admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tez klasyk, za trudne odroznic dobro od zła
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale wszyscy wiedzą, że jest "zły cholesterol"...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
BRICS'y się nie lubią bawić wskazówkami? Ja tam nie wiem który lepszy. Zimowy czy letni. Może lepiej uśrednić, albo pół godziny z tego i z tego...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś mi to przeszkadzało, ale w obecnej sytuacji to wszystko mi już lotto.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie, a zimą i tak dzień krótki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie...
Gdyby nie te komary...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie, a zimą i tak dzień krótki. Lepiej nie podpowiadać bo zrobią na złość Europie, jak zwykle.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, komuniści zawsze lepiej wiedzą, co dobre dla obywatela od samego obywatela.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jak są nieomylni jak sam Naczelnik, to tylko prawie sprawiedliwie wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No jasne, gdyby Gierek nie przestraszył się długu zagranicznego, to nadal by PZPR rządziło.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No jasne, gdyby Gierek nie przestraszył się długu zagranicznego, to nadal by PZPR rządziło. Takie zadłużenie pod krajową gospodarkę to jak spłata. Trza było jaruzelować czym prędzej na gospodarkę $rockefellersko-$rothschildowską bo taka gwarantuje dług postępowy, a nie spłacalny.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jasne, gdyby Gierek nie przestraszył się długu zagranicznego, to nadal by PZPR rządziło. W gospodarce nakazowo rozdzielczej, to nawet bez długu jak w Rumunii nic z tego nie wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Za tow. Gierka zaczęto wprowadzać elementy wolnego rynku w postaci tzw. "firm polonijnych", ale było za późno na uratowanie gierkowskiego układu, bo inni towarzysze zostali namaszczeni w Moskwie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i ostatecznie i tak się skończyło pierestrojką Gorbaczowa, bo gospodarka niedoborów nikomu jeszcze nie wyszła, choćby nie wiem jakie wprowadzono, uruchomiono inwestycje.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No to jak to możliwe że w "niedoborach" produkowano m. in. motorki, a przy gospodarce rynkowej ($rockefellera) już nawet tego nie? Za to zadłużać na obce - jak najbardziej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Produkowano wiele rzeczy, które albo się załatwiało, albo kupowało na tzw. czarnym rynku.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kombinowało się- alzeimerow nie było tyle co teraz
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pamiętam te czasy i bardzo źle wspominam poza tym, że człowiek był młody. Ale załatwianie, kombinowanie, fuchy itp., to kompletnie nie mój świat.
|
|
|
|
|
|
|
|