Autor
|
Wtek: HUMOR :) (Przeczytany 2003514 razy)
|
viola44
Go
|
Skoro "musisz" mnie poinformować, to fajnie. Zawsze widać, że czujesz respekt. Teraz udowodnij i bujnij się do nich poinformowałam Cie dlatego, ponieważ " łżesz jak pies"... widać , zresztą zacytowałas sama jak to Cie kochaja na sasiednim forum...haha
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Ja pisałam, że mnie kochają na sąsiednim forum??? A Ty to dzisiaj nie za dużo koniaku dolałaś do herbaty? Porozmawiamy jak wytrzeźwiejesz. Nie oszukasz mnie tym ha,ha - zapomniałaś już o swoim hi,hi - ludzi niezrównoważonych psychicznie?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
uojejujeju ale siem zazolcilo w tym watku dzis ale dlaczegóż, jesli mozna... I nie podniecaj się, bo polskie znaki ci "wskoczyły". hm, no ja siem chwilowo nie podniecam. (jakkolwiek lubie to robic, pomaga uwalniac FFA). zastanawiam sie za to, jak tez zdolalam pana Admina sprowokowac do takiego, bylo nie bylo, personalnego ataku. jesli byla to celowa lekcja pogladowa, pod tytulem "jak w 3-ech dziwnych postach zrazic do siebie zadeklarowana fanke i zwolenniczke" - to sie udala poniekad ( ale, jakby nie bylo jutro tez jest dzien, wiec patrzmy w przyszlosc z optymizmem. ps. jestem dzis po lekturze "Podrecznik madrosci tego swiata" - JM Bochenski, Bardzo pouczajaca lektura, wkleje cos jesli mozna: 10,4. Nie przywiązuj wagi do czci i zniewagi, jak długo nie jesteś pewny, że one mogą być bardzo pożyteczne, albo bardzo szkodliwe dla ciebie. To przykazanie jest bodaj jednym z najtrudniejszych do zastosowania, tak dalece jesteśmy przyzwyczajeni do uczuciowego reagowania na pochwały i zniewagi, a tym- czasem taka reakcja jest - wyjąwszy wspomniane okolicz- ności - zwykle nierozumna i szkodliwa. Jest nierozumna, bo pochwała czy obelga, o ile nie pociąga za sobą skutków społecznych, nie zmienia niczego w jej przedmiocie. Gdy ktoś mówi mi, że jestem idiotą, ja nie staję się przez to ani o trochę większym idiotą niż byłem nim przed tym. Tak samo, gdy mi ktoś powiada, że jestem geniuszem, ja się nim przez to bynajmniej nie staję. „Honor est in honorante" - Q.v£Śt (i obelga) są w oddającym cześć (względnie obraża- jącym). Uczuciowe reagowanie na pochwały i obelgi jest też, jak uczy doświadczenie, powodem przykrości, sporów i innych zjawisk szkodliwych dla dobrego życia. Z tą samą zasadą związane jest trudne zagadnienie tak zwanego honoru, czyli po polsku uznania przez innych. Motłoch uważa to uznanie za nadzwyczaj ważne, do tego stopnia, że niemało ludzi gotowych jest nawet narazić życie, by ratować ów honor. Z drugiej strony mędrcy są praktycz- nie wszyscy zgodni w odrzucaniu tej postawy jako sprzecz- nej z mądrością. Pewne są tutaj dwie rzeczy: (l) w pewnych okolicznościach stanowisko społeczne, a więc i samo dobre życie człowieka, zależy od szacunku jakim się cieszy, niemniej (2) zbytnia waga przywiązywana do czci jest szkodliwa dla dobrego życia.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
(jakkolwiek lubie to robic, pomaga uwalniac FFA) A te wolne kwasy tłuszczowe, to te "zdrowe roślinne", czy może te nasycone, energetyczne paskudy zwierzęce? Bo te drugie są "naukowo" ponoć szkodliwe!
