Zyon
|
No wlasnie widze na DD chlopaki przekonuja, ze trzeba sie zazerac tymi omegami, bo "w badaniach wyszlo". I jak teraz jesc te omegi jak te ryby takie chore? To chore...
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Wmówienie tym biedakom tych 3-omega to był strzał w dziesiątkę...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
W żółtkach też są kwasy omega 3...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
"Niektórzy twierdzą, że jajka podnoszą poziom złego cholesterolu i dlatego produkty te szkodzą sercu. To prawda, że w jednym jajku, a dokładnie w żółtku jest 212 mg cholesterolu. Uwaga jednak - sam fakt, że jakiś produkt zawiera cholesterol, nie oznacza jeszcze, że podniesie on jego poziom w organizmie. Wątroba bowiem produkuje taką ilość cholesterolu, jaka jest mu potrzebna - ma wewnętrzny mechanizm regulacyjny. Poza tym pamiętajmy też, że cholesterol stanowi niezbędny czynnik w funkcji życiowej organizmu i nie można go traktować jako substancji niebezpiecznej. Mało tego - są badania, z których wynika, że jajka mogą korzystnie wpływać na poziom dobrego cholesterolu we krwi. Z analiz uczonych na uniwersytecie w Connecticut płynie wniosek, że trzy jajka dziennie obniżają poziom złego cholesterolu (LDL) i podwyższają dobrego (HDL). Z innych zagranicznych badań wynika nawet, że nie ma powiązania między spożyciem jajek a chorobami serca." http://www.sm.fki.pl/JAJKO.htm I co? Dasz się namówić na ŻO?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
To jest wyssane z palca, ponieważ setki tysięcy badań wykonanych w ostatnich pięciu dekadach, przez wiodące placówki naukowe w tym amerykańskich naukowców udowodniły, że nie ma nic bardziej szkodliwego niż żółtka! Jedynie Doktor Kwaśniewski sam jeden przez te lata twierdził inaczej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nie da się... Ale tzw. naukowcom najłatwiej jest dr Kwaśnieskiego pomijać, albo wyśmiewać. Ale nareszcie powoli to się zmienia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
"Żywienie Optymalne" powinni wprowadzić jako literaturę obowiązkową w liceum, ale z drugiej strony po co tych biedaków uświadamiać, jak sami sobie szkodzą...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
"Żywienie Optymalne" powinni wprowadzić jako literaturę obowiązkową w liceum, ale z drugiej strony po co tych biedaków uświadamiać, jak sami sobie szkodzą... Wcześniej lepiej
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie da się... Ale tzw. naukowcom najłatwiej jest dr Kwaśnieskiego pomijać, albo wyśmiewać. Ale nareszcie powoli to się zmienia... słuchałem na jakimś idiotycznym kanale tivi recenzję książki o weganizmie, była jakaś babka i Kuroń ( wnuk). Oprócz wege nadmienił jeszcze dwie sensowne diety - paleo i Kwaśniewskiego. Ale nie rozwijał.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Dieta Kwaśniewskiego jest super - 0,75l i starczy... Aby tylko przynajmniej 40% miała!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pewnie telewidzowie tak zrozumieli. Można nabawić się ''filipinki'' w trakcie stosowania. Ew pomyśleli o kapuście.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Wmówienie tym biedakom tych 3-omega to był strzał w dziesiątkę... Byl i jest, co ciekawe coraz wiecej badan sie pojawia, ze z tymi omegami to byla sciema zeby jeszcze wycisnac cos z rybich flakow, tak jak serwatke sie pakerom wciska. No ale odkrecic takie marketingowe kolo bardzo trudno. W koncu robi sie kase na czyms co wczesniej bylo odpadem NP tutaj http://ergosynergia.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=228:wpyw-kwasow-tuszczowych-omega-3-i-6-na-nasze-zdrowie&catid=40:podstawy-odywiania&Itemid=41pisza tak: Istnieją silne dowody naukowe, że spożycie kwasów tłuszczowych omega-3 wiąże się z obniżeniem poziomu trójglicerydów we krwi i regularne przyjmowanie zmniejsza ryzyko wtórnych i pierwotnych zawałów serca. A tutaj http://videnskab.dk/krop-sundhed/omega-3-tilskud-hjaelper-ikke-mod-hjertekarsygdommePisza tak ( z translatora): Wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3z suplementów nie zmniejsza ryzyko choroby serca lub udaru mózgu, stwierdza duże, nowe badanie. Wszystkim duńskim pacjentom sercowym zaleca albo jeść więcej ryb zawierający kwasy omega-3, lub omega-3 jako suplement diety. Nowe badanie ma jednak wątpliwość co do skuteczności kwasów omega-3. W tak zwanej meta-analizie porównuje sie wyniki badan 20-stu badań klinicznych (z grupy kontrolnej), z udziałem ponad 68.000 serca pacjentów. "Nasze wyniki nie uzasadniają stosowania kwasów omega-3 w postaci strukturalnej interwencji w rutynowej praktyce klinicznej lub wytycznych wspierających dietę", napisał naukowców stojących za badania w jednej z największych na świecie czasopism zdrowia, Journal of American Medical Association (JAMA). Zarówno europejskie i amerykańskie wytyczne zalecają stosowanie kwasów omega-3-kwasów przez skrzepy krwi. Albo jako suplementy - często w postaci oleju z ryb, siemię lniane lub olej orzechowy - lub jeść więcej ryb. Nowe wytyczne? Jest pytanie, czy badanie daje powód do zmiany wytycznych dla suplementów diety dla chorych na serce w Danii? "Nie ma wątpliwości, że działanie omega-3-dodatki nie są tak wielkie jak się przedstawia" studia Juhu "Pierwszy pokazał," powiedział Lotte Lauritzen, profesor nadzzwyczajny Tylko ino panowie trza ciagle czytac i czytac, bo teraz badania to sa robione na zamowienie. Ale surojatki ciagle tkwia w czasie sprzd 10 lat
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|