Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2053545 razy)
|
Radzio
Go
|
Mataczysz, ale co zrobić, taka karma. Faktem jest jednak taki, że jeden z moich wiernych ... klientów zwierzył mi się, że był na pewnej diecie zwanej po kryjomu "Dieta Drugiego Kwaśniewskiego" (kuferek! Mój Przyjaciel na drugim miejscu!- ale nic to "ostatni będą pierwszymi") i nabawił się cukrzycy II stopnia. Teraz żre owsiankę i jest dobrze, cukrzyca na dobrym, "naukowym" poziomie- lekuchno podpierana "insulinką". "Wierny" jest po siedemdziesiątce. Byłbym świnią, gdybym zauważył, a mu o tym nie powiedział, że popełnił pewien błąd (nigdy nie był na DO). Usłyszał, ale nie zrozumiał, bo stwierdził, że ta dieta już dawno "wymarła".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co to jest ta "Dieta Drugiego Kwaśniewskiego"? Możesz jaśniej pisać? Np. na żółto lub na niebiesko?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oliwa, zurawina, cebula.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Od takiego jedzenia dostaje się mani liczenia... liczy się wszystkich i wszystko...na zdrowie też się liczy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mataczysz, ale co zrobić, taka karma. Podaję rzetelną wiedzę, to po pierwsze. Po drugie, nie każdy musi być na Diecie Optymalnej. Dieta wysokowęglowadanowa jest zdrowa, choć fanatycy lovecarba twierdzą inaczej, mieszając biedakom od chleba ichniego powszedniego, że ten szkodliwy jest! No, jak tak można?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prawda, jakie to życiowe? I postęp medycyny w tym wydatnie pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Co to jest ta "Dieta Drugiego Kwaśniewskiego"? Możesz jaśniej pisać? Np. na żółto lub na niebiesko? Pierwszego dieta, to ta kapuścianaDrugiego, to ta mojego Przyjaciela"Dieta Drugiego Kwaśniewskiego"- to szyfr, którym się posługuje mój realny rozmówca.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mataczysz, ale co zrobić, taka karma. Podaję rzetelną wiedzę, to po pierwsze. Po drugie, nie każdy musi być na Diecie Optymalnej. Dieta wysokowęglowadanowa jest zdrowa, choć fanatycy lovecarba twierdzą inaczej, mieszając biedakom od chleba ichniego powszedniego, że ten szkodliwy jest! No, jak tak można? Mataczysz po drugie, a po pierwsze- też mataczysz. Podaj rzetelnie wiedzę. A po trzecie napuszczasz mnie na fanatyków. Widocznie tygryska tak można.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Radziu najadles sie czegos niezdrowego dzisiaj?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
A co maja nie kalkulowac, polak leci do biedry zeby ich socjal byl wysoki z podatkow, ktore zaplaca u nich wlasciciele marketow u nas
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Ale to nie jest wina "Biedry" czy innych marketów, że doją nas jak dojne krowy. Business jest apolityczny, liczy się zysk, czy to bedzie korupcja, lobbowanie, wykorzystywanie luk prawnych, czy wreszcie rynkowa konkurencja zależy po stronie "organizatorów". Pytanie brzmi - dlaczego kolejne rządy (były juz wszystkie kolory) na to zezwalają? Działanie celowe, czy głupota?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie, że ta nasza cała głupia sytuacja jest "zasługą" naszego rządu. Chyba, że ten nasz (nie)rząd w ogóle nie "rządzi" tylko sam wykonuje rozkazy...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Plota niesie, że "biedra" jest ta ... no! argentyńska. A w takim Lidlu można tanio urlopik przejeść nad jakimś bardziej słonym morzem. Pewnie, że ta nasza cała głupia sytuacja jest "zasługą" naszego rządu. Chyba, że ten nasz (nie)rząd w ogóle nie "rządzi" tylko sam wykonuje rozkazy... Uff, mamy winnego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze winny jest ocet...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O! Więcej winnych.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
My tu gagu-gadu a we wszystkich wiadomościach twierdzą (mówią), że wegetarianie są najzdrowsi na świecie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|