Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2048671 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No bardzo ładnie, bo nikt do tabel żywieniowych nie zagląda, tylko "na słowo honoru" wierzy dietetykom. Jabłuszka są zdrowe, bo tak napisali!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mi sie podoba to zdanie, a zwlaszcza jego poczatek. Wyglada to tak jakby naukowcy mieli misje, byli zideoloizowani i od razu stawiali pytanie z teza, Naukowcy dowodzą też, że jabłka (a szczególnie ich skórka) chronią komórki nerwowe, a w konsekwencji zmniejszają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Naturalnie, bo przecież wiadomo, że miąższ, a szczególnie skórka jabłka, to sama tkanka nerwowa!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo po co zdrowemu jakieś leki, a choremu i tak nie pomogą.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
To Gazeta,pl a to podobno "salon" a ci jak wiadomo chca zle dla narodu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Racja, niezdrowe. Po takim czymś to można schudnąć. Gdzie są chlebuś, piwusio, ziemniory?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
troche fachowej wiedzy nie zaszkodzi Magnez jest intensywnie zużywany podczas detoksykacji organizmu. Podczas procesu oczyszczania mogą pojawiać się okresowe jego niedobory. Trzeba go wtedy uzupełniać, bo to mniejsze zło niż funkcjonowanie organizmu przy niedostatecznej jego podaży. Magnez ma duży wpływ na poprawną pracę układu krążenia. W skrajnych przypadkach niedoboru może dojść do niebezpiecznych incydentów z sercem. Nie warto więc ryzykować.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No detoksyfikacja, to no.....eee no z toksynami ma cos wspolnego To wiedza tzw "zaobserwana"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
tak myślałem. To może tak z rękawa napiszę, że podstawowymi narządami do usuwania zbędnych pometablicznych "toksyn" są płuca, nerki, wątroba i skóra, że o odbycie nie wspomę, a z "toksyn" najwięcej się produkuje CO 2. Ale organizm sam sobie doskonale radzi z oczyszczaniem, tylko nie trzeba mu przeszkadzać. Oczywiście są też toksyny z którymi organizm sobie nie radzi, ale one przeważnie powodują skutek śmiertelny. Więcej na ten temat w Bromatologii...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O prosze, czyli warto te Bromatologie przeczytac A o tych toksynach i magnezie to tak zajrzalem do matecznika piotrusiowego i oprocz przerazenia nachodzily mnie tez fale wesolosci, wiec wkleilem. Ludzie sa niebezpieczni i czesto dla samych siebie Ja jednak pozostane wierny tradycji zdobywania wiedzy poprzez czytanie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobre dla wiernych z Internetu, co to nie czytają, tylko obserwują.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A w radiu ciagle o tych placowkach, NFZtach i Arlukowiczu. I premiach za dobre zarzadzanie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|