Jarek
Go
|
I język niemiecki jest okropny... Wiadomo ,ale Polski jest ponoć jeszcze gorszy . Słuchając Polaków jak rozmawiają ,obcokrajowcy twierdzą ,że ciągle się kłócimy i jesteśmy skłoni do bójki Wiadomo Polski dla Polaków
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to się zgadza. Jak pierwszy raz byłam w Niemczech (ponad 20 lat temu) to też byłam zdziwiona, że ludzie tam byli sympatyczniejsi, uśmiechali się, kłaniali się nieznajomym, starsi często trzymali się za rękę. U nas często się kłócą, krzyczą na dzieci... Ale i tutaj trochę się poprawia, chociaż to jeszcze jest słaba dobra zmiana. Za to w Niemczech teraz jest coraz gorzej z różnych względów...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pewnie że tak .Tutaj wspominają czasy Joachima Straussa ,to lata 90 te .Wtedy to się wozili Bawarczycy .W tym czasie pracowałem w Berlinie ,i to było marne porównanie ,i do dziś tak zostało. W Niemczech rządzą landy ,dlatego jest duża różnica w tym, co ludzie opowiadają o Niemczech jako całość.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo to dopiero od niedawna zrobili z nich jeden naród, jak byli podzieleni przynajmniej był spokój.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jeszcze się czuje że to Bawaria .Ale to już tylko poprawiny z wesela
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Chyba tak ,bo tez byłem już dwa razy w podobny sposób ugoszczony . Jak mieszkałem w Berlinie ,to z kultury niemieckiej tylko kebab i kawałki muru ostały
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Niestety nie proroczy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie ma szans, ludzie sami tego przypilnują.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Żadnych szans .Chyba że ci co za 500+piją się nawrócili
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ci to jeszcze bardziej się rozchleją, bo chleją za darmochę i lepiej wchodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ci to jeszcze bardziej się rozchleją, bo chleją za darmochę i lepiej wchodzi. "A po wszystkiemu problemy demograficzne rozwiązują"
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|