Autor
|
Wtek: HUMOR :) (Przeczytany 1971536 razy)
|
BACA
Go
|
Wyszedł baca z bacówki a juhasy pytają: będzie zima wczesna i ostra i trzeba pędzić owce z hal, czy będzie łagodna i póżna i nie trzeba owiec pędzić ? Baca nie wiedział, ale udał mądrego i rzekł: oj będzie bardzo ostra i wczesna i owce pędzić trzeba. Juhasy zaczęli spęd. Ale baca nie wiedział i postanowił zejść z gór i w stacji meteo tego się dowiedzieć. Zeszedł więc z hal, wszedł do kierownika stacji meteo i pyta: jaka zima będzie, a kierownik popatrzył wokół i mówi - zima będzie bardzo ostra i wczesna. Oj to lux powiedział baca i dodał: Mądre macie te aparaty ze tak potrafią ocenić. A kierownik na to: gówno tam aparaty - popatrzcie przez okno - górale już pędzą owce.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Idzie facet ulicą i niesie w dłoniach dwie puste flaszki po wódce. Spotyka go kumpel: - Cześć! Co u Ciebie? - Cześć. Żona kazała mi zabierać swoje rzeczy i wynosić się z mieszkania.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i facet może je sprzedać i już będzie jakiś start na nowej drodze....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
- Badam pana i badam, ale wciąż nie mogę dojść przyczyny pańskiej dolegliwości. Przypuszczam, że to alkohol... - Dobrze, panie doktorze, przyjdę kiedy pan doktor wytrzeźwieje.
Kolega zwierza się Kowalskiemu: - Moja stara przysięgła, że mnie zostawi, jak nie przestanę pić. - No i co? - No, będzie mi jej brakowało.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żona zmusiła Kowalskiego do przysięgi: -Tu klękaj i przysięgaj, że już więcej pić nie będziesz. -Klęczy Kowalski i przysięga: -Już więcej pić nie będę, ale mniej też nie...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Przychodzi gość do biura pośrednictwa pracy i pyta: - Czy jest jakaś praca? - Oczywiście! Pensja 10 tys., samochód służbowy, komórka. - Pani żartuje? - Pan pierwszy zaczął...
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...jest robota za 10 tys. zl. za palacza w duzej kotlowni,ale jeden warunek, trzeba palic wlasnym weglem ...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
...jest robota za 10 tys. zl. za palacza w duzej kotlowni,ale jeden warunek, trzeba palic wlasnym weglem ... Gwidon może byś był zainteresowany taką ofertą ;kontakt z ciekawymi ludźmi,zawsze aktywny fizycznie,można wyrzeźbić sobie fajną sylwetkę-to praca grabarza.Co Ty na to?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...jest robota za 10 tys. zl. za palacza w duzej kotlowni,ale jeden warunek, trzeba palic wlasnym weglem ... Gwidon może byś był zainteresowany taką ofertą ;kontakt z ciekawymi ludźmi,zawsze aktywny fizycznie,można wyrzeźbić sobie fajną sylwetkę-to praca grabarza.Co Ty na to? ...dzieki,nie skorzystam,nie bede twojemu mezowi zabieral chleba ...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
...dzieki,nie skorzystam,nie bede twojemu mezowi zabieral chleba ... No co Ty.Podzieli się z Tobą.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Siedzi dwóch kumpli i sączą winko pod Pałacem Kultury w Warszawie. Patrzą, a tu zbliża się facet na motolotni. Nagle zamachał skrzydełkami, zawirował, przywalił w iglicę, spadł i się zabił. Na to jeden menel do drugiego: - Popatrz Zenek, k...a, jaki kraj, takie zamachy terrorystyczne.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Mężczyzna który odniósł sukces to taki który zarabia więcej niż może wydać jego żona, kobieta sukcesu to taka która znalazła takiego męża.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Wina męża Pani Kowalska , żeby rozwód był z winy męża musimy na niego coś mieć . Czy mąż pije ? Nie , skąd , jakby tylko spróbował to ja bym mu ...! Czy nie daje pieniędzy ? Nie , absolutnie ,oddaje wszystko co do grosza ... niech by mi tylko schował złotówkę to ja bym mu ... A może bije Panią ? Tylko by rękę podniósł , to ja bym go przez okno pogoniła ... A co z wiernością ? O ! Tu go mamy ! Drugie dziecko nie jest jego !
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
i to jaki...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Uśmiałam się.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozmawia dwóch kumpli: - Co byś zrobił, gdyby żona porzuciła cię dla jakiegoś innego mężczyzny? Byłoby ci żal? - Kogo? Jakiegoś obcego faceta?
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Przed bramą nieba staje ksiądz i kierowca autobusu. Święty Piotr mówi: Ty kierowco do nieba, a ty księże do czyśćca. Ale czemu tak? - pyta ksiądz. Bo widzisz, jak ty prawiłeś kazania, to wszyscy spali, a gdy on prowadził autobus, to wszyscy się modlili.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Słowa, które są trudne do wypowiedzenia, gdy jesteś pijany/a: - Bezsprzecznie. - Innowacyjny. - Przygotowawczy. - Proletariacki.
Słowa, które są bardzo trudne do wypowiedzenia, gdy jesteś pijany/a: - Konstytucjonalizm. - Wszystkowiedzący. - Rozszczepienie jaźni. - Szczęśliwe zrządzenie losu.
Zdania, które są absolutnie niemożliwe do wypowiedzenia, gdy jesteś pijany/a: - Dziękuję, nie mam ochoty na seks. - Nie, dla mnie już piwa nie zamawiajcie. - Przykro mi, ale nie jesteś w moim typie. - Dobry wieczór, panie władzo. Śliczne dziś niebo, prawda? - No nie, dajcie spokój! Przecież na pewno nikt nie chce, żebym śpiewał!
|
|
|
|
|
|
|
|
|