bredda
Go
|
Witam. Znam propocję BTW, ale nie znam dziennego zapotrzebowania BTW jakie powinien otrzymywać organizm. Chciałbym również zrzucić zbędne kg i z tego co sie orientuje stosunek B do W powinien wynosić 1:1,5. Dlatego proszę o podpowiedź. Jak to jest w waszych przypadkach ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za konkretne odpowiedzi ...
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Witam. Znam propocję BTW, ale nie znam dziennego zapotrzebowania BTW jakie powinien otrzymywać organizm. Chciałbym również zrzucić zbędne kg i z tego co sie orientuje stosunek B do W powinien wynosić 1:1,5. Dlatego proszę o podpowiedź. Jak to jest w waszych przypadkach ? nic nie znasz i nic nie kapujesz zacznij od przeczytania "ŻYWIENIE OPTYMALNE" autor - Jan Kwaśniewski nie czytaj postów różnej maści oszołomów podane średnie proporcje dla dorosłych wynoszą 1/2,5-3,5/0,8 BTW Białko średnio 1 gram na 1 kg wagi należnej - z produktów naturalnych o najwyższej wartości odżywczej, żółtka jaj, mięso,ryby Tłuszcze 2,5-3,5 g j/w - zwierzęce Węglowodany 0,8 g j/w - z warzyw to jest podstawa
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Warzywa to dużo wody, prócz niewielkiej ilości W są bogatym źródłem metali ciężkich. Lepiej z orzechów, migdałów, itp. (niektóre owoce i warzywa które nie smakują jeszcze jak woda jako dodatki smakowe -- ziemniak jest stosunkowo dobry). Przeglądnij tablice wartości odżywczych, komentarze pod nimi do poszczególnych grup produktów będą pomocne. Białko z ryby jest kiepskie, ryba jest za droga jak na ilość śmieci i wody które zawiera. Mięso = podroby, nie mięśnie.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
No właśnie tak jak "przeczytałEM" , że ludzie pragnący zrzucić nadmiar kg powinni mieć taki stosunek 1:1,5 (tak przynajmniej wyczytałem w książce "Żywienie optymalne" (czyżby pojawiły już się spekulacje na temat rad profesora Kwaśniewskiego odnośnie propocji B do T dla osób pragnących zrzucić nadwage ?
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
czyżby pojawiły już się spekulacje na temat rad profesora Kwaśniewskiego odnośnie propocji B do T dla osób pragnących zrzucić nadwage ? To nie spekulacje, to ignorancja.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
No właśnie tak jak "przeczytałEM" no faktycznie, doczytałam iz bredda to jakiś muzyk... musisz być młodym faciem...
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
No właśnie tak jak "przeczytałEM" no faktycznie, doczytałam iz bredda to jakiś muzyk... musisz być młodym faciem... Na marginesie "bredda" to "brat" w patois (jamajskiej mowie/pewnej odmianie angielskiego)
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
To nie spekulacje, to ignorancja.
hej trzeba też umieć czytać jak napisano produkty naturalne to mają być naturalnie hodowane, uprawiane i nie przetwarzane z dodatkami takie nie szkodzą stara generacja optymalnych nie miała problemów bo pamiętała jakie one były i takie stosowała teraz z tym bywa różnie co do ilości tłuszczu pomaga na początku zahamować nadmierny apetyt
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
co do ilości tłuszczu pomaga na początku zahamować nadmierny apetyt
ali hamuje ale uwalnianie własnej "słoniny" ....poza tym...ale tego nie powiem...za darmoche ? ćiżby???????????? u kobiet? na sobie nie potwiedziłem
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ćiżby???????????? u kobiet? na sobie nie potwiedziłem
może nie posiadaleś zbędnego balastu, nie musiałeś nic zrzucać.... zresztą ja również nie musiałam , ale Ci co chcą sie "odgrubić" powinni mniej fetu podjadać a węglowodanki "siame na noć" .....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ostatnio czytałam (w "Optymalnych"), że nadwaga jest najczęściej od nadmiaru białka, a w drugiej kolejności węglowodanów. Tłuszcz nie powoduje nadwagi, ale żeby schudnąć, dobrze jest go zmniejszyć.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ostatnio czytałam (w "Optymalnych"), że nadwaga jest najczęściej od nadmiaru białka, a w drugiej kolejności węglowodanów. Tłuszcz nie powoduje nadwagi, ale żeby schudnąć, dobrze jest go zmniejszyć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czemu taka mina ?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
A czemu taka mina ? ooo a powiem ....za darmoche?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie trzeba..
|
|