renia
|
Np. ziemniaki s± "niejadalne", a ja dzisiaj najadłam się samych gotowanych ziemniaków na obiad, nie miałam ochoty na sos, ani mielone. Teraz wiem jak wygl±da podpowiedĽ organizmu, widocznie, to z powodu braku tych węglowodanów.
Brak znaku zapytania w Twoim po¶cie czyli jeste¶ przekonana do tego co robisz. Przeważnie jestem przekonana...A w którym miejscu, Twoim zdaniem, powinien być znak zapytania?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U Ciebie też nie było zaku zapytania, więc nie powinnam była odpowiadać. Często czytam niezbyt uważnie. No cóż, człowiek uczy się na błędach (najbardziej na własnych)
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Na ŻO się nie znam co Admin potwierdzi, ale mogę powiedzieć, że warto używać przycisku „cytuj” znajdującego się w prawym górnym rogu postu wtedy polskie znaki wyglądają dobrze.
Pozdrawiam serdecznie.
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Ale, jeśli weznę "cytuj", a potem "podgląd", to mi się te polskie znaki tak powykręcają :/
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Dzięki. Ale, je¶li weznę "cytuj", a potem "podgl±d", to mi się te polskie znaki tak powykręcaj± :/
Jak widać te przyciski są winne [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Winny zawsze musi być...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Temat był maglowany, ale wrócę. Objawy nadmiaru białka w organiźmie: -------------------------------------------------------------------------------- Objawy nadmiaru białka w organiźmie:(objawy te mogą mieć również inną przyczynę) -swędzenie i pękanie skóry -nawrót chorób (łuszczyca, cukrzyca) -cuchnący mocz -bóle nerek i (lub) stawów -przyśpieszone tętno , arytmia -wzrost ciśnienia tętniczego -nadmierna nerwowość, potliwość -szum w uszach -zaparcia -przykry zapach z ust -wzrost wagi ciała -osłabienie ogólne -uczucie zimna -mrowienie i drętwienie kończyn -plamy na paznokciach, kruchość ich i rozdwajanie -wypadanie włosów Cytowałam te objawy, bo zaczęłam się zastanawiać, czy nie spożywam za dużo białka (a liczyć nie wolno ) Wyczytałam na Forum, w artykule dr Kwaśniewskiego, że latem można białka spożywać mniej, a ja nie wiem ile go spożywałam, bo nie liczyłam. Na pewno nie ograniczałam, a przez częstsze grilowanie, może i go było więcej, nie wiem. Od dzisiaj liczę, ile czego zjadam i mam zamiar tak sprawdzać przez 4 dni, dla orientacji. Wiem, wiem, że nie powinno się liczyć, jak już to na siebie ) Ale zastanowiło mnie to, że jakby więcej włosów zostaje mi na szczotce, po czesaniu. Może przesadzam, ale wolę być ostrożna i przezorna.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dzisiaj poszliśmy sobie na obiad do IKEI. Serwują tam wspaniałą golonkę z frytkami i wodą mineralną - wiem co mówię bo niejedną golonę zjadłem w swoim życiu Naprawdę polecam Ale się objadłem w końcu zapłacone to trzeba było do syta )) A teraz czytam sobie forum popijając śmietankę i cieszę się, że jest mi dane być tutaj z wami
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A nie przedawkowałeś tej golonki? Bo z golonki jadalna jest tylko skóra, szpik (ssać aż się wyssie) i cały tłuszczyk, a tylko ostatecznie można skubnąć odrobinę tej pozostałej suchej chudzizny!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Wrąbałem wszystko miałem zostawić? )) golona była bez kości - głównie skórka a miesa niewiele Taaak mogę powiedzieć, że szwedzka kuchnia jest bardzo smaczna
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałam się co jest dobre Teraz to z mięsa będę zostawiać tylko skórę i kości, a chudziznę wyrzucać psu, tylko będę musiała uważać, żeby się nie przebiałczył. )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..a tak w ogóle, to czy można tutaj się do jakichś obaw przyznać? ..wiem..można, przynajmniej jest temat do żartów ))
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wrąbałem wszystko miałem zostawić? )) golona była bez kości - głównie skórka a miesa niewiele Taaak mogę powiedzieć, że szwedzka kuchnia jest bardzo smaczna Może szwedzka kuchnia w Polsce, bo wg mojej koleżanki, ktora tam mieszka na stałe to produkty spożywcze znajdujące się w sklepach mają glównie 0 tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Może szwedzka kuchnia w Polsce, bo wg mojej koleżanki...
No oczywiście, że tak Post jest o tym, że dla chcącego to i u Szweda dobrze poje Porcje są nie wielkie tak na moje oko miedzy 15 a 20 dkg
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i chciałam dzisiaj liczyć moje BTW, ale na kolacji urodzinowej, nie bardzo to pasowało, więc zaczynam jutro od nowa. PS. To nie jest śmiszne
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jadanie poza własnym domem jest wysoce ryzykowne dla zdrowia i powinno się go unikać
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żartujesz?
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Jadanie poza własnym domem jest wysoce ryzykowne dla zdrowia i powinno się go unikać Przy "pewnym" modelu żywienia, poza planowanymi wyjazdami aż samo się narzuca.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednak to nie żarty ( Już się będę obawiała jedzenia w restauracji. Na wesele pojdę z koszyczkiem piknikowym )
|
|
|
|
|
|
|
|