renia
|
W takiej temperaturze jem połowę tego, co normalnie. Wczoraj o 13-tej przypomniało mi się, że jeszcze nie jadłam śniadania w ogóle nie byłam głodna i apetyt też mi się zmienił. Mam mniejszą ochotę na tłuszcz i na ciepłe posiłki. Najlepiej to powiedzial mi mój mąż w takim upale, nie rób żadnego obiadu, tylko po prostu zrób żeberka z kapustą i już
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Przeprosiłam" omlety, które misiem znudziły. Teraz z dżemem z truskawek są pyszne
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
A ja tam dawniej jak mi za gorąco bywało to żem ser biały ze śmietaną jadał.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też lubię. Jeszcze dodaję szczypiorek.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
...albo zupa typu chłodnik z jajkami na twardo i do tego też np. śmietana - mniam! Ale to już gotować trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..i trzeba umieć robić zupę typu - chłodnik ....
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Ja sam nie umiem tzn. nie robiłem nigdy bo też nie zgłębiałem tematu. Tylko proste rzeczy robię
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Muszę zajrzeć do "Książki Kucharskiej" JK, chyba coś tam będzie w tym temacie. Ze mnie też, taka sobie, kucharka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jest 5 rodzajów chłodników: pomidorowy, z bobu, z botwiny, z mięsem i ze świeżych ogórków. Apetyczny wydaje mi się ten z botwiny, bo botwinki jeszcze w tym roku nie jadłam.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
No właśnie ten różowy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jedzenie jest, tylko gdzie te upały? Pani Reniu, może w pamięci? Okazja pamięć docenić...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak ale pomyślałam sobie, że niektórzy mają odwrotnie, mają żar,słońce... tylko nie mają jedzenia
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Prawda, , co za świat...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..grzech narzekać na pogodę..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Fakt
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Latem kiełbasy mi w ogóle nie smakują. Chcę zrobić własne mielonki w słoikach, ale czekam, aż trochę się ochłodzi. Dzisiaj kupiłam kilka słoików z boczkiem chłopskim, kiełbasą wiejską i z golonką. Miałam nadzieję, że tam nie ma tych konserwantów, co w kiełbasach. W domu, dla pewności zaczęłam czytać skład, a tam aż roi się od tych E - ileśtam. Boczek jednak posmakowałam i muszę przyznać, że smak ma dobry.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Latem kiełbasy mi w ogóle nie smakują. Chcę zrobić własne mielonki w słoikach, ale czekam, aż trochę się ochłodzi. Dzisiaj kupiłam kilka słoików z boczkiem chłopskim, kiełbasą wiejską i z golonką. Miałam nadzieję, że tam nie ma tych konserwantów, co w kiełbasach. W domu, dla pewności zaczęłam czytać skład, a tam aż roi się od tych E - ileśtam. Boczek jednak posmakowałam i muszę przyznać, że smak ma dobry.
..............kielbaska najlepiej smakuje mi pieczona na ognisku wieczorem , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ... ostatnio kupuje sobie tutaj w NRW od polaka wedzona slonine mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm normalnie niebo w gebie, nic nie slona , boczek u niego tez jest niezly , choc nie zawsze..........................a smalec z cebulka robie sobie sam ...................
|
|
|
|
|
|
|
|