Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
Facet budzi się w południe na potwornym kacu. Patrzy na stole cztery schłodzone butelki piwa i list następującej treści: "Kochanie wypoczywaj. Jakbyś czegoś potrzebował to zadzwoń. Zwolnię się z pracy i przyjadę. Twoja kochająca żona". Facet pyta syna: - Co się wczoraj stało? Nic nie pamiętam. Czyżbym wrócił w nocy z kwiatami albo pierścionkiem? - Przyszedłeś nad ranem kompletnie pijany, awanturowałeś się, a gdy matka chcąc cię rozebrać ściągnęła ci spodnie, powiedziałeś: "Spadaj dziwko! Jestem żonaty" i poszedłeś spać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na czasie o szkole:) Przybiega uczeń na stację benzynową z kanistrem: Dziesięć litrów benzyny, szybko!!!! - co jest? pali się? - Tak, moja szkoła. Ale trochę jakby przygasła.
To tak, jak teściowa się w studni topiła i trochę wody brakowało...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na czasie o szkole:) Przybiega uczeń na stację benzynową z kanistrem: Dziesięć litrów benzyny, szybko!!!! - co jest? pali się? - Tak, moja szkoła. Ale trochę jakby przygasła.
To tak, jak teściowa się w studni topiła i trochę wody brakowało... I co, dolałaś?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Facet budzi się w południe na potwornym kacu. Patrzy na stole cztery schłodzone butelki piwa i list następującej treści: "Kochanie wypoczywaj. Jakbyś czegoś potrzebował to zadzwoń. Zwolnię się z pracy i przyjadę. Twoja kochająca żona". Facet pyta syna: - Co się wczoraj stało? Nic nie pamiętam. Czyżbym wrócił w nocy z kwiatami albo pierścionkiem? - Przyszedłeś nad ranem kompletnie pijany, awanturowałeś się, a gdy matka chcąc cię rozebrać ściągnęła ci spodnie, powiedziałeś: "Spadaj dziwko! Jestem żonaty" i poszedłeś spać.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prawie i sprawiedliwie...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może być, że Barabaszowi, ani demokratom ta demokracja nie zaszkodziła, jakoś nie ma za łatwo znaleźć by Barabasz kontynuował życie szkodząc społeczeństwu. A w sumie na kogoś musiało paść, skoro tak było pisane. Nie znamy wprawdzie dalszej historii Barabasza, ale niektórzy powieściopisarze sugerowali, że Barabasz wstrząśnięty postawą człowieka, dzięki któremu uratował swoje życie, uwierzył w Jezusa ponosząc w końcu za Niego śmierć męczeńską.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Dobrze mu z oka patrzy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiać, że życie(żona) go (nie)rozpieszczało...
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Gwara się rządzi swoimi prawami, dlatego trzeba uważać.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member