Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2047017 razy)
|
administ
Go
|
Dobrze, że go wypluł!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się popatrzy w tył, to bardziej podoba się to co jest...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Lubię wiedziec rozmaitości. Oglądam na Nat Geo Wil " Niesamowity dr Pol" Weterynarz z USA. Ja nie wiedzialam , że tak pracuja weterynarze w terenie, na farmach. A to macica krowie wypada, a to łozyska nie urodzila, a to kotu oko wychodzi na wierzch i trzeba zrobic patroszenie oczodołu, a to wyciągaja cielaka łancuchami, a to kastruja i potem robia na maśle jądra ( może to i smaczne) . A ten poskrom dla bydła jest niesamowity, ale tez może byc niebezpieczny.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lubię wiedziec rozmaitości. Oglądam na Nat Geo Wil " Niesamowity dr Pol" Weterynarz z USA. Ja nie wiedzialam , że tak pracuja weterynarze w terenie, na farmach. A to macica krowie wypada, a to łozyska nie urodzila, a to kotu oko wychodzi na wierzch i trzeba zrobic patroszenie oczodołu, a to wyciągaja cielaka łancuchami, a to kastruja i potem robia na maśle jądra ( może to i smaczne) . A ten poskrom dla bydła jest niesamowity, ale tez może byc niebezpieczny. Dasna, ja bym nie mogła na to patrzeć... A tym bardziej być weterynarzem czy "weterynalożką"....
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Lubię wiedziec rozmaitości. Oglądam na Nat Geo Wil " Niesamowity dr Pol" Weterynarz z USA. Ja nie wiedzialam , że tak pracuja weterynarze w terenie, na farmach. A to macica krowie wypada, a to łozyska nie urodzila, a to kotu oko wychodzi na wierzch i trzeba zrobic patroszenie oczodołu, a to wyciągaja cielaka łancuchami, a to kastruja i potem robia na maśle jądra ( może to i smaczne) . A ten poskrom dla bydła jest niesamowity, ale tez może byc niebezpieczny. Dasna, ja bym nie mogła na to patrzeć... A tym bardziej być weterynarzem czy "weterynalożką".... Patrzę z zaciekawieniem. Robić bym tego nie chciała. A jeszcze jak wyrywają zęby koniowi, zszywaja rany, obcinaja racice i rogi. Normalnie cęgami. Ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak się popatrzy w tył, to bardziej podoba się to co jest... A to różnie bywa. Niektórzy gloryfikują przeszłość. Wspomnienia. Kiedyś to było lepiej....... Ale kiedy? Na pewno nie w sredniowieczu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ani za komuny...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to najwyraźniej ta córa się zapuściła nie w te rejony, co trzeba! Na pewno od grupy wycieczkowej się nie odłączyła... Wiadomo, w stadzie bezpieczniej, nawet jak się rynsztoki zwiedza...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ślicznie to ująłeś... Ale tutaj nie chodzi o "stado" i o zwiedzanie, ale o to, że w XXI wieku, w "atrakcyjnym" turystycznie mieście, w ponoć wielce cywilizowanym "dzikim zachodzie" Europy, takie prymitywne paskudztwa są...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ślicznie to ująłeś... Ale tutaj nie chodzi o "stado" i o zwiedzanie, ale o to, że w XXI wieku, w "atrakcyjnym" turystycznie mieście, w ponoć wielce cywilizowanym "dzikim zachodzie" Europy, takie prymitywne paskudztwa są... Zapraszam do cywilizowanej centralnej Europy. Moc wrażeń będzie równie zdumiewająca. Ceny, dajmy na to połowa. Może i przy tym Wenecji pomożemy rozładować trochę "ruchu".
|
|
|
|
|
|
|
|
|