Autor
|
Wtek: HUMOR :) (Przeczytany 1994594 razy)
|
baska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Historie chorób 1. Pacjent ma dwoje nastoletnich dzieci, lecz poza tym nie wykazuje objawów choroby psychicznej. 2. Pacjent uskarża się na ból w klatce piersiowej po ośmiu miesiącach leżenia na lewym boku. 3. Podczas badania kolano było zaczerwienione i obrzęknięte, a na drugi dzień zniknelo. 4. Pacjentka nieustannie szlocha i płacze, wygląda także nieco depresyjnie. 5. Pacjentka cierpi na depresję od czasu pierwszej wizyty u mnie w 1996. 6. Wyjątek z wypisu ze szpitala: Żywy, ale bez mojego zezwolenia. 7. Wygladąjacy zdrowo zgrzybiały 70-letni mężczyzna, wysoce sprawny umysłowo, zaawansowany Alzheimer. 8. Pacjent odmówił sekcji. 9. Denat twierdzi że nie miał poprzednich historii samobójstw. 10. Pacjent twierdzi, że białe krwinki zostawił do badania w innym szpitalu. 11. Historia medyczna pacjenta wygląda zdumiewająco dobrze, przybrał jedynie na wadze 20 kg w ciągu trzech ostatnich dni. 12. Pacjent miał na śniadanie kanapki, a po południu anoreksje. 13. Notatka z konsultacji: Tak miedzy nami mowiąc, powinno nam się udać zapłodnić te pacjentkę. 14. Ponieważ pacjentka nie może zajść w ciążę z mężem, powinniśmy za niego nad nią popracować. 15. Pacjent nie ma czucia od palców stóp w dól. 16. Przebywajac na intensywnej terapii pacjentka została przebadana, prześwietlona i wysłana do domu. 17. Skóra pacjenta pozostala sucha i wilgotna. 18. Pacjent uskarża się na okazjonalne, ciągłe i nieprzerwane bóle głowy. 19. Pacjent wykazywał pełną przytomność i współpracę i nie odpowiadał na pytania. 20. Pacjentka stwierdziła że na zatwardzenie cierpiała przez większość życia do momentu rozwodu. 21. Badanie rektalne (analne) ujawniło powiekszoną tarczycę. 22. Obie piersi są rowne i reagują na swiatło. 23. Badanie genitaliów wykazało że pacjent był pochodzenia żydowskiego, poniewaz był oberżniety. 24. Skóra: nieco blada, ale obecna. 25. Badanie bioder wykonano pacjentce wieczorem w łóżku. 26. Pacjent byl skonsultowany także przez dr A., który stwierdził, że powinniśmy usiaść na tyłku i zgodzić się z jego diagnozą. 27. Pacjentka nie odczuwa sztywności ani dreszczy, choć jej mąż twierdzi że ostatniej nocy była wyjątkowo gorąca w łóżku.
Zdania, które padły w sądach Pytanie: Kiedy są Pana urodziny? Odpowiedz: 15 lipca. P: Którego roku? O: Każdego roku.
P: Ta amnezja ogranicza całkowicie Pana zdolność do zapamiętywania? O: Tak. P: W jaki sposób się ona objawia? O: Ja zapominam. P: Pan zapomina. Może nam Pan podać jakiś przykład czegoś, co Pan zapomniał?
P: Ile lat ma Pani syn, ten, który z Panią mieszka? O: 38 albo 35, stale mi się myli. P: Jak długo on już z Panią mieszka? O: 45 lat.
P: Jak zakończyło się Pani pierwsze małżeństwo? O: Śmiercią. P: Czyją śmiercią?
P: Może Pani opisać tą osobę? O: On był średniego wzrostu i miał brodę. P: Czy to była kobieta, czy mężczyzna?
P: Panie Doktorze, ilu autopsji dokonał Pan na zwłokach? O: Wszystkie moje autopsje dokonuje na zwłokach.
P: Na wszystkie pytania musisz odpowiedzieć słownie, OK? Do której szkoły chodziłeś? O: Słownie.
P: Przypomina sobie Pan, o której zaczął Pan autopsję? O: Autopsję zacząłem o godzinie 8:30.?
P: Czy Pan "X" był wtedy martwy? O: Nie, siedział na stole i dziwił się, dlaczego dokonuję na nim autopsji.
