renia
|
Żebyśmy byli krajem mlekiem i modem płynącym...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A na co komu miód? Tylko ze smalcem do piernika się nadaje. Jak to na co? Podobno na serce zdrowy jest! Zeby na forum dietetycznym takich rzeczy nie wiedziec......
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Żebyśmy byli krajem mlekiem i modem płynącym... ...miodem... Po co Miodka wkurzać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A na co komu miód? Tylko ze smalcem do piernika się nadaje. Jak to na co? Podobno na serce zdrowy jest! Zeby na forum dietetycznym takich rzeczy nie wiedziec...... ... a przy przeziębieniu lipowy jeść trzeba, inaczej lipa...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ooooo, nawet zamiedza i druga zamiedza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Czyli jest jeszcze matka nadzieja...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Martwią tylko te kolejki za czerwonym mięsem na raka! Są dzisiaj kolejki za mięsem... Za warzywami też dość spore, a chleba coraz mniej kupują...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mamy przesympatycznych sąsiadów za ścianą, z którymi widzimy się raz do roku na kawie i od czasu do czasu przez balkon. Ona jest lekarzem wychowującym dzieci książkowo. Córka 18l już otyła, syn 15l przerośnięty bysio z ogromnymi problemami z nauką (delikatnie mówiąc). Gdy się widzimy, praktycznie non stop trajkocze o problemach, chorobach (dużo chorują, a sama jest po częsciowym usunięciu tarczycy). Strzela fachowymi terminami medycznymi jak z karabinu i z lubością objaśnia co z czego wynika. W końcu jak się wygada pyta - a co u was? - u nas? No właściwie nic się ciekawego nie dzieje. Raz Żona ją zagadnęła i zaproponowała książkę "Dieta Optymalna" i o dziwo wiedziała kto to dr Kwaśniewski, i zdecydowanie odmówiła, bo to szkodliwe dla zdrowia. Nie to nie, ale są kompletnie zindoktrynowani i autentycznie wierzą w oficjalną służbę chorobie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobre! Mi to się podoba, że wiara medyczna trzyma się mocno!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mi sie troche nie podoba. Sasiad, ktory sie nie zakwalifikowal na chemioterapie z powodu zbyt niskiej hemoglobiny bodajze, strasznie sie tym zalamal. I na tlumaczenie, ze tylko na zdrowie mu to wyjdzie, aby odstawil te bulki, margaryny, pierogi i kluski wcale nie zareagowal. Zalatwili jakos przetoczenie krwi chyba, zeby sie kwalifikowac i dali jakos w lape zeby na chemie sie wczesniej zalapac. No i jedzie na dniach Szkoda.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zastanawiałem się tu kiedyś, co bym zrobił, gdyby mnie dopadło raczysko jakie... I nie mam pojęcia Za mądry jestem, by gdybać po próżnicy, czy za głupi i wyobraźni nie starcza?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja wiem. Łapu-capu i do akwarium.
|
|