madre
Go
|
W związku z równoległym wzrostem spożycia u tubylców węglowodanów i mięsa należy zdecydowanie potępić zaniechanie mówcy do zniechęcania jedzenia wieprzka: ....Zastanawiałem się nad tym, czy ja mam prawo do tego wzywać, z pewnych względów, które widać. Otóż, no nie będę państwa wzywał do tego, żeby państwo nie jedli golonki...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Spoko, rynek sam to wyreguluje, byle się "dobra zmiana" nie wygłupiła z "cenami regulowanymi" lub co gorsza z "zamrożeniem cen" (jak za prąd! ), co jest możliwe, albowiem boczek surowy już po dwie dyszki za kilo, więc się może naród pierwszosortowy powoli wnerwiać.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
A to wporzo, tylko Grześ się może zmartwić bo nie regulowana cena pietruszki spadła dziś w sridlu do 7,99zeta za kg.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale za tamtych co tylko kradli i nic nie robili pietruszka była po 50gr!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale nie dzielili się z narodem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tak zapomniałem o tej różnicy! Kartofel był po 30gr, a nie jak teraz "za dobrobytu" po 3zł!
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo teraz za tych Kartofel nareszcie nabrał należnej wartości.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ludziska przestali wątróbkę jeść, dlatego kartofle drogie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak stać na szynkę i schab, a nie "tylko" z musu na podroby, to zawsze kryzys idzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Cosik mi się wydaje, że zwrot " polska wersja państwa dobrobytu" zrobi na forum karierę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to komunizm z "ludzką twarzą" - nic nowego Nomenklatura partyjna w programie "koryto+" i "dostająca" od prywaciarzy "pięć set+" reszta, co na to towarzystwo przy korycie zagłosuje.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też bym nie lubił za taką kasę, jak on dostał.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale na co mu mięso, jak on od lat stosuje zbilansowane białko w proszku z puszki?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I jaki porządek w lodówce
|