P: Panie Doktorze, zanim rozpoczął Pan autopsję, zbadał Pan puls? O: Nie. P: Zmierzył Pan ciśnienie? O: Nie. P: sprawdził Pan oddech? O: Nie. P: A więc jest możliwe, że pacjent jeszcze żył, kiedy dokonywał Pan autopsji? O: Nie. P: Jak może być Pan tak pewny, Panie Doktorze? O: Ponieważ jego mózg stal w słoju na moim stole. P: Ale czy pomimo to, mogło być możliwe, że pacjent był jeszcze przy życiu? O: Tak, było możliwe, że jeszcze żył i praktykował gdzieś jako adwokat.
P: I co się stało potem? O: Powiedzał: muszę cię zabić, bo mógłbyś mnie rozpoznać. P: I zabił Pana?
P: Jestem pewien, że jest pan uczciwym i inteligentnym człowiekiem... O: Dziękuję. Gdyby nie obowiązywała mnie przysięga, odwzajemniłbym komplement.
P: Ile razy popełniał pan samobójstwo? O: Tak ze cztery razy.
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Wypowiedzi prezenterów radiowych i telewizyjnych "Jedzie cały peleton, kierownica koło kierownicy, pedał koło pedała"
"W zespole wojskowych rozstrzelał się Nyćkowiak" - Jacek Łuczak ("Gazeta Wielkopolska") o meczu Legii.
"Widać wielkie ożywienie w kroku Lewandowskiego" - Bohdan Tomaszewski (radio) o biegu na 800 m z udziałem Stefana Lewandowskiego.
"Mirosław Trzeciak zdobył gola po indywidualnej akcji całego zespołu" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Bracia-blizniacy Frank i Ronald de Boerowie, z których większość gra w Barcelonie" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Henryk Wardach to stary wyjadacz parkietów" - Maciej Hens zel (radio).
"Siedzi koło mnie już od czterech lat trener Leszka Blanika" - Ireneusz Nawara (TVP).
"Nogi piłkarzy są ciężkie jak z waty" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"To nie był błąd - to był wielbłąd" - Jan Tomaszewski (Wizja Sport).
"Włodek Smolarek krąży jak elektron koło jądra Zbyszka Bońka" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Mówię państwu, to jest naprawdę niezwykła dziewczyna. Dwie ostatnie noce spędziła poza wioską" - Włodzimierz Szaranowicz (TVP) o Otylii Jędrzejczak.
"Ja z mieszanymi uczuciami podglądam panie" - Monika Lechowska (TVP).
"Gol jest wtedy, kiedy piłka całym swoim obwodem przekroczy odległość równą obwodowi piłki" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Jeszcze 18 sekund do końca Szweda Berqvista" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"No, proszę: umierający Tonkow ruszył za Garzellim" - Grzegorz Pajda (Eurosport).
"Zawisza Bydgoszcz to klub, który już nie istnieje, występujący obecnie w IV lidze" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Czarnoskóry Tetteh był najjaśniejszą postacią tego meczu" - Tomasz Sądzikowski (radio).
"Jest! Niemka traci głowę!" - Jarosław Idzi (radio) o pojedynku szpadzistek.
"Minuta doliczona do pierwszej połowy boiska" - Jacek Laskowski (Canal+).
"Trzy minuty, czyli zatem około 100 sekund" - Jacek Laskowski (Canal+).
"Dostałem sygnał z Warszawy, że mają już państwo obraz, więc możemy spokojnie we dwójkę oglądać mecz" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Oddajemy głos do studia, bo tam zacznie się walka o złoto" -Wlodzimierz Szaranowicz (TVP).
"Obrońca wybił piłkę na tak zwany przysłowiowy oślep" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Swietłana Fomina jest bardzo doświadczona i dużo daje" - trener Roman Haber.
"Popatrzmy wspólnie z telewizorami, jak koszykarze Zeptera zdobywali mistrzostwo Polski" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Kibiców szwedzkich nie ma zbyt dużo, ale za to nie grzeszą urodą" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Polscy wioślarze zdobyli na igrzyskach dziewięć medali: dziewięć srebrnych, dziewięć brązowych i dwa srebrne" - Artur Szulc (TVP).
