renia
|
Dzisiaj w telewizji słyszałam o projekcie wymiany dowodów osobistych w Polsce. My to musimy być bogaci jeszcze do końca nie zakończyła się wymiana poprzednich, a już mamy nadmiar środków, które śmiało można przeznaczyć na nowe dowody.. Czy to nie jest dowód naszego bogactwa.. a może dowód.....
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Za PRL-u było trzy razy mniej urzędników to i dowody wymieniano rzadziej )) Coś widać muszą robić a grać w brydża czy szachy nie umieją.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko, że oni "grają" naszymi pieniędzmi..i z nami sobie grają w ....
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Urzędy i urzędnicy najszybciej do komuny wrócili. Znów nic nie można "załatwić od ręki", bo wszyscy mają "tyle roboty"... PS "Czy się stoi, czy się leży..." - niech żyje wiecznie żywe!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy Polakom najbardziej potrzebne są nowe dowody? Może - jak głodujący będą umierać, to z nowym dowodem łatwiej załatwi im się formalności pogrzebowe...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Urzędy i urzędnicy najszybciej do komuny wrócili. Znów nic nie można "załatwić od ręki", bo wszyscy mają "tyle roboty"... PS "Czy się stoi, czy się leży..." - niech żyje wiecznie żywe! Na Zachodzie też tak jest jak u nas. W Anglii składa się wniosek "O..." i czeka się na zaproszenie do urzędu na dzień i godzinę. W PRL-u mnóstwo spraw można było załatwić od ręki, a drzwi do urzędnika nie bły zamknięte na klucz. W Ministerstwie się wpiswałam do księgi wejść i tyle. Dziś ochrona, bramki, itp szykany.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
WSzedzie jest jednakowo. Faktycznie mozna zadzwonic i umowic sie na spotkanie w danej sprawie. W Polsce podejrzewam, ze jest jak bylo to znaczy idzie sie do urzedu z jakas sparwa i oczekuje zalatwienia sprawy "od reki" a okazuje sie, ze sprawa wymaga przygotowania. Czasami stawiamy ardzo wysokie wymagania wobec tych Pan i Panow tam siedzacych, ktorzy sa laikami w 75% sparw, ktore my klienci traktujemy jako do zalawtienia od reki. Wiem, wiem, ze jest to denerwujace jak sie pyta o cos a "Pani w okienku" mowi, ze nie wie albo nie potrafi powiedziec albo....... Czasmi powinnismy postawic sie w "ICH" sytuacji, to nie sa "chodzace Wikipedie" Dlatego trzeba narod nauczyc kultury. Dzwonic i umawiac sie z kompetentna osoba w daneym temacie.!!!! W koncu w sklepie z ubuwiem nie pytamy sie jak robia chleb u piekarza obok, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Zasada jest dość prosta im mniejsza gmina, tym szybciej się załatwia. U mnie w Urzędzie Gminy zawsze mam wszystko załatwione "od ręki" lub w "urzędowym terminie", w Urzędzie Powiatowym, też się starają w godzinkę... Nie jest źle. Co innego w "metropolis"...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba nie warto komentować... Ale nie powinno się też generalizować..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pewnie i autor tego artykułu by nie pisał w tej sprawie, żeby nie generalizować, ale to nie zwykły ksiądz wymyślił, że dzieci księży sprowadzają na manowce, ale biskup, osoba sprawująca funkcje kierownicze wobec księży
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Chyba nie warto komentować... Ale nie powinno się też generalizować.. po co komentować jak to jest tak niedorzeczne że pewnie nie prawdziwe
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja w ogóle nie lubię osądzania księży. Dla mnie oni są - tak jak każda inna grupa ludzi - tylko ludźmi i jak we wszystkich grupach społecznych, są wśród nich dobrzy i źli..( tych złych - uważam, że jest mniej, niż w innych środowiskach)
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Właściwie gdyby nie księza to ,któz by nas uczył moralności seksu ,ksenofobi cóz moglibyśmy wiedzieć o homoseksualistach albo zygotach . Przecież ta kawaleria ma takową wiedzę obcykaną w jednym paluszku.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Właściwie gdyby nie księza to ,któz by nas uczył moralności seksu ,ksenofobi cóz moglibyśmy wiedzieć o homoseksualistach albo zygotach . Przecież ta kawaleria ma takową wiedzę obcykaną w jednym paluszku.
bez przesady,to nie tylko ksieza,to zdegenerowane ludzkie umysly.A wiadomo ci co robia bogaci,oblesni i nie tylko Niemcy wybierajac kraje ,w ktorych najbiedniej zyje sie dzieciom???Wykorzystuja je seksualnie i nie tylko mlodociane dziewczynki !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|