Blackend
Go
|
To nie dobrze bo za jakiś czas to nas zaczną "wyzwalać" tak jak Irak
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Póki nie wykopią ostatniej baryłki, będą blokować wszystkie alternatywne, wydajne źródła.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Pewnie, że nie. Na podatku z benzyny oparte są prawie wszystkie budżety
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"Akcyza" wiecznie żywa!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Geotermalne ogrzwanie widziałam w Zakopanem w połowie lat dziewięćdziesiątych, funkcjonujące. Lato było, ale wodę tak grzano, a ludzi do tej wody było sporo. Duży dom, połowa wykorzystywana dla rodziny, druga dla wczasowiczów w liczbie około dziesięciu. Za płotem stał dom krewnych i był podłączony do tej samej "sieci" grzewczej.
W Toruniu chyba rzecz nie była w pozwoleniu, ale w dotacji budżetowej i to takiej która pozwalałaby nie tylko do źródeł geotermalnych się dostać ale i budynek zbudować choć wniosek opiewał tylko na pozyskanie ciepła. Organizacje kościelne nie muszą się wyliczać z kosztów bo są zwolnione z podatków, nie mniej kalkujacje kosztów do zapotrzebowania na dotację chyba są czytelne. Albo źle pamiętam to co w mediach na ten temat czytałam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co sądzicie o kolektorach słonecznych na dachu? Czy to się kalkuluje? Mój mąż chciałby założyć, bo znajomy ma i sobie chwali..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie wiem, nie wiem. W mojej okolicy dom od takiej instalacji spłonął. Nowy dom. Sprawa od lat w sądzie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A wydaje się bardzo bezpieczne..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Trzeba się dowiadywać. Może teraz te technologie są lepsze?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Amflora nie jest ziemniakiem przeznaczonym do konsumpcji. Wymyślono go z myślą o produkcji skrobi np. na potrzeby przemysłu papierniczego... Czyli jest nadzieja,że zostawią drzewa w spokoju
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No i całe szczęscie bo jak się sami co do jednego wytrujemy jest szansa na rozpoczęcie cyklu ewolucji Hominoidea do Homo sapiens od nowa
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Tego szaleństwa się nie da uniknąć do czasu, gdy będzie za późno!
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Na pewno część populacji ludzkiej zapłaci za te wynalazki,jednakowoż na pewno druga część populacji przystosuje się do panujących warunków ,ale nie wiadomo,czy to będzie 10,20,czy 50%.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Są jarosze, jako "przedpole" doświadczalne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli te ziemniaki genetycznie zmodyfikowane, optycznie nie będą różniły się od zwykłych, jadalnych ziemniaków - to jaką będziemy mieli pewność, że nie kupimy tych "udoskonalonych"?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem czy w naturze takie ziemniaki GMO nie mogą czasami samoistnie krzyżować się z innymi ziemniakami..wtedy procesu już nie można by było odwrócić..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze jedno - a czy na takie wprowadzenie GMO - nie powinno najpierw być zwołane referendum, przecież jest ponoć demokracja..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, inaczej się pisze , inaczej czyta. Demokracja?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to jak mamy to słowo czytać? Teoretycznie oznacza ono rządy większości - a praktycznie.. rządzi mała garstka osób, która też jest sterowana odgórnie..
|
|
|
|
|
|
|
|