"Jak państwo widzicie, nic nie widać w tej mgle" - Edward Durda (Wizja Sport).
"Grzybowska jest już bardzo zdemoralizowana" - Edward Durda (Eurosport).
"Niemcy opierają swoje szanse na iluzorycznych argumentach, że piłka jest okrągła, a bramki są dwie" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Szczęście nie było zwierzchnikiem gospodarzy" - Grzegorz Milko (Canal+).
"Podziwiam jego skromne warunki fizyczne" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"W pobliżu jest jezioro Czterech Kantonów, wielki akwen, pofałdowany, z wielkimi górami" - Bogdan Chruścicki (Eurosport).
"Piłkarz polewa sobie wodę głową" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Bergkamp trafił bramką w słupek" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Polak zakończył rwanie, podobnie jak ci z państwa, którzy oglądali nasze poprzednie wejście" - Artur Szulc (TVP).
"Córka już wie, który jest tata w sensie żużla" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Nie znam języka brazylijskiego" - Piotr Dębowski (TVP).
"Nie udało się to najpierw Sosinowi, który nogą trafił w poprzeczkę, a następnie Nicińskiemu, który głową także trafił... w poprzeczkę" - Andrzej Szeląg (TVP).
"Na pomoście mamy podsłuch" - Maciej Starowicz (TVP).
"Z dziesiątką Tomasz Dziubiński, który podobnie jak przed dwoma tygodniami gra w pierwszym spotkaniu" - Andrzej Zydorowicz (TVP).
"Franciszek Smuda zbyt radykalnie przeczyścił swój zespół" - Krzysztof Mrówka (Wizja Sport).
"Ten rok był pełen wyrzeczeń dla Renaty Mauer... W kwietniu wyszła za mąż" - Janusz Uznański (TVP).
"Mecz Panathinaikosu z Olympiakosem, czyli świetna wojna" - Dariusz Szpakowski (TVP).
"Można to wyczytać z wyrazu twarzy konia, gdy jest zbliżenie" - Wojciech Mickunas (TVP).
"Trzeba wybrać: uroda albo sztanga. Pintusewicz wybrała tę drugą ewentualność" - Marek Józwik (TVP).
"Nie ukrywam: podgrzewam bębenek" - Artur Szulc (TVP).
"Cudowne dziecko dwóch pedałów" - ludzie twierdzą, że powiedzonko to miało się odnosić do takich kolarzy, jak Stanisław Szozda, Ryszard Szurkowski, Joachim Halupczok, Miguel Indurain albo jeszcze do kogoś innego; przypisywane jest wielu sprawozdawcom sportowym, ale najwięcej ludzi obstaje przy Bohdanie Tomaszewskim.
"Pani Szewińska nie jest już tak świeża w kroku, jak dawniej" - inna wersja:"Irena Szewińska jest dzisiaj nieświeża w kroku".
"Pasiaki remisują w Oświęcimiu" - nie wiadomo, kto pierwszy użył tego tytułu; najstarsi dziennikarze sportowi twierdzą, że ukazał się po raz pierwszy w latach 50 w nieistniejącej już gazecie "Echo Krakowa"; nie grały wtedy ze sobą drużyny hokejowe Cracovia (czyli "Pasy") i Unii Oswięcim, lecz zespoły piłkarskie obu klubów.
"Puścił Bąka lewą stroną" - przypisywane Dariuszowi Szpakowskiemu.
"Na boisko wszedł nierozgrzany Piecyk".
"Wszystko w rękach konia" - być może Marek Szewczyk z Olimpiady w Barcelonie'92 o występie 5-boisty Arkadiusza Skrzypaszka w jeździe konnej.
"Dobre okazje można policzyć na palcu" i "Jak oni muszą się męczyć w tym basenie! Jaka ta woda mokra!" - zdania te padły ponoć podczas zawodów pływackich Igrzysk Olimpijskich w Seulu '88.- Wszystko w rekach konia (powiedzial Jan Ciszewski, wowczas sprawozdawca wyscigow konnych i jednym zdaniem zapadl w pamiec kibicow)
- Koncowka Ciby nie wygladala imponujaco.
- Wyprzedzil Dariusza Sledzia i cala smietanke polskich zuzlowcow.
- Swietlana Fomina jest bardzo doswiadczona i duzo daje.