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Witam po 1.5 miesięcznej przerwie. Miło poczytać w tak piękny dzień jak dziś. Mam wrażenie, że coś mnie ominęło, ale nadrobię niebawem, jeśli to będzie coś ciekawego. Pozdrawiam i cieszmy się ostatkami lata.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No było trochę łagodnego "napięcia przedmiesiączkowego" (nawet u jednego men'a, co konto zlikwidował), ale chyba chwilowo minęło
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Witam po 1.5 miesięcznej przerwie. Napisz lepiej, jak sobie poradziłeś na wyjeździe bez "optymalnej żywności"? "Szweinebraten mit "ziemniaken oder pyren" und...", czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
"Szweinebraten mit "ziemniaken oder pyren" und..."
... kartoffelsalat und eintopf ofkors
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Witam po 1.5 miesięcznej przerwie. Miło poczytać w tak piękny dzień jak dziś. Mam wrażenie, że coś mnie ominęło, ale nadrobię niebawem, jeśli to będzie coś ciekawego. Pozdrawiam i cieszmy się ostatkami lata. witaj Michal po tak długiej nieobecności....lato istotnie piękne, z okna mam widok na przepięknie malowniczy krajobraz pagórków pokrytych lasami, cudowny widok i pomimo tego iż pochodzę z tych stron i pewnie powinnam dawno przyzwyczaić się do tych uroczych widoków, jednak za każdym razem jestem pod ogromnych wrażeniem "cudu natury"..........
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
eintopf... a zasmażkę liczyłeś do proporcji BTW? ))
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Napisz lepiej, jak sobie poradziłeś na wyjeździe bez "optymalnej żywności"? Tam gdzie byłem, nie szalała groza wojny i nieurodzaju, sklepy były pełne, więc nie było problemu z zaopatrzeniem. No było trochę łagodnego "napięcia przedmiesiączkowego" (nawet u jednego men'a, co konto zlikwidował), ale chyba chwilowo minęło Czyli, "zdrowie" dopisywało a burza hormonów dęła w żagle namiętności, skoro nawet do likwidacyj doszło... lato istotnie piękne
"viola44", cieszę się, że lato i humor dopisują.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
i nic nie liczyć ... ale to stoi w sprzeczności do poglądów wyznawców szkodliwości diety "optymalnej", gdzie nawet sondażowo ("badania naukowe" - to nazawli) udowodniono, że to bardzo skomlikowana i pełna sprzeczności "matematyczna" dieta
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
gdzie nawet sondażowo ("badania naukowe" - to nazawli) udowodniono, że to bardzo skomlikowana i pełna sprzeczności "matematyczna" dieta dlatego ja tam nie być, bo ja nic a nic z tego nie rozumieć, a jak liczyc to tylko na siebie ))))
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
- ale informacji z "pierwszej ręki" się świadomie pozbawiasz... ))
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Taka Edytka na ten przykład siedzi nad jeziorem i się dziwi, że jej latają F-16! i "sztalugi wywracajom". A nie wpadła na pomysł, że najpierw w Ministerstwie Wojny trzeba się dowiedzieć, gdzie są korzytarze powietrzne dla dzielnych sił powietrznych sztuk 16! Sam bym jej to powiedział, ale "siem mniem" nie spytała. I do tego Kujawy pomyliła z Pomorzem, bo siem na kujawsko-pomorskim nie wyznaje, jak pogodynki w TV i inne... I mówi, że to "szit i zgrzytanie zębów"! )) PS Nawet może bym ją odwiedził i pocieszył, ale czekam, aż z Pomorza dociągną A1 na Kujawy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oj "adminie", chyba Ci ta Edytka do gustu przypadła, że tak jej losami się interesujesz, a nawet byłbyś skłonny pomagać. )
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No bardzo ją lubię i tego nie ukrywam. To takie wesołe dziewczę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|