Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Radzio - ja daję trochę wody (kwasu) z poprzednich ogórków i dodaję gorącej wody. Jeśli one stoją w kuchni, to już drugiego dnia są dobre. Takie typowo małosolne. Ja je lubię najbardziej po dwóch dniach. Trzeciego już są za kwaśne...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A jakby jeszcze podgardle i boczek i kaszanka= ekstaza
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Smalec pasuje do ogorków. Nad morzem tak sprzedawali - pajdę chleba ze smalcem ze skwarkami i do tego ogóraska małosolnego... To dopiero wywoływało uczucia...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
....ja daję trochę wody (kwasu) z poprzednich ogórków i dodaję gorącej wody. Jeśli one stoją w kuchni, to już drugiego dnia są dobre. Takie typowo małosolne. Ja je lubię najbardziej po dwóch dniach. Trzeciego już są za kwaśne...
Czyli mamy dwudniowe, trzydniowe.... ktoś da więcej?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No teraz nie ma wojny... rąbanka, słonina i kaszanka już nie są w takiej cenie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Do tego 2 balerony. Ale te dobre są w cenie.Jednak nie musimy ich szmuglować.I całe szczęście
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tośmy sobie po - kucharzyli na koniec. Odpływam Dobranoc.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do tego 2 balerony. Ale te dobre są w cenie.Jednak nie musimy ich szmuglować.I całe szczęście Wiesz Dasna nigdy nie sądziłam, że bardziej będzie mi smakował boczek wędzony niż baleron i niż szynka. Teraz tak jest... Z tych swojskich wyrobów co mam. Boczek ze sklepu mi nie smakuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to ja tego nie mam. W czasie oglądania filmu potrafię się tak zasłuchać (jak muzyka dobra), że nie wiem o czym był film - patrze i nie koduje. Bo możeś Ty artystyczna dusza... Albo, coś w podobie, mówiąc gwarowo... Taki Janko Muzykant...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wy jesteście nienormalni... Oczywizda oczywizdość, że tak! A co nie wolno w piątkowy wieczór? Pomyliłam się zamiast "W" miało być "M" jak.... ale to jest oczwizdość...
|
|
|
|
|
|
|
|