kelin211
Go
|
Toan odezwij sie prosimy!
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A z Waszej dwustujedenastki, to który teraz pisze?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Znaczy się, Ty prosisz
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Ale ten gościu się nie zna, bo napisał, że "niski potencjał", a przecież przemianę cukrową blokuje "wysoki potencjał"... No chyba, że w tym przypadku "niski" to nie jest wyrażone w J/C=V tylko w subiektywnej "niskiej chęci" do wykonanej pracy przepychania protonów pod określonym napięciem wyrażonej w jednostce energii na mol. Wtedy zgoda. Już nic z przykładowych cyferek nie pamiętam, tylko musiałbym zajrzeć do podręcznika, ale po co, skoro to praktycznie nieprzydatne na co dzień wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Odnośnie jeszcze amputacji. Nie jestem lekarzem i nie znam się na biochemii, ale widziałem na własne oczy stopę cukrzycową zakwalifikowaną do amputacji. Widok...delikatnie mówiąc taki sobie. I tą nogę uratowano ozonoterapią, która oczywiście nie jest w Polsce refundowana. Gość już chodzi normalnie w butach i poszedł pokazać się chirurgowi - ten wzruszył ramionami i "następny proszę". Nie znam statystyk, ale jeżeli jaki cukrzyk to czyta, to warto spróbować, bo gra jest o dużą stawkę. Tak więc niezależnie od zmiany diety (to oczywiście podstawa), warto zaatakować z każdej strony, bo buty kupuje się parami i szkoda żeby się jeden marnował skoro i tak zapłacone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ten chory na DO nie przeszedł...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Aż taki ryzykant, to on pewnie nie jest!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Trzeba się ratować wszelkimi metodami, jeśli procedurą medyczną jest wątpliwa.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ten chory na DO nie przeszedł... No co Ty, żaden nie przejdzie poza nielicznymi przypadkami. Admin używa takiego bardzo trafnego określenia "ćpają" cukier - jeden wyraz, a wyjaśnia całe zjawisko, super! W mojej ostatniej karierze szpitalnej widziałem wielu cukrzyków i to są zwykli narkomani, sami sobie nie pomogą i trudno ich za to winić. To tak jakby postawić przed alkoholikiem skrzynkę wódki i powiedzieć mu, że może dziennie wypić jeden kieliszek - to nie działa. To samo jest z łatwością dostępu do cukru w dowolnej postaci - będą podjadać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Aż taki ryzykant, to on pewnie nie jest! Nigdy jeszcze nikogo nie przekonałem, a teraz to już kompletnie straciłem wiarygodność.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ponoć wiarygodność buduje się latami, a traci się ją w ułamku sekundy. Pisłuszna telewizornia codziennie przypomina kto jest wiarygodny.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ten chory na DO nie przeszedł... No co Ty, żaden nie przejdzie poza nielicznymi przypadkami. Admin używa takiego bardzo trafnego określenia "ćpają" cukier - jeden wyraz, a wyjaśnia całe zjawisko, super! W mojej ostatniej karierze szpitalnej widziałem wielu cukrzyków i to są zwykli narkomani, sami sobie nie pomogą i trudno ich za to winić. To tak jakby postawić przed alkoholikiem skrzynkę wódki i powiedzieć mu, że może dziennie wypić jeden kieliszek - to nie działa. To samo jest z łatwością dostępu do cukru w dowolnej postaci - będą podjadać. Też zauważyłam, że cukrzyków wyjątkowo ciągnie na słodkie. Moja ciocia z cukrzycą przeszła na krótko na DO i odstawiła leki (pisałam o tym chyba nie raz ). Pod wpływem rodziny i lekarzy zaczęła jeść "normalnie", teraz już jest niewidoma... Mojego promotora namówiłam na wczasy w "Lido" (ma cukrzycę), to tam odstawił tabletki, a po wyjeździe zaczął jeść po staremu i wrócił do leków ("nie ma czasu" na pitraszenie). Teraz zajada się słodkościami i tabletkami... Ale jeszcze muszę dodać, że znam Babeczkę (z naszej Grupy Optymalnych), które miała cukrzycę i przez DO leków nie bierze i cukier ma w normie. Aż denerwuje tym swoją diabetolog... Teraz już nie zgłasza się nawet na wyznaczane jej wizyty... Pewnie takich osób jest bardzo dużo...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pokażcie jej jak sie serniki je na ŻO, to bez problemu wróci do swoich nawyków.
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
Znaczy się, Ty prosisz Tak proszę. Fajny gosc byl z tego toana i ciekawe rzeczy pisal ale podobno za dlugo na DO byl :/
|
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
A z Waszej dwustujedenastki, to który teraz pisze? Ten co widzial maszyny jadrowe na pustyni
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja słyszałam, że żyje i ma się całkiem dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ten co widzial maszyny jadrowe na pustyni Właśnie odrastające włosy i zaszyfrowany list od Clinton, a nawet wszystkie formuły, począwszy od "formuły30g, 50g, 200g, a nawet 300g"! Normalnie chleb ze smalcem.
|
|
|
|
|
|
|
|