administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jestem ciekawa jakie leki spożywane codziennie mogą być zdrowe... A śrutownik nieużywany stoi?
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
W wielu sprawach zgadzam się z nim, a między innymi w tym, że idea nieśmiertelnych dusz jest po prostu żałosna. Myślę, że mam w życiu dużo szczęścia. Wokół mnie jest sporo przyjaznych ludzi i pięknych krajobrazów, nie zrobiłem nigdy nic szczególnie złego... Jedyne, co z biegiem czasu coraz bardziej do mnie dociera, to świadomość, że ponieważ ludzie nie mają nieśmiertelnych dusz, ich życie ma jeszcze większą wartość. Bo jest to jedyne życie, jakie mają. Nie będzie kolejnego. Kiedy się skończy, to na dobre. Cała ta codzienna krzątanina, pozyskiwanie informacji, realizowanie celów, zdobywanie przyjaciół, partnerów ? to wszystko jest bardzo kruche i zniknie wraz ze śmiercią. Przez to właśnie ludzkie życie jest niepowtarzalne, unikatowe i wartościowe. I nie zyskałoby wcale, gdyby istniały nieśmiertelne dusze. Wręcz przeciwnie. Myślę, że ta idea jest po prostu żałosna.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co dla jednych jest żałosne, dla drugich może być powodem do mordowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli chodzi o mózg, fantazja i rzeczywistość są chemicznie identyczne. Dlatego takie pytania zawsze mają wiele odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie osobiście zupełnie nie przeszkadza nieśmiertelność oparta tylko na zwrocie pożyczonej wody, azotu, węgla i czego tam jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ostatecznie tylko obrót się liczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Zwierzęta z całą pewnością mają duszę, bo tak w Biblii pisze. Tyle, że biblijna "dusza" znaczy tyle, co "życie"
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zwierzęta z całą pewnością mają duszę, bo tak w Biblii pisze. Tyle, że biblijna "dusza" znaczy tyle, co "życie" Jeżeli dusza jest nieśmiertelna, to to jest to samo, co życie wieczne...
|
|
|
|
|
|
|
|