Diogenes z Synopy
Go
|
ale z obserwacji powiem, że faktem jest, że takie produkty jak nerki , serce , wątroba , salceson czarny , wątrobianka powodują wysyp ciał ketonowych , przez co zwiększają w dużym stopniu zapotrzebowanie na węglowodany , z praktyki zauważyłem że np ze skrobi z ziemniaków , buraków, marchewki nie można tego dostarczyć ( gdy mąkę mam praktycznie wyeliminowaną , sporadycznie jako dodatek ) . Pozostaje cukier z cukierniczki. Może gdyby owoce ? ale nie smakują, truskawki to parę szt i nudzi się, wcześnie potrafiłem kobiałkę zjeść ( oczywiście z jogurtem )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem, jak Ci dogodzić, bejbe. Przestać się mierzyć, tak jest zdrowiej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To samo bym powiedzial, paranoiczne pilnowanie wskaznikow arbitralnie ustalanych przez medycyne bedaca dzisiaj na pasku farmacji dowodzi pewnego rodzaju dychotomii; z jednej strony niewiary w moc medycyny ale wiare w jej wskazania co do zakresow zdrowia.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Z metodami naukowymi jesteś coraz bardziej "za pan brat". Noblesse oblige A swoją drogą, ciekaw jestem ile osób na dzień dzisiejszy jest na ŻO. Obawiam się, że nie jest możliwe określenie ilości osób będących na ŻO. Brak ścisłej definicji. Ewentualnie ilość osób stosujących się do Złotej Proporcji w swoim menu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak, to jest w praktyce niemożliwe...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale plaga LCHF się rozszerza.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tak, to jest w praktyce niemożliwe... a i przyznawać się od razu jesteś patologią ( czyli w mniejszości ) , To samo bym powiedzial, paranoiczne pilnowanie wskaznikow arbitralnie ustalanych przez medycyne
ale sam Doktor wspomina o sprawdzaniu czy ilość jest wystarczająca, a ja lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, jeżeli nie trza czegoś np ważyć - to nie ważę. Ale sprawdzać etykiety , składy , dostawców , terminy , technologie produkcji , pochodzenie , zalecenia ( kontrariańsko _ toż to nasz obowiązek !
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Ale plaga LCHF się rozszerza. I to jest dobra wiadomość. A my, pamiętajmy i mówmy przy każdej okazji, kto to pierwszy w świecie opracował.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakiś Homo erectus/ergaster?
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jestem na tak ,ale sam bym po pitolił ,za odpowiednią gażę, oczywista oczywi......ć
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przestać się mierzyć, tak jest zdrowiej. sprawę rozwiązałem, ciała ketonowe badam rano, wtedy ich nie mam
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To zależy, bo jak na razie, to całkiem dobrze im się żyje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sześćdziesiąt € dziennie...
|