Autor
|
Wtek: HUMOR :) (Przeczytany 1971578 razy)
|
|
renia
|
Do bacy wypasającego owieczki przyjeżdża człowiek w średnim wieku. Po wyjściu z samochodu pyta: - Baco, co tu robicie? Wypasacie owce? - Tak, panocku. - A baco, jak wam powiem ile macie tych owiec dokładnie, to dacie mi taką jedną, do upieczenia? - Dobrze, panocku, domy. Przyjezdny wrócił do samochodu, wziął laptopa, telefon satelitarny, połączył się z siecią, ciągnął dane z satelity, przetworzył, popracował chwile nad programem, który mu to policzył i mówi: - Baco, macie tu na tej łące 347 owieczek. - Dobrze panocku. To wybierzcie sobie jedną. Przybysz wybrał sobie jedną, ładną, białą. Baca mówi: - Panocku, a jak ja wom powim, kim wy jesteście, to oddacie mi ją? - Dobrze, oddam. - No panocku, to wy jesteście konsultant Unii Europejskiej do spraw rolnictwa. - A skąd to wiecie, baco!? - Ano tak: jeździcie drogimi samochodami, pchacie się gdzie was nikt nie prosi, zabieracie biedniejszym od wos i nic wiecie o mojej pracy! ......... Łoddajcie mi mojego psa!
Najpierw pomyślałam, że niezbyt śmieszne. Dopiero jak doczytałam , że "znafca" wybral psa, to...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Do bacy wypasającego owieczki przyjeżdża człowiek w średnim wieku. Po wyjściu z samochodu pyta: - Baco, co tu robicie? Wypasacie owce? - Tak, panocku. - A baco, jak wam powiem ile macie tych owiec dokładnie, to dacie mi taką jedną, do upieczenia? - Dobrze, panocku, domy. Przyjezdny wrócił do samochodu, wziął laptopa, telefon satelitarny, połączył się z siecią, ciągnął dane z satelity, przetworzył, popracował chwile nad programem, który mu to policzył i mówi: - Baco, macie tu na tej łące 347 owieczek. - Dobrze panocku. To wybierzcie sobie jedną. Przybysz wybrał sobie jedną, ładną, białą. Baca mówi: - Panocku, a jak ja wom powim, kim wy jesteście, to oddacie mi ją? - Dobrze, oddam. - No panocku, to wy jesteście konsultant Unii Europejskiej do spraw rolnictwa. - A skąd to wiecie, baco!? - Ano tak: jeździcie drogimi samochodami, pchacie się gdzie was nikt nie prosi, zabieracie biedniejszym od wos i nic wiecie o mojej pracy! ......... Łoddajcie mi mojego psa!
Najpierw pomyślałam, że niezbyt śmieszne. Dopiero jak doczytałam , że "znafca" wybral psa, to... http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=159917&highlight=#159917 - to zupełnie jak z ATP, "taśmociągiem" i Jarmołowiczem "Znafca" biochemii o egzocytozie i endocytozie ATP nie słyszał...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może mu się taśmociąg ze srajtaśmą pomylił i wyszło takie do d....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
(ściągnięte z DD ) Dziadek parkuje starego rzęchowatego maluszka pod sejmem. Wyskakuje ochroniarz: -Panie, zjeżdżaj pan stąd! To jest sejm, tu się kręcą posłowie i senatorowie! Dziadek na to: -Ja się nie boję, mam alarm.
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...obydwa sa ,,mocne,, ...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
.......... ....................
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Młody i stary wykładowca idą razem do pracy. Młody - stosy kserówek, teka wypchana książkami i prezentacjami. Stary idzie bez żadnych pomocy naukowych... Młody mówi z podziwem: - No no, po tylu latach pracy, to Pan ma to wszystko w głowie? - Nie synu, w d***e...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
No to - chlup! Lekarz pije na zdrowie Matematyk na potęgę Grabarz na umór Ornitolog na sępa Poborowy na krzywego ryja Bankowiec na kredyt Polarnik na zimno Pediatra po maluchu Aptekarz po kropelce Filozof po namyśle Krawiec po naparstku Syndyk do upadłego Fryzjer do lustra Nurek do dna Anestezjolog do utraty tchu Kuba do Jakuba Jakub do Michała Perfekcjonista raz a dobrze Kamerzysta aż mu się film nie urwie Tenisista setami Kolarz w kółko Higienistka tylko czystą Gastryk żołądkową gorzką Lunatyk księżycówkę Bliźniak brudzia Nocny stróż w ciemno Ichtiolog pod śledzika Pilot jak leci Mechanik z gwinta Hydraulik z grubej rury Medyk sądowy zalewa się w trupa Wędkarz zalewa robaka Woźnica wali końską dawkę Stolarz wali klina Żołnierz strzela lufę Sprzedawca paliw wali w gaz Stręczyciel (być może) upija się w cztery dupy Rolnik nawala się jak stodoła. Pilot Luftwaffe jak Messerschmit
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Przyszedł facet do fryzjera z 3 włosami na głowie - uczesać proszę - jeden włos na lewo, jeden na prawo a trzeci do tyłu. Na drugi dzień miał tylko 2 włosy. Jeden proszę na lewo a drugi na prawo. Na trzeci dzień był tylko 1 włos. A teraz jak uczesać? - zapytał fryzjer, Nie będziemy czesać - padła odpowiedż - proszę zmierzwić.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Matematyka da się lubić Spójrzmy na ciąg cyfr: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Gdzie ukryła się ósemka? Na pierwszy rzut oka w podanym ciągu ósemki nie ma. A kiedy przyjrzymy się uważnie jeszcze raz: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 cyfry osiem nadal nie dostrzeżemy. Ciekawostką jest, że sztuczka ta udaje się tylko wtedy, kiedy w ciągu cyfr nie ma ósemki....
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z pamiętnika rewolucjonisty: Pierwszy dzień rewolucji: włączam radio - Lenin, drugi dzień rewolucji: za oknem tłum skanduje - Lenin, trzeci dzień rewolucji: czytam gazetę - Lenin, czwarty dzień rewolucji: oglądam plakaty - Lenin, piąty dzień rewolucji: ................................boję się otworzyć konserwę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już chyba niedługo wyniosą Lenina z mauzoleum i przestanie on straszyć ludzi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dorastająca córka pyta matkę: - Mamusiu, co się dzieje z miodem z miodowego miesiąca? - Wsiąka w męża i tak powstaje stary piernik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|