- A Karolak ma na imie Piotr, za co przepraszamy.
- Wlodek Smolarek krazy jak elektron kolo jadra Zbyszka Bonka.
- Zawodnicy uzupelniaja przy linii bocznej boiska pierwiastki sladowe.
- Jest to walenie glowa w dobrze ustawiony, twardy mur.
- Chociaz jest obronca, podrywa swych kolegow.
- Caly czas pada od 15 minut.
- Z pewnoscia kasety z gra Ajaxu byly sledzone.
- Te upaly przypominaja czlowiekowi, w jakiej czesci sklada sie z wody.
- Polak zakonczyl juz rwanie, podobnie jak ci z panstwa, ktorzy ogladali nasze poprzednie wejscie.
- Dostalem sygnal z Warszawy, ze maja juz Panstwo obraz, wiec mozemy spokojnie we dwojke ogladac mecz.
- Pilka chyba za dluga, ale Podbrozny sadzi dlugie susy.
- Po przerwie mroz nie zelzal, a wrecz przeciwnie, wiatr nie oslabl.
- Nie chcial narazac achillesow, wiec strzelil gorzej.
- Temperatura w Spodku osiagnela sto stopni.
- W zespole wojskowych rozstrzelal sie Nyckowiak.
- Francuz ratuje resztki twarzy.
- A oto i sam Hakan, ktoremu zabraklo kilkunastu centymetrow.
- Na trybunach 10 tys. sympatykow tego nowoczesnego obiektu.
- Jeszcze 18 sekund do konca Szweda Berqvista.
- Holenderka mimo prowadzenia jest faworytka.
- Mecz rozgrywano w holenderskich warunkach, przy padajacym deszczu.
- Po pierwszych 48 minutach prowadzimy z Holandia 2:1.
- Obronca wybil pilke na tak zwany przyslowiowy oslep.
- Pilka przeszla dwa metry miedzu spojeniem slupka z poprzeczka.
- Witam panstwa ze stadionu Camp Nou, stadionu, ktory pamietam z meczu finalowego i nie tylko.
- Oto ten moment przed momentem na panstwa ekranach.
- Nie bylo tu jednak nikogo, a konkretnie Lentiniego.
- Czechoslowak, sadzac po sylwetce, lubi sobie wypic pilsnerka.
- Jek zawodu na trybunach, zupelnie jakby torreador nie trafil w byka.
- W deblu jest jednak mniej ruchu przy stole niz w grze podwojnej.
- Pilka ugrzezla gdzies tam w cialach warszawskich zawodnikow.
- Sedziowie, gdy skocza dalej, daja wyzsze noty.
- Widzimy dynamiczny skok Japonczyka, zakonczony ladowaniem.
o Szozdzie: "Cudowne dziecko dwoch pedalow" "Polak walczy z murzynem - to ten w czerwonych spodenkach"
Cytaty Włodzimierza Szaranowicza:
- Michael Johnson biegnie teraz tak jak podbiega się do autobusu.
- widzę pewne ożywienie w kroku naszego chodziarza
- na razie zajmuje pierwsze miejsce, ale nie jest to dobra pozycja wyjściowa
- o koszykarzu - ten zawodnik to stary wyjadacz parkietów.
- O lekkoatletce: piękny okres w wykonaniu naszej zawodniczki
- Rzut rożny dla białych... przepraszam - dla tych w białych koszulkach... (z meczu Szwecja-Kamerun)
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Kiedy byłem młodszy nienawidziłem chodzić na śluby. Wydawało mi się, że wszystkie ciotki i podstarzałe krewne przychodzą do mnie, trącają mnie w żebra, mówiąc "Teraz twoja kolej". Brrr!!! Przestały, kiedy zacząłem robić im to samo na pogrzebach...
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
1. Tradycyjny kapitalizm: >Masz dwie krowy - sprzedajesz jedna i kupujesz byka, stado sie >powieksza, rozwijasz biznes, sprzedajesz poglowie, mleko itp. > >2. Korporacja amerykanska: >Masz dwie krowy, sprzedajesz jedna i zmuszasz druga zeby dawala mleko >jak cztery krowy. Jestes wielce zdziwiony jak krowa pada martwa. > >3. Korporacja francuska: >Masz dwie krowy, strajkujesz, bo chcesz miec trzy. > >4. Korporacja japonska: >Masz dwie krowy, modyfikujesz je genetycznie zeby byly 10 razy mniejsze >i dawaly 20 razy wiecej mleka, potem robisz o tym kreskowke, nazywasz ja >Krowkemon i sprzedajesz ja po swiecie za chora kase. > >5. Korporacja niemiecka: >Masz dwie krowy, zamieniasz je na mechanicznie perfekcyjne i twierdzisz, >ze uzyskane mleko jest w pelni ekologiczne. Dodajesz oprogramowanie >komputerowe - krowy zamieniaja sie w maszyny do zabijania. > >6. Korporacja angielska: >Masz dwie krowy, obydwie szalone. > >7. Korporacja wloska: >Masz dwie krowy, nie wiesz gdzie one sa, robisz przerwe, zeby odpoczac, >wypic wino i cos zjesc. > >8. Korporacja rosyjska: >Masz dwie krowy, liczysz je i orientujesz sie, ze masz cztery, liczysz >jeszcze raz i dochodzisz do wniosku, ze masz ich 42, liczysz jeszcze raz >i wychodzi, ze masz 12. Konczysz z liczeniem i otwierasz kolejna flaszke > >9. Korporacja indyjska: >Masz dwie krowy - oddajesz im czesc i szacunek. > >10. Korporacja chinska: >Masz dwie krowy i 300 osob, ktore je doi i hoduje. Startujesz do >konkursu na najlepsze gospodarstwo, najwieksza wydajnosc i jakosc, >aresztujesz fotoreporterow, ktorzy chca opublikowac zdjecia wszystkich >krow. > >11. Korporacja izraelska: >Aj waj Rebe, czemu ja tylko dwie krowy mam? > >12. Korporacja polska: >Masz dwie krowy. Twierdzisz, ze masz 20. Dostajesz wsparcie od Unii - >musisz zarznac 18, zeby przystosowac sie do norm unijnych. Masz dwie >krowy i mercedesa.
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Gdzieś w "(j)E(w)uropie gada prezydent do premiera: "Jesteś podobny do ideału".
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
Pewna firma reklamuje się, "Media... nie dla idiotów" A może tak: "Żywienie Optymalne - nie dla odżywiających mózg węglowodanami:?:
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Pewna firma reklamuje się, "Media... nie dla idiotów" A może tak: "Żywienie Optymalne - nie dla odżywiających mózg węglowodanami:?:
Boki zrywać.To dowcip optymalny??
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
To dowcip optymalny?? Ależ skąd - to dowcip nie dla idiotów
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
- Co to jest podwójnie ślepa próba? - Występuje wtedy, gdy dwóch chirurgów próbuje odczytać EKG.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Cytat z naukowych badań -
"Uzyskane dane pozwalają na stwierdzenie, iż sposób żywienia kobiet z niedowagą był obarczony licznymi błędami, jednak wykazywał bardziej prozdrowotny charakter niż sposób żywienia kobiet o prawidłowej masie ciała."
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
...Bo jeżeli opowiadałeś historię jaką usłyszała twoja ciotka po szwagrze u fryzjerki której prababki szwagier znał lekarza którego kolega leczył ojca jednego optymala któremu tłuszcz "zjadł" wątrobę to sam sobie jesteś winien Jurek
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
"Lekarzu, lecz swą przypadłość!"
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Żona do utytułowanego naukowca w dziedzinie dietetyki: "Kaziu drożeje benzyna ". Dietetyk - Kaziu: "Nie ma znaczenia. Zawsze tankuję za 100zł."
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Rozmawiają dwaj koledzy: - Czyś ty zwariował? Uciekać z sali operacyjnej?! Czego żeś się przestraszył? - Bo pielęgniarka mówiła: "Nie ma się czego bać, to prosta, rutynowa operacja". - No właśnie, a ty i tak uciekłeś?! - Bo ona to mówiła do chirurga...
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Fragment artykułu z gazety: "Sprostowanie. W przedwczorajszym numerze zamienione zostały teksty podpisów pod zdjęciami grzybów trujących i jadalnych. Czytelników, którzy przeżyli, przepraszamy za pomyłkę".
|
|
|
|
|
|
|
|
|