Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śmieszniejsze by było, gdyby "Naczelnika" zegar robił za wiatrak? Pod Ciebie takie?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też dobre...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spotykają się dwie przyjaciółki z wsi. Jedna mówi do drugiej: - Wie pani u nas taka tragedia. Chłopak chodził z moją córką 2 lata a potem wystrychnął ją na dudka. A druga na to: - To jeszcze nic! Z moją córką chłopak chodził 2 dni a na koniec wydudkał na strychu!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to nic śmiesznego, tylko takie życiowe. Szczególnie jak się ma córki!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chodzi o przewrotność powiedzenia "wystrychnąć na dudka" a nie jakieś tam o życiowe problemy... W końcu to jest humor na nie "wiarygodna" informacja z "trzeciosortowych" mediów...
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Spotykają się dwie przyjaciółki z wsi. Jedna mówi do drugiej: - Wie pani u nas taka tragedia. Chłopak chodził z moją córką 2 lata a potem wystrychnął ją na dudka. A druga na to: - To jeszcze nic! Z moją córką chłopak chodził 2 dni a na koniec wydudkał na strychu! Chodzi o przewrotność powiedzenia "wystrychnąć na dudka" a nie jakieś tam o życiowe problemy... W końcu to jest humor na nie "wiarygodna" informacja z "trzeciosortowych" mediów... Ten humor to może być z tzw. czarnej serii i zawierać podteksty. Niektórych może śmieszyć, a dla niektórych nie być śmieszny bo głębią sprawy interesuje się już prokurator z IPN. Pan Dudek i jego koledzy dostrzegli w ciemnych zakamarkach archiwów (może na strychu?) ślady kolegów z/ze wsi/WSI. ( jak się pisze ze wsi, czy z WSI ?) I teraz gra toczy się dalej o to kto kogo "na dudka wystrychnie" ( sł. wystrychnie od strychu pochodzi). To jednak Reniu są życiowe problemy. A informacja pochodzi z przesortowanych mediów. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/odnaleziono-nieznane-akta-sluzb-prl-dudek-gen-dukaczewski-powinien-powiedziec/ehw6n2
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Który żartowniś powiedział, że dowcip musi być śmieszny? Szanowny pan Stanisław podreperowany fizycznie przez konowałów medycznych błyszczy ciałem i formą intelektu. W swej błyskotliwej gadce raczy nas żarcikiem z gatunku "śmiech przez łzy" (Fiszera rada). A i koniec jest pesymistyczno-optymistyczno-żartobliwy, bo daje nam dylemat do rozstrzygnięcia: czy bardziej nam zależy aby nam było dobrze, czy też ma być zgodnie ze sztuką politolologiczną, tj. np. czy warto umierać całkowicie wyleczeni zgodnie ze sztuką lekarską. Drugi wybór oznacza satysfakcję gwarantowaną (z tym, że nie na pewno). / https://www.youtube.com/watch?v=rkfJ-xjWjPE
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
O odcho...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Bardzo śmieszne... Pewnie też żałujesz, że już nie ma ZOMO? Popałowałoby się trochę wrogów systemu? Jak za starych, dobrych czasów?
|
|
|
|
|
|
|
|