Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2050523 razy)
|
Gavroche
|
Coś ... wypasionego. * Tym razem akurat łaciatego
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To handel wymienny, fajna sprawa W moim idealnym świecie tak właśnie by było, każdy robiłby to, co umie i lubi, albo dlatego, że trzeba to zrobić i tyle. Bez pieniędzy, rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające... Przepraszam, poniesie mnie czasem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo w świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej wtedy moneta fiducjonarna i electro-money to wiadomo, ze hoho......w sumie nie wiem co chcialem powiedziec, bo tego nie rozumiem, ale fajnie jest epatowac czyms czego sie nie rozumie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
To handel wymienny, fajna sprawa W moim idealnym świecie tak właśnie by było, każdy robiłby to, co umie i lubi, albo dlatego, że trzeba to zrobić i tyle. Bez pieniędzy, rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające... Przepraszam, poniesie mnie czasem Wyrywam z kontekstu- wiadomo. I skoro już do noszenia przeprosin doszło, pogalopuję i ja nieco(To co, że Leonardo nie wdrożył osobiście wszystkich swoich pomysłów, Lem, z resztą też ... ) wydłużając ten fragment: "..., że trzeba to zrobić i tyle", ile należy i ... . * ... o przeprosinach już dziś było wielokrotnie. *
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bo w świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej wtedy moneta fiducjonarna i electro-money to wiadomo, ze hoho......w sumie nie wiem co chcialem powiedziec, bo tego nie rozumiem, ale fajnie jest epatowac czyms czego sie nie rozumie Przepraszam, to samokrytyka? Bo nie rozumem. *
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak, tak, przerabialem to na roznych forach dla mlodocianych korwinistow. Wiekszosc z nich byla na garnuszku mamusi, ktora im robila obiafki, podawala sniadanko do lozka, prala majtki i skarpetki...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
...rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające...
Czyli kapitalizm - proste, tylko że potrafią to sprytnie skomplikować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio