Radomiak
Go
|
Rozdział 2. Dobry wojak Szwejk w dyrekcji policji Cyt;- – Bardzo mi przykro, ale w wojsku byłem poddany superarbitracji z powodu idiotyzmu i urzędowo zostałem przez nadzwyczajną komisję lekarską uznany za idiotę. Ja jestem idiota z urzędu.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Super, Dobra Zmiana trwa w najlepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ale, mówiąc delikatnie, ludzie "psychicznie rozchwiani"przy władzy, prowadzą zawsze do jednego...do poważnych kłopotów. To było przerabiane już w historii starożytnej, a u nas coraz gorzej z roku na rok. Ja mam" gdzieś " politykę, polityków, i wszystkie te "duperelne dyrdymały", ale normalnie, to moje życie tutaj, zaczyna mnie już stresować. W końcu to zrobię "arivederci Roma".
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Najstraszniejsze jest to, że są ludzie biorący słowa tego czubka za prawdę, albo uznają je za prawdopodobne. Takich szopek, jakie wyczyniał/będzie wyczyniał nasz macierewicz, nie wymyśliłby najlepszy kabaret. Niestety.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
A ten to przypomina mi żula spod budki z piwem. Z gadki.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ale, mówiąc delikatnie, ludzie "psychicznie rozchwiani"przy władzy, prowadzą zawsze do jednego...do poważnych kłopotów. To było przerabiane już w historii starożytnej, a u nas coraz gorzej z roku na rok. Ja mam" gdzieś " politykę, polityków, i wszystkie te "duperelne dyrdymały", ale normalnie, to moje życie tutaj, zaczyna mnie już stresować. W końcu to zrobię "arivederci Roma". albo rozchwiani ... albo .... ... o to jest pytanie ....
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A ten to przypomina mi żula spod budki z piwem. Z gadki. Finanse publiczne muszą być bezpieczne". I mówi to ktoś, kto przelewu nie potrafi dokonać.#Pajac2016 15:51 - 31 gru 2016 Pierwszy z brzegu komentarz...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
dwa razy
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
albo .... ... o to jest pytanie .... [/quote A ja mam dziwne wrażenie, że to "odpowiedź"
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To tylko stwierdzenie faktu.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
To tylko stwierdzenie faktu. I nie ma się co łudzić, że żądy żądzą,...więcej niż tylko troszkę...( ) KAPITAŁ żądzi.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to banki i markety płacą, a lud się bogaci, bo Naczelnik dał.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
I jeszcze mam wrażenie, że "wybrańcy narodu" robiąc to co im każą, nawet nie mają pojęcia, że robią to, co im każą (niektórzy mgliste...).Taka konstrukcja tego "systemu", wypracowana od paru tysięcy lat. Rabbi się cieszy jak bałagan, każdy bałagan jest bardzo kosztowny, a każda awantura jest między...i jedni, i drudzy... i kolejni potrzebują grosza, żeby się awanturować. A Rabbi się cieszy,... i kredytuje,...i jeszcze bardziej się cieszy."Mam was na łańcuchu, pieski"... Oby to mi się tylko tak bzdurzyło...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bajka o pierzu i selerze: Mama pierze a ja se leże...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|