RTS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Generałowi urodził się wnuk. Wiedział, że to chłopiec. I tylko tyle. Był zajęty, więc wysłał swojego adiutanta do szpitala i kazał mu się dowiedzieć czegoś więcej. Po 3 godzinach przychodzi adiutant i mówi: - Jest bardzo podobny do pana panie generale. - To znaczy? - Mały, łysy i bez przerwy drze mordę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Święta ojczyzna
Młody Polak, zachęcony apelem Tuska, wrócił do kraju na ojcowiznę. Pewnego ranka ojciec powiedział: - Wyrzuć gnój. - What? - Łot krowy i łot świń.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozwód
Adwokat pyta swojego klienta: - Dlaczego chce się pan rozwieść? - Bo moja żona cały czas szwenda się po knajpach! - Pije? - Nie, łazi za mną!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
GRAFFITI - MĄDROŚCI Z MURÓW:
- Uśmiechnij się. Jutro możesz nie mieć zębów.
- Białowieska się puszcza.
- Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
- Bóg też zaczynał od zera.
- Dawka większa niż życie.
- Diabeł nie śpi - z byle kim.
- Erazm z Rotterdamu, Tales z Miletu, Sedes z Bakielitu.
- Jaki Staś, taka Nel.
- Jak Bóg Kubie tak Castro Bogu.
- Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj.
- Komar jest ssakiem.
- LSD - i tylko dwie kalorie.
- Mam straszny pociąg - konduktor.
- Nie śpij, bo ci dziecko podrzucą.
- Prochy bierzesz, w proch się obrócisz.
- Serce nie sadysta, kiedyś przestanie bić.
- Sikając z wiatrem, idziesz na łatwiznę.
- Tydzień na działce - audycja dla narkomanów.
- Wódka lepsza od chleba, bo gryźć nie trzeba.
- Wykształcenie nie piwo, nie musi być pełne.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Dwie mrówki niosą okno przez pustynię. - Ufff jak gorąco - narzeka pierwsza. - To otwórz sobie okno - radzi druga.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idzie dwóch wariatów przez pustynię: - jak mi się chce pić - mówi jeden z nich - na to drugi: - nie martw się, mam oranżadę w proszku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..a teraz trochę ło łosiach...
Jak sie nazywa łoś morski ? Łośmiornica.
A łoś wodny sródlądowy? Łosioś.
Jak sie nazywa srodkowa czesc łosia? Łośrodek
8 Łosi ? Łosiem
Głupi Łoś ? Łosioł
Jasny Łoś ? Łoświecony
Zły Łoś ? zŁość
Łoś Ryba (zjedzona) ? Łości
Ulubiona zakąska łosi ? Łośtrygi
Łoś wiszący na ścianie ? Łościenny.
Samica Łosia ? Łośka.
Łoś wysmarowany klejem ? Łoślepiajacy
Łoś kochanki ? Łośnieżony
Łoś po sterydach? Łosiłek
Gdzie zamieszkują łosie? Na łosiedlach !
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Siedzi sobie pod drzewem jeż i je jabłko. Nagle pojawił się niedźwiedź i pyta:
- Co jesz? - A jeż na to: - Co niedźwiedź?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miedwiediew wezwał Wielką Dumę Narodową i mówi: -Tak dalej ku***a nie może być! Musimy zmienić strefy czasowe ziemi. -Dzwonie dziś do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe a on mi mówi że to było wczoraj. -Dzwonię dziś do Warszawy z kondolencjami a oni mi mówią, że jeszcze nie wylecieli??
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Wchodzi pijany facet do domu. Podchodzi do niego żona i pyta: - Gdzie byłeś? - Na dożynkach - odpowiada mąż. - Na dożynkach w styczniu?! - Tak. Taka jest moja wersja i będę się jej trzymał
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Wielcy uczeni doszli do wniosku ze ludzkie oko jest polaczone z pupa. Dlaczego? Dzgneli pacjenta igla w pupe i polecialy mu lzy. Dzgneli go igla w oko a pacjent sie zes..... al
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To tak podobnie jak z tą muchą, którą badał rosyjski uczony.. Nogi połączone miała z uszami..Po wyrwaniu nóg nie słyszała, ze ma iść..
|
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Witam mnie to ostatnio bardzo rozśmieszyło: Poszła żaba do lekarza i mówi "Panie doktorze, cos mnie w stawie napiernicza." Na to lekarz "Podejrzewam, że to rak"
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
renia Hero Member Płeć: wiadomości: 10842 Odp: DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy « Odpowiedz #300 : Dzisiaj o 14:46:11 » ________________________________________ "Teraz jest piękny wybór warzyw. Można sobie ugotować kalafiorek, brokułek, marchewkę, fasolkę, ziemniaczka i coś tam jeszcze - do tego dodać sporo masła i jest dobre danie.. " Renia, nie miej mi tego cytatu za złe, ale wykorzystałam go, ponieważ jest bardzo charakterystyczny ostatnio dla tego forum. Nie będę wymieniała innych nicków piszących o rosołkach, ziemniaczkach w masełku itd. Istotne są właśnie te zdrobnienia. Prawdę mówiąc czasami otwiera mi się nożyk w mojej kieszonce od torebeczki, gdy czytam te zdrobnienia. Wracając z wakacyjnego wypoczynku nad morzem, przy drodze stała wielka reklama, napisana „byczymi” literami: KARKÓWECZKA. Teraz już nie ma karkówki z grilla, karkówki faszerowanej, czy innych – jest karkóweczka. Nie ma też jak to szyneczka w jajeczniczce z boczusiem. Mało tego, zdrobnienia stają się siłą naszego narodu. Słuchając radia CB można się dowiedzieć o misiaczkach kryjących się w krzaczkach, usłyszeć życzenia: szerokiej dróżki Mam to samo uczulenie co Pan Fedorowicz http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-satyryczne/kabarety-w-tvp/wideo/jacek-federowicz/jacek-federowicz-wredne-zdrobnienia/2098662
|
|
|
|
|
|
|
|