Autor
|
Wtek: Rozmaitości (Przeczytany 2054976 razy)
|
grizzly
Go
|
...się zgodzę...
Milo mi! Jeszcze..... "bedzie z nas para"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..nie zbadane są wyroki boskie ))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu, a może coś "na bazie" internetu, np o organizacji lub organizacjach, zajmujących się interesującą Cię tematyką? Albo o Kongresie Kobiet? Zaraz coś Ci tu wkleję.
Na bazie internetu możemy pisać, pod warunkiem, że to nie będzie jedyna baza. Powinno być ok. 30 pozycji w bibiografii <szok> )
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Polecam kilka najwłaściwszych pozycji i syntezę z własnej głowy. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..to jest podstawa..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślisz Tereso, że te przepisy kulinarne do pracy by się nadawały ? )
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Reniu, a może coś "na bazie" internetu, np o organizacji lub organizacjach, zajmujących się interesującą Cię tematyką? Albo o Kongresie Kobiet? Zaraz coś Ci tu wkleję.
Na bazie internetu możemy pisać, pod warunkiem, że to nie będzie jedyna baza. Powinno być ok. 30 pozycji w bibiografii <szok> ) Nic się nie martw, w mojej pracy magisterskiej były w bibliografii trzy pozycje, które w sumie stanowiły może piętnaście stron tekstu i w ostateczności wyszło bardzo dobrze. Wszystkie źródła były w dodatku legalnie dostępne w internecie w cyfrowych bibliotekach, więc koszty finansowe pisania były małe. Sama praca, po celowym odchudzaniu i maksymalnym upraszczaniu języka, w spartańskiej formie zamknęła się w 30 stronach. Zajmuje tak dużo tylko dlatego, aby każdy mógł ją zrozumieć. Nie wiem jak jest w socjologii, ale w Nauce to jest tak, że im mniej źródeł (przesłanek) a mocniejsza (logicznie) teza, tym "ładniej", więc pomyśl o kosztach drukowania, zdobywania źródeł i już wiesz co jest dobre...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jszcze sporo muszę się dowiedzieć, jak dokładnie ma ta praca wyglądać. Mam dopiero słaby zarys wiedzy o jej wykonaniu i oczekiwaniach profesorów. Dopiero będziemy mieli spotkania z promotorami, to wtedy dokładnie się dowiem co i jak? Dzięki za podpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Myślisz Tereso, że te przepisy kulinarne do pracy by się nadawały ? ) Tam jest wszystko, dyskusja o Dniu Kobiet też. Chyba, że mnie pamięć zawiodła.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, przejrzałama u Adamczewskiego. Możesz odpuścić. Pozostałe sprawdzę jutro.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję, chętnie przejrzę materiały które zamieścisz. Jeśli w bibliografii, wykażę internet jako bazę, to będzie niewystarczająca informacja, muszę jeszcze podać dokładną stronę, z której korzystałam. Ale z tym nie powinno być kłopotu Robią chyba takdlatego, aby móc ewentualnie zweryfikować tekst i zapobiec procedurom "kopiuj" - "wklej"
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ja zaczynam dopiero od poniedzi±łku 21 wrze¶nia, już tego dnia będzie nauka. Zapisałam się do grupy pocz±tkuj±cej (miałam angielski na pierwszym roku studiów, ale to było tylko 30 godzin, w grupie 60- cio osobowej, reszta była w grupie dla zaawansowanych), bo umiem bardzo mało. Mam 5 minut drogi z domu piechot± na ten kurs,.. a tyle lat musiałam czekać na tę decyzję.. Je¶li zdrowie i chęci mi dopisz±, to mam zamiar kontynuować nauke przez kilka lat - w końcu raz w tygodniu, to nie jest wielki wysiłek. Nic jeszcze nie wiem o ilo¶ci osób w grupie, bo tylko załatwiałam telefonicznie. Pochwaliłam się znajomemu tym angielskim i on też się zapisał - to będzi raĽniej ) nie będziesz żalować....po roku ędziesz ¶migać po angielsku... Akurat toć to sam kalan trwa minimum 2,5 roku a raz w tygodniu to wiesz ;P
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czytałeś wszystko "sławku"? Ja będę miała dwie godziny lekcji tygodniowo, plus zadania domowe pisemne, plus nauka słówek na pamięć. I pisałam jeszcze, że mam zamiar naukę kontynuować przez kolejne lata. Mam nadzieję, że, chociaż w stopniu komunikatywnym, sobie angielski przyswoję
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zastanawiałam się kilka razy czy o tym pisać - wrodzona skromnosć mi nie pozwalała - ale co tam, napiszę, w końcu czy ja muszę być zawsze skromna? ) Otóż na razpoczęciu roku szkolnego (w piątek), kilka osób mi mówiło że świetnie wyglądam:)..że czas działa na moją korzyść, że schudłam wyraźnie, że cerę mam piękną. Jedna studentka sugerowała - "że to pewnie przez tą "twoją" dietę". Były to słowa kobiet, dlatego wierzę, że były szczere (kobieta - kobiecie nie lubi prawić komplementów . Z resztą - ja też widzę pozytywne zmiany u siebie - podobnie jak one )
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..zapraszam na weryfikację ..albo nowe zdjęcie sobie zrobię i wstawię np. w stroju...krakowianki )
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
swietny pomysl !!!!! wreszcie Ciebie poznamy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."blackend" najważniejsze jak się czujemy ) ..dużo moich rówieśników i rówieśniczek wydają mi się za "starzy" na towarzystwo do rozmów - tylko stękają i biadolą...znam również "stare" trzydziestolatki...ale znam również "młodych" siedemdziesięciolatków.. ) Metryka nie jest najważniejsza )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
swietny pomysl !!!!! wreszcie Ciebie poznamy
A gdzie aktualnie przebywasz? W Polsce?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli mi się uda, za rok założyć Bractwo Optymalnych w moim mieście - to zaproszę Was wszystkich )..Spróbujcie wtedy nie przyjechać, oj nie radzę... )
|
|
|
|
|
|
|
|
|