|
|
Radzio
Go
|
Świadomość przemijania powinna nam towarzyszyć bezustannie, wtedy koloryt otaczającego nas świata nabiera ... jest lepiej nasycony. I stale jest okazja żeby móc za to komuś podziękować. (co pięć sekund z tego świata odchodzi przecież jeden człowiek- tak twierdzą ci, co podobno mają wiedzę ) Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to prawie szczera prawda!
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
zgadzam ze prawie prawda bo sektor publiczny to jednak duży "statek"
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Sandman80
Go
|
ale w tym sektorze sa tez firmy państwowe i je raczej bym wykluczył z "holowania" , oto mi chodzi
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Coś co wygląda na "ot następny czterominutowy filmik" w rzeczywistości skrywa sporo przemyśleń dla wielogodzinnych debat...", a jeśli wielogodzinna debata, to jaka. Zabawne.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
> >W wagoniku kolejki na Kasprowy turysta konwersuje z góralem: > > > > - Baco, a co by było, gdyby ta lina się urwała? > > > > - A to by było.... Trzeci roz w tym tygodniu... > > > >-------------------------------------------------------------------------- > > > > - Gdzie byłeś całą noc? - pyta żona. > > > > - Na rybach. > > > > - Złapałeś coś? -- Mam nadzieję, że nie -- wzdrygnął się mąż.
> >----------------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Pada deszcz, turysta cały przemókł, nagle widzi bacówkę. Puka, otwiera mu > > baca, zaprasza do środka I tak sobie siedzą I rozmawiają. > > > > W pewnym momencie turysta mówi: > > > > - Baco, dach wam przecieka. > > > > - Wim. > > > > - To dlaczego go nie naprawicie? > > > > - Bo deszcz pada - odpowiada spokojnie baca. > > > > - To czemu go nie naprawicie, jak jest słońce? > > > > - Bo wtedy nie przecieka. > > > >------------------------------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Wieczorem w szpitalnej świetlicy pielęgniarka podchodzi do pacjenta, który > > jako jedyny nie spał, tylko oglądał telewizję. > > > > - Proszę przestać oglądać telewizję. Już północ! Teraz idziemy do łóżka. > > > > - A jak nas ktoś przyłapie? > > > >---------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Siedzi sobie dwóch facetów, siorbią wódeczkę I jeden czyta na głos gazetę: > > > > - Tu piszą, że picie alkoholu skraca życie o połowę... Ile masz lat > > Stefan? > > > > - 30. > > > > - No widzisz, jakbyś nie pił miałbyś teraz 60! > > > >--------------------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Dziewczyna przyprowadziła swojego chłopaka, aby poznała go matka. Po > > wizycie matka mówi: > > > > - Bardzo źle wychowany ten twój chłopak! Jak z nim rozmawiałam, to ziewnął > > z 10 razy. > > > > - Mamo on nie ziewał, on próbował się odezwać! > > > >-------------------------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Sędzia prowadzi pierwszą w swoim życiu rozprawę. Oskarżonym jest > > mężczyzna, który pędził bimber. Sędzia waha się, jaki wydać wyrok, ogłasza > > przerwę I dzwoni do Zdzicha, doświadczonego kolegi: > > > > - Słuchaj Zdzisiu, mam TU gościa, który pędzi bimber. Jak myślisz, ile mam > > mu dać? > > > > - Hmmm. 20 złotych za litr I ani grosza więcej! > > > >--------------------------------------------------------------------------------- > > > > Po skończonej spowiedzi kapelan więzienny mówi do skazanego za kradzieże > > kieszonkowca: > > > > - Gdy wyjdziesz na wolność, chciałbym ci pomóc. > > > > - Ksiądz nie może MI pomóc. Mój zawód wymaga bardzo dużej wprawy. > > > >--------------------------------------------------------------------------------------- > > > > Idzie facet przez most, patrzy, a w rzece tonie człowiek I woła: -- Help! > > Help! A on na to: > > > > - Masz za swoje! Trzeba było się uczyć pływać, a nie angielskiego. > > > >------------------------------------------------------------------------------------------ > > > > Zdenerwowana blondynka krzyczy do boy'a hotelowego: > > > > - Pan sobie myśli, że może mnie pan wsadzić do tak > > małego pokoju?! > > > > - Ależ proszę pani, jedziemy na razie windą. > >
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|