo daje poślizg... Ta specjalistka chyba była prymuską na studiach...wszystko "wie"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ona studiowała nazwy i błędne wnioski autorów podręczników, a nie zasady i logikę biochemii. O ile pierwszych, którzy potrafią tylko głupoty cytować jest bardzo dużo, o tyle tych drugich znałem bardzo niewielu!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak sama nie studiowałam, to myślałam, że ludzie po studiach są mądrzy...nie kończą studiów ci, którzy są najmądrzejsi, tylko ci, którzy są wytrwali i cwani. Pewien procent mądrych też jest wśród nich, ale ogólnie poziom intelektualny studentów ciągle spada... wykładowców też:?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jajka, masło i śmietana - według wieloletniego dorobku świata naukowego, najbardziej niezdrowe produkty - to gdzie są? Jak można tak biednym ludziom w głowie mieszać?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Nasz organizm bardzo łatwo przetwarza cukry proste w tkankę tłuszczową na skutek skomplikowanych procesów metabolicznych. I dlatego tyjemy. " Bardzo skomplikowane, bardzo skomplikowane! Jak Dr Kwaśniewski o tym pisał czterdzieści lat temu, to ktoś tam nazywał to cyt: "po prostu żenujące wiadomości godne cioci Kloci " Hasik było mu na nazwisko.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Biedni ludzie! Co mają teraz jeść?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No dobra podpowiem na szybko: bób, fasolę, chleb, lebiodę, czosnek i cebulę. Pić wodę do woli. I żadniej tłustości, mięso tylko raz w tygodniu i nie więcej niż 100g!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|