renia
|
Turyści pytają się Bacy? Baca gdzie jest giewont? Widzicie tom pirsom górkę? Tak,to nie jest giewont. A widzicie drugom? Tak,to tyż nie jest giewont. A widzicie trzecią? Nie,to jest właśnie giewont.
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Reniu zasluzylas na oklaski
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to będzie ..bis.. 5. Baca rozwodzi się z Gaździną. Odbywa się rozprawa w sądzie. Sędzia pyta się Gazdy: - Powiedzcie, Gazdo, dlaczego chcecie się rozwieść z ta Gaździna, przecież żyjecie razem już 20 lat, w czym wam ona zawiniła? Gazda na to odpowiada: - A bo Panie sędzio, ona mi seksualnie nie odpowiada. Na to w końcu sali podnosi się ze swojego miejsca juhas i woła: - Głupoty, Gazdo, gadacie! Całej wsi odpowiada, a wam nie!
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Jedzie dwoch bacow Jnek i Walus furmanka Janek spiewa - Walus na to : i coz sie tak drzes? Janek na to : To nie je drzes to je folklor
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Juhas widzi bacę prowadzącego duże stado owiec. - Dokąd je prowadzicie? - Do domu. Będę je hodował. - Przecie nie macie obory, ani zagrody! Gdzie będziecie je trzymać? - W mojej izbie. - Toż to straszny smród! - Cóż, będą się musiały przyzwyczaić. ----------------------------------------------------------------------------------- Góral stanął przed sądem oskarżony o pobicie. - Oskarżony twierdzi, ze uderzył poszkodowanego jeden raz zwiniętą gazetą? - Ano tak - zgadza się góral. - I od tego ciosu gazetą poszkodowany doznał wstrząsu mózgu? - Skoro tak doktor powiedział... - W takim razie co było w gazecie? - Nie wiem, nie czytałem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idzie baca do sklepu mięsnego i pyta: - Cy jest kiełbasa? - Jest. Beskidzka. - Bez cego? ------------------------------------------------------ Baca rozmawia z turystą: - Zabiłem wczoraj 10 ćmów - mówi baca. - Ciem - poprawia turysta. - A kapciem. --------------------------------------------------------- Baca był świadkiem wypadku samochodowego. Przesłuchuje go gliniarz: - Baco jak to było? Na to baca: - Widzicie panocku to drzewo? - Widzę. - A oni nie widzieli...
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Baca Jontek oskarzony o gwalt, w sadzie prokurator pyta swiadka : czy swiadek widzial jak Jontek powodke napastowal?? Nie wysoki sadzie on ja od razu froterowal
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idzie turysta po szlaku i nagle słyszy: - Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!!! Biegnie, patrzy a tu baca siedzi na pieńku, obok wbita siekiera i: - Ło Jezu, Jezu, Jezu! Turysta: Baco! Baco co wam się stało?! Baca: Mnie? Nic. Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu!!! - A może komuś w waszej rodzinie? - Mojej? Ni. Ło Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!! - No to co tak lamentujecie? - Ło Jezu, jak mi się robić nie chce!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
. Siedzi Baca na drzewie i piłuje gałąź na której siedzi, przechodzi turysta: - Baco spadniecie! - Ni, nie spadne! - Spadniecie! - Ni! - No mówię wam że spadniecie! - Eeee, ni spadne! Nie przekonawszy bacy Turysta poszedł dalej. Baca piłował, piłował aż spadł. Pozbierawszy się popatrzył za znikającym w oddali turystą i zdziwiony rzekł: - Prorok jaki, czy co?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Morskim Oku, w przerębli kąpie się baca. - Baco, nie zimno wam? - pytają turyści. - Ni. - Ciepło? - Ni. - A jak wam jest? - Jendrzej.
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Napise wom piosynke goralskom
W zakopanym w miescie glownym zabiol baca bace gownym cy go zabiel cy nie zabiel w kazdym razie go oslabiel
W Zakopanym na rozstajach powiesiel sie chlop na jajach powiesiel sie tak paskudnie lewym jajem na poludnie
W Zakopanym przy fontannie wyzywol sie chlop na pannie cy sie wyzyl cy nie wyzyl w kazdym razie lozneglizyl
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idzie góralka brzegiem strumienia, a po drugiej stronie chłopaki. - Ej Maryś, pójdź do nas! - Nie pójdę bo mnie zgwałcicie! - Ej, nie zgwałcimy! - To po co ja tam pójdę? ------------------------------------------------------------------------------- - Baco, czym zabiliście sąsiada? - A synecką, Wysoki Sądzie... - Wieprzową, czy wołową? - Kolejową... --------------------------------------------------------------------------------- Baca niesie ścierwo psa i spotyka go turysta. - Baco, a co żeście zrobili z tym psem - A dyć zabiłem go. - To musiał być wściekły. - No zachwycony to on nie był
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
A potym jesce bylo
Hej na wysokiej cyrni---- cosik sie tam cyrni Hej cy to kupa gnoja--- cy dziewcyna moja
Hej powiesili bace-- gowom do dunajca Hej przy pomocy kosy--- obciyli mu ......wosy
Hej posadzili bace----na kamiyni kupe Hej obchodzili w kolo--- calowali w......colo
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Reniu ! Jesli chcesz zabawimy sie w rymowanki Ja zaczne Ty zakonczysz OK?? Np:
Marys moja Marys cos Ty za niechluja, ze przy mojej mamie , lapiesz mnie za.........??
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
Zecze woj do woja moj ty drogi woju ja wiaderko wody podnosze na....??
|
|
|
|
|
|
|
marian05
Go
|
W przypadku Marysi --- Ramie
W przypadku woja ---Schody
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zecze woj do woja moj ty drogi woju ja wiaderko wody podnosze na....??
To mnie nie bawi, dokańczaj sam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W przypadku Marysi --- Ramie
W przypadku woja ---